שאלה

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
שאלה

ואני לא רוצה תשובה כללית או איזושהיא אימרה כתשובה. אני רוצה ניסוח מדוייק ומלא. מה בדיוק הפלסטינאים רוצים ע``מ להכריז באופן חגיגי, מוחלט וטוטלי על סוף הסיכסוך ותחילת עידן השלום בין העמים.

B.Shokor

New member
אחי, כך את התשובה (מלת הסוד)!.

מ-ד-י-נ-ה ..... פ-ל-ס-ט-י-נ-י-ת . . . . .זה הפתרון. . . . . . . אני רואה שאין צורך לסבך את העניינים בכל מיני סיבוכים מיותרים, הפתרון נמצא וברור מאוד, עכשיו לך ותבקש מן המדינה שלך להגשים אותו במציאות. שלך ב.שוקר מ.הפורום

עוזי 2

New member
הלואי וזה היה פתרון כל כך פשוט

ואני לא רוצה לחזור כמו תוכי על התשובה שלי למשפט שלך בגלל שאתה חוזר כמו תוכי על המשפט שלך.

all

New member
הרי ביקשתי כבר בתחילת השאלה

אל תתן לי סיסמא או אימרה. מדינה פלסטינית הם כבר קיבלו, ירושלים המזרחית כבירה, הם כבר קיבלו. תפרט אם יש לך צל של מושג, ואם אין לך אז תגיד -``לא יודע``, רק אל תזרוק לי סיסמאכל כך כללית כמו - ``מדינת פלסטין``, זה לא לרמה שלך.

B.Shokor

New member
קבלו?

מתיי? הפלסטינים קבלו מדינה פלסטינית? מתיי? זאת אומרת מדינה פלסטינת מוכרת? רשמית? מתיי זה קרה? ולמה לא שמעתי על זה? אוה, בטח אתה צוחק, כן כן.. שמע, אם אנחנו לא מסכימים אחד עם השני בנקודה הראשונה (בקשר למדינה הפלסטינית) אי אפשר לעבוד הלאה לנקודה הבאה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

בת-עמי

New member
שוקר מה שאתה בעצם אומר

זה לוותר על כ``כ הרבה שטחים ממדינת ישראל ולגלות שאנחנו נותנים ונותנים וזה לא מספיק להם אז שוב טרור תהיה ריאלי

B.Shokor

New member
הארץ הזאת היא שלהם ולא שלך..

אם עכשיו אבוא ואגנוב לך את השעון, לא תנסי להחזיר אותו? שלך ב.שוקר מ.הפורום

בת-עמי

New member
אחלה בדיחה

אם יהיה לי שעון ואתה תגהוב ממני אותו ואני יגנוב ממך אותו אז השעון שלי

עוזי 2

New member
אז זה לא רק לתת להם מדינה

המדינה הזאת היתה שלנו. יש לזה תיעוד היסטורי יפה. בתקופה מסוימת היה בה ישוב ערבי רחב והיא היתה בשליטה תורכית ואח``כ בריטית. אח``כ היא נמסרה בחלוקה כזאת ואח``כ באחרת. אח``כ נלחמו נגדנו ולמדנו שאנחנו חייבים שליטה איסטרטגית מסויימת כדי להגן על עצמנו. אין כאן גניבה של שעון. יש כאן אדמה ואנשים שחושבים שהיא שלהם, וסכסוך כתוצאה מכך, ואנשים שרוצים לחיות בשלום ובשלווה. אם כולם ירצו כל ``מה שמגיע להם`` (ולכל צד יש נימוקים כבדי משקל מדוע מגיע לו) ולא יהיה חינוך לשלום ודו קיום, ישאר הסיכסוך עד שיפתר (אם בכלל יפתר) באמצעים אלימים ועם המון המון קורבנות. יש דברים שאני ורבים אחרים מוכנים לוותר עליהם תמורת שלום אמת. אבל יש שתי פנים לבעיה. אי אפשר לדרוש מאיתנו להסתכל על הדברים מנקודת מבט של הפלסטינאים ומנקודת מבטם בלבד, ומצד שני זה לגיטימי שהפלסטינאים יראו את הסוגיה רק מנקודת מבטם.

קלייר

New member
השאלה היא לא מי צודק/מי חכם

איך נמשיך מכאן?החוכמה היא למצוא את שביל הזהב בין המצוי לרצוי והרצוי הפסקת הלוחמה ,ולימוד שני הצצדים שללא פשרה מדינתנו תהפך לארץ חרוכה ומלאת כאב,

עוזי 2

New member
אוקיי, אבל זה לא סותר את מה שאמרתי

כרגע יש נסיון מצד ערבים רבים ליצור דה-לגיטימציה לזכותנו כאן על הארץ, ויש הרבה מאוד דיסאינפורמציה שמופצת כדי לחזק את הדה-לגיטימציה הזאת. נסיון כזה, כל הצלחה שלו רק מרחיקה את השלום, ומקשה על מציאת פתרון שיכבד גם את רגשות היהודים. לכן יש מקום לדיון כזה. זה לא סותר את מה שאמרת בתוכן מכתבך, אבל יש מקום להבהרות הללו (כפי שעשיתי). מבחינת חכמה. כדי לפתור את הבעיה באופן סביר חכמה היא דבר הכרחי בכל מקרה.

קלייר

New member
תמיד יש מקום לדיון/והצדק איתך

תמיד יהיו אלו שיפיצו סיפורים כדי לשבש את תהליך השלום,לכן כאן החוכמה חשובה -להמשיך למרות המכשולים

יוסי26.5

New member
דיון,צדק,חוכמה

דיון,צדק,חוכמה קלייר את אכן צודקת.... אבל אמרתי בהזדמנות אחרת...אצלנו יש שמאל חזק... אצל שכנינו....אין בכלל אז קצת קשה ככה לנהל דיון,משום שאנחנו בעיניהם לעולם איננו צודקים,למרות החוכמה הרבה... אז.....הגיע הזמן שהצד השני גם יראה קמצוץ של לחימה למען השלום והפסקת האלימות ....

קלייר

New member
לחימה מפסיקה אלימות?או גוררת

לא מאמינה בלחימה להפסקת אלימות ההפך הוא הדבר ,נכון יש להגיב על כל פגיעה,אך לא לצאת ללחימה מתוכננת מספיק אבדות היו,יש לחשוב על דרך אחרת להעביר את המסר שאנו באמת מתכונים לדבר איתם בגובה העינים ולא כאל נחותים מאיתנו

יוסי26.5

New member
לחימה מפסיקה אלימות או גוררת

לחימה מפסיקה אלימות או גוררת לחימה אף פעם לא הפסיקה אלימות לאורך זמן...אולי לכמה שנים...זה נכון ואני מסכים איתך קלייר יקירתי.... את מדהימה אותי שוב ושוב בגישתך האמיצה... אבל הבעיה היא לא לחימה.... הבעיה עדיין האם הערבים מוכנים להכיר בנו באופן חד משמעי כבני המקום כאן..?? אם כן אז ודאי יש על מה לדבר... אם לא,הלחימה תמשך...כי הן חושבים שהם צודקים ואנחנו חושבים שאנחנו צודקים.... ו...חבל כי יהיו עוד קורבנות ובמצב הנתון היום, בצד שלהם תמיד יהיו יותר קרבנות.... תודה קלייר על כי את מעירהומאירה את עיני הכל,להערכתי גם של הקיצונים היהודיים... המשיכי כך....

קלייר

New member
עובדה אנו כאן/בסוף יקבלו אותנו

עם נדע לנהוג בחוכמה ,נראה לעם הפלסטיני שאנו באמת מתכונים לשבת איתם ליד שולחן אחד בגובה שווה לא כאדונים לאדמה,כי לא העם הפלסטיני רוצה במלחמה כמה קיצונים שהמצב הקיים מתאים להם,ולכן למען שלא נדע עוד קורבנות יש להתפשר אפילו עם קשה הדבר למען עתיד האזור, ומודה לך יוסי יקר שמאמין שיש לעקור מהשורש כל קיצוני יהודי או ערבי למרות שנאמר אני ימשיך להאמין בחלום השלום,כי אין דרך אחרת

אבו-דני

New member
שוקור לאמר את האמת..?

על פי הצעתך הכתובה ובהנחה שאתה היית מנהיג ערבי אמין וכן הייתי נוטה לחיוב לתמוך בעמדתך על הקמת מדינה פלסטינית אולם התנאי הראשוני איננו הכוח הצבאי אלא יישום משטר דמוקרטי ליברלי שיבטיח את רווחת תושבי פלסטין...שיאפשר יוזמה פרטית נטולת שחיתות שילטונית על מנת לגרום לשיגשוג כלכלת פלסטין בניגוד משווע למצב היום.. הלוואי ויכולתי לראות זאת הלוואי

B.Shokor

New member
אבו-דני, אתה טועה.......

לא מעניין אותנו איזה שלטון יהיה במדינת פלסטין, מה שמעניין אותנו שיקימו את המדינה שלהם וכל אחד יחיה בגבולות שלו ושלא יפריע לשני, בקיצור, שיקימו את מדינתם ויעופו לנו מהפרצוף. שלך ב.שוקר מ.הפורום

למעלה