שאלה

שאלה

במשך חיי היו לי הרבה פסיכולוגים גרועים ואני לא מאמינה יותר בפסיכולוגים אבל אני יודעת שאני צריכה עזרה נפשית. אני לא רוצה לפנות לפסיכיאטר או לבית חולים לחולי נפש כדי לא לפגוע לעצמי בעתיד, אני רק בת 23 ויש לי הרבה בעיות שאני לא יודעת איך להתגבר עליהם לבד. אז מה עושים?

nutmeg

New member
שאלה

אמרת שהיו לך הרבה פסיכולוגים גרועים. אני מניחה שהם לא הצליחו לענות על הצרכים שלך מהם הצרכים שלך? איזו עזרה את צריכה שלא קיבלת?

זה לא חשוב

איזו עזרה אני צריכה. חשוב שאני לא מצליחה לקבל אותה מפסיכולוגים, כל אחד והסיבה שלו. זה לא שאני פוסלת אותם אני מנסה כמה פגישות ואז או שהוא אומר שהוא לא יכול לעזור או שאני מרגישה שהוא לא יכול לעזור ורק לא מודה בזה. אמרו לי שהפרטיים הרבה יותר טובים אבל המחיר יקר אז אפילו לא ניסיתי.

nutmeg

New member
אשאל אחרת

האם רק מפסיכולוגים אפשר שתקבלי עזרה? מכיוון שאני לא ממש יודעת לאיזו עזרה את זקוקה קשה לי לענות... אם הפסיכולוג עצמו אומר לך שהוא לא יוכל לעזור לך אולי באמת את מגיעה לאיש המקצוע הלא נכון?

אני מגיעה לאיש מקצוע נכון

אבל אני זקוקה לפסיכולוג באמת מעולה ומנוסה בטיפול בבעייתי הספציפית. הפסיכולוגים שהודו שזה "גדול עליהם" פשוט היו הוגנים וכל השאר סתם ניסו לדעתי למשוך אותי לשיחות בלי שיש להם ידע אמיתי על הבעיה והטיפול בה. חלק מהפסיכולוגים אפילו יעצו לי לא לפנות לפסיכיאטר כי אני לא צריכה תרופות. רק טיפול מתאים. אני רק רוצה שיצילו אותי כבר. שיעזרו לי! רק בגלל שאני לא עשירה אני לא יכולה להעזר בפסיכולוגים הטובים באמת.

בינינו..

23 שנה.. חיית. ושרדת. ככל הנראה תוכלי עד סוף חייך לשרוד באותה איכות חיים שחיית עד היום. כך שזה לא משהו שיזמינו אמבולנס בשבילו, או משהו שיגייסו שירותי חירום או שתשיגי מקופת חולים או ביטוח אחר כלשהו את התקציב כדי לארגן לך פסיכולוג מס' 1 שיענה על כל דרישותייך. אני עונה בצורה כזאת.. היות והצגת את הדברים בצורה כזאת של "אני לא מתכוונת לפרט מה הבעיה וזה גם לא משנה אני רק רוצה פסיכולוג טוב ויקר ומצפה שתפתרו לי בעיה בלתי אפשרית" את טובה בליצור בעיות בלתי אפשריות?
מה דעתך לשתף על הבעיה? אולי החברה פה מכירים מישהו שמתעסק בדיוק בתחום, יש בפורום הזה גם פסיכולוג אחד או שניים שמבינים עניין. מה יש לך להפסיד? ואם תתעקשי לעשות את זה בכל מקרה בדרך שלך של הכל או כלום, אז כל שנותר זה לאחל לך בהצלחה בדרך הזאת.

ניסית שוב ושוב

את אותה התרופה והתרופה לא עוזרת. אולי הגיע הזמן לחפש תרופה חדשה. יש אינספור דרכים שאינן טיפול פסיכולוגי אחד על אחד, שעזרו ועוזרות לאנשים להיחלץ מבעיות נפשיות. למשל: טיפולים הוליסטיים מסוגים שונים (דיקור, פרחי באך, וכו וכו). מדיטציה יוגה או טאי צ'י ספורט טיפול קבוצתי שיפור התזונה להיות פעילה בקבוצה בתחום מעורבות חברתית לארגן את הבית לפי עקרונות פנג שוואי שאני אמשיך? אגב, אין לי מושג מה הבעייה שלך, ולכן התשובה שלי מאוד כללית.

גרא.

New member
כמעט מסיימת,הבעייה בפנייתך, שאת..

מחפשת טיפול, או פתרון לבעייה או בעיות שאת לא מוכנה לספר מהן.זו זכותך מובן לשמור על חשאיות מירבית,גם כשאת יודעת שהפנייה לכאן היא בעילום שם ואיש אינו יודע גם לא ינסה לפענח מי את באמת.העובדה שאינך מאמינה יותר בפסיכולגים, שקולה בעיני לעובדה, שאני לא מאמין כבר להרבה מכונאים עקב שגיאות או טעויות בתיקון המכונית שלי. ואז מה? לא אמשיך לחפש מכונאי טוב באמת? הגישה הזו של פסילה טוטאלית של כל הפסיכולוגים, לא תקדם את ההתמודדות שלך עם בעיותייך.. כי תמיד, תמיד תוכלי להגיע לאותו מטפל שכן יוכל לעזור לך.מכל מקום, על פניו, סגנון הבעיות,וחוסר היכולת להיוושע על ידי טיפול פסיכולוגי, מלמד, שאת כנראה סובלת מהתמכרות כלשהיא.לסמים קלים כמו מריחואנה,אולי מעבר לכך.ואולי גם מעבר מעבר...זו כמובן רק השערה, ויתכן שאני טועה ובגדול. מה נותר לי עוד להציע לך? אם זה לא זה, יתכן ותוכלי לקבל תשובה לחלק מהבעיות שלך בסדנא לטיפול קבוצתי.איך? איפוא? תוכלי לקרוא במאמר בשם טיפול קבוצתי של יעל ניסן שנמצא בקובץ המאמרים בפתיח לפורום.

למעלה