שאלה

שאלה

לפני שנים הייתי חסיד של גורו מהרג'י ובתור שכזה תרגלתי את המדיטציה שלו, מה שנקרא "הידע". עם השנים נפרדתי מהמעגל ההוא מסיבות מורכבות מכדי לפרט כרגע (אולי בהזדמנות אחרת) ובמשך שנים חייתי את חיי היומיום בלי לחזור לזה. לאחרונה עברו עליי מספר שינויים מרחיקי לכת, שבמבט מבפנים ובמבט לאחור אני רואה בבהירות שהם לא היו מקריים, יד כלשהי ניתבה אותי לצאת ממעגל של עבודה, כסף, ריצה ולחץ בהם הייתי שרוי אל עבר סדר יום רגוע יותר ורוחני יותר. בעקבות ההכרה בכך התחלתי לקחת החלטות על בסיס פחות תבוני, פחות שתלטני מאשר קודם, לשאול את עצמי פחות "מה נראה לי שצריך לעשות" ויותר "מה המציאות מזמנת לי לעשות" והדברים הסתדרו מאליהם באופן מפתיע. במקביל חזרתי לעשות מדיטציה. בתחילה זרמתי והתחברתי לזה, אבל עם הזמן, ככל שחיי נרגעו ונכנסו לקצב החדש אני חש פחות ופחות זמין לעשות זאת, לא מצליח להתרכז ומודט בחוסר חשק. אני לא יודע אפילו איך לנסח את השאלה כי איך אפשר לבוא אל הזולת ולשאול אותו "מה אני צריך לעשות?", כל אחד עם העולם שלו ועם מה שנכון לגביו, אבל אשמח לקבל כל מה שתמצאו לנכון להגיב.

איל באש

New member
ברוך הבא ../images/Emo23.gif../images/Emo140.gif../images/Emo79.gif

מדיטציה היא רק טכניקה, רק כלי כדי לעבור את הגשר לשינוי משמעותי בחיים. אם אין לך חשק אז פשוט אל תעשה!!! יש לנו הרבה כלים להתמודדות בחיים, מדיטציה היא אחד מהם. שאנחנו מפספסים את הרעיון במדיטציה, אז : אנחנו מרגישים רגשות אשם שאנחנו לא מתרגלים, מפחדים שנחזור אחורה, שנתקע, שופטים את עצמנו על פי מידות של עשייה מול אי עשייה, בעוד עשייה = טוב , ואי עשייה = רע. יש מליוני סוגים של מדיטצייה , אני ממליץ לך בחום לקרוא את הספר |דגש|מדיטציה ראשית החופש ומהותו של אושו בחר לך מדיטציה אחת שמענינת אותך, והתמד בה לפחות 3 חודשים, ותראה מה קורה לך. מה שלרוב קורה לנו זה שאנחנו נצמדים לסוג אחד של מדיטצייה, ונשארים עימו לנצח, ואז זה משעמם אותנו , ואנחנו מפסיקים. מדיטצייה היא כלי עזר, אינך חייב להשתמש בה כל הזמן. מדיטצייה היא אהבה טהורה, אינך חייב לחוש כך כל הזמן. מדיטצייה יכולה לעזור לך לעבור את הגשר, אל תשב עליו ותבנה בית. אל תתקע עם המדיטצייה, היא רק טכניקה לעבור שינוי, היא איננה השינוי!

למעלה