שאלה

איילת כ

New member
שאלה

שחשבתי עליה בראש השנה אבל אני נזכרת לשאול אותה רק עכשיו. בסוף מוסף של ראש השנה אומרים "שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" אם לכל ישראל יש חלק לעולם הבא אז זה בעצם לא משנה אם אני אחטא או לא מה שמשנה זה העובדה שאני נולדתי לאם יהודיה, לא? ואם הכוונה במשפט הזה שלכל ישראל יש סיכוי לעולם הבא אז מה אם הגויים להם אין סיכוי או שיש להם סיכוי יותר קטן????? אשמח אם תאירו את עיני

../images/Emo60.gif

טוף, אני אנסה לשחזר שרידים משיעורי מחשבת... לפי מה שזכור לי העוה"ב הוא לישראל. זה משו שקיים בשבילנו, ולכל יהודי יש את הפור הזה, כל יהודי נולד עם הזכות שלו לעוה"ב. ברגע שאדם חוטא הוא הולך צעד אחורה כביכול והוא צריך לשפר את זה ולהתקדם ע"מ שיוכל להישאר בסטטוס ההתחלתי, זכות להיות בעולם הבא. אני זוכרת ששאלנו את הר' ומה עם הגויים, והוא ענה שאצלם זה שונה ושיש להם כביכול מעין עוה"ב משלהם. זה כל מה שאני זוכרת,סורי

חלק לעולם הבא הכוונה

שהוא יגיע מתישהו לעולם הבא השאלה היא מתי. אם הוא צדיק אז ישר הוא יגיע לעולם הבא. ואם הוא לא כל כך צדיק אז הוא יצטרך להתקן לפני שהוא מגיע לעולם הבא (מה שאנחנו מכנים בתור גהנום). אבל כולם בסופו של דבר מגיעים לעולם הבא. (ככה אני הבנתי את זה לפחות)

shadow dancer

New member
תפתחי בפרק חלק אם בא לך....

בס"ד מסכת סנהדרין פרק אחד עשרה(פרק חלק) מדובר שם על מי שאין לו חלק לעולם הבא! גם לא מוזכר שם כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא חוץ מ....... אלא- כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא,(שניה... אני אפתח כדי להיזכר...) כן... צדקתי!..... ההמשך הוא- ואלו שאין להם חלק לעולם הבא: וכו'.... אולי זה אומר משהו...איני יודע! קיצר.. מדובר שם גם על אלה שאין להם חלק לעולם הבא! פרק מעניין מאד
....שווה קריאה! (מוזר... בקהתי זה מובא כפרק עשירי... אני הבאתי את הגמרא.) אז אלה שאין להם חלק לעולם הבא- זה בגלל זהם כופרים בעיקרי האמונה! (הקב"ה משלם להם מידה כנגד מידה......) ויש שאלה יותר גדולה!!! מזה בכלל עולם הבא? מה הכוונה? יש חילוקים אם הכוונה פה לעולם שיהיה אחרי תחיית המתים או ה"עולם" שאחרי המיתה........ מה שאני מנסה להגיד....שזו שאלה עמוקה מאד(השאלה שלך...) והרבה עסקו בה...... מה שאנחנו אומרים נוגע רק בקצוות של העניין!

למעלה