שאלה

• פותח הנושא ede1
  • פורסם בתאריך

ede1

New member
שאלה

שלום לכולם! יש לי שאלה קצת משונה, אבל אני מבקשת למי שיודע לתת לי עצה אני מתחילה IVF שני, וקופה לאומית לא מאשרת לי חלק מהפרוטוקול.(מדובר ברופא מסוים שיושב בועדה) הרופא המטפל בבית חולים רצה לעשות את הפעולה כבר בIVF ראשון. הקופה לא נתנה אישור והרופא החליט לא לעשות זאת. כתוצאה (או לא) מכך היתה לי הפריה 1 (מדובר במיקרומניפולציה). לבקשתי לקבל הסבר בכתב לאי אישור לממן את מיקרומניפולציה קיבלתי סירוב מוחלט. אני מאוד דואגת, כי יש לי הרגשה שבקופה כבר החליטו לחסוך. האם הם חייבים לתת לי הסבר בכתב? ולמי לפנות? בעקבות הגזירות אני מאוד חוששת שלא איוכל להיכנס להריון בגלל רצון בקופה לחסוך כבר עכשיו.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אני כל כך מבינה את מה שאת כותבת, כבר הייתי בסיפור הזה בעבר. (ואם את מאיזור חיפה אז אני עוד יותר מבינה
). לא נראה לי שקופת חולים החליטה לחסוך, כי בדרך כלל כשיש סיבה לעשות מיקרומניפולציה אין עם זה בעיה, זה נשמע הרבה יותר כמו מאבקי אגו של רופאים. יש כמה אפשרויות להתמודד עם הענין. האחת- הכי מגעילה אבל עובדת במקרים רבים- לקבוע עם דר' ועדת פוריות תור פרטי, להציג בפניו את מימצאי הטיפול האחרון, לא להזכיר ברבע מילה שביקשת ICSI ולא קיבלת. ולהתלונן בפניו שבבית החולים שטופלת פישלו ולא השיגו לך עוברים ולבקש את חוות דעתו. כדאי לחכות שיעבור קצת זמן בין ישיבת הועדה לבין התור- כדי שהרופא לא ממש יזכור את שמך. השניה- איטית יותר אבל עובדת אחרי זמן מה- בשלב ראשון לפנות לנציבת התלונות של משרד הבריאות, ולצרף את חוות הדעת של הרופא המטפל. הם יחזרו אליך עם תגובה. בשלב שני, לפנות במכתב חריף לועדה, לצרף את עותק הפניה שלך למבקרת, ולהסביר שהשלב הבא הוא פניה לעורך דין. נקוה שלא תצטרכי להגיע לשלב השלישי שהוא אכן פניה לעורך דין. אם את במחוז חיפה, תרימי טלפון לשושי המזכירה ותשאלי אותה מה את צריכה לעשות כדי לקבל אישור, היא נשמה אמיתית ועושה כמיטב יכולתה לעזור. שיהיה בהצלחה גמר חתימה טובה נועם

ede1

New member
תודה נועם, האם הם חייבים לתת

תשובה שלילית בכתב כולל הסבר? הבעיה שכן יש מתח בין הרופאים והרופא שיושב בועדה טיפל בי לפני כן ונתן הפנייה ל-IVF. אני אפילו מוכנה לשלם בעצמי ולדרוש החזר אחרי. אני מטופלת בירושלים. שנה טובה יוליה

נועם@בת

New member
אני ל איודעת אם הם חייבים לך הסבר

בכתב, אבל לנציבת התלונות ולעורך הדין הם חייבים בהחלט. תתיעצי עם הרופא המטפל, אם לדעתו אין סיבה רפואית לסירוב, יש לך קייס וכדאי לךלשלם את ההפרש מכיסך ולתובע אחר כך (נדמה לי שמדובר ב2000-3000 שקלים) אבל את צריכה לקחת בחשבון שאולי אין הצדקה רפואית לאיקסי ואז לא תקבלי החזר. נועם

למעלה