חבל שהנושא עולה כספק הלכתי
מפאת רגשותיי קשה לי להגיב להודעות הנכתבות בשבת. קרה שהגבתי, אבל בגלל צורך מיוחד, וכמובן לא בכייף. בתור 'איני פוסק', הנראה לאו להלכתא אלא למעשה מספר דוגמאות בנידון: יש משפחות שומרי תורה ומצוות המקפידים בקלה כבחמורה. שמי מבני המשפחה המתגורר במדינת הים והשני בארץ לדוגמא. ובני המשפחה ממתינים לבשורה כלידת ילד במדינת הים, אף שכאן שבת ושם חול, עושים סימן שאם מתקשרים הבה נאמר שלושה צלצולים, יודע זה ששבת אצלו לפי מספר הצלצולים שנולד בן בשעה טובה, ואילו אם מספר הצלצולים הוא שש אז נולדה בת. יש גמרא מפורשת בקשר לתבשיל שנתבשל בשבת, מתי מותר באכילה ומתי אסור. יש מספר אפשרויות של נתבשל, ויש מספר אפשרויות עבור מי נתבשל. יש נתבשל ע"י ישראל באיסור, ויש נתבשל ע"י ישראל בהיתר כגון לצורך חולה שיש בו סכנה, ויש נתבשל ע"י עכו"ם. וכמו"כ יש נתבשל עבור עכו"ם, יש נתבשל עבור ישראל באיסור, ויש עבור ישראל בהיתר כנ"ל. יש אשר התבשיל אסור לגמרי אף לאחר השבת, ויש שמותר לאחר המתנה של בכדי שיעשו, ויש שמותר לכתחילה ובשבת ובכגון שהאוכל הוא החולה שיש בו סכנה. הנושא ארוך כמעט מארץ מידה. מה שבטוח הוא שמצפוני ורגשותיי ייפגעו אם אשתף פעולה אם ע"י האזנה או צפייה או כל דרך אחרת באותם דברים. זכורני שיצא לי פעם לשמוע פתיחת החדשות שנאמר שם שזה מיועד עבור אלו השומרים שבת ושלא הספיקו לשמוע את החדשות... הבטתי באותם עורכים מחללי שבת בפרהסיא ש'דאגו' לי כשהכינו מנת חדשות מיוחדת עבורי בתור שומר שבת, וחשבתים לעבד המוזג לו כוס לרבו וכו' הנאמר בגשמים שבסוכה הפוטרים מלישב בה. כמובן 'מוחל טובות' וסגרתי את מכשיר החדשות. ויותר מששמרו ישראל על השבת, השבת שמרה על ישראל. וכנראה אם עם ישראל בכללו ישמור שבת, אז החדשות יהיו פחות מסקרנות. לא נהיה במתח של 'מה קרה בשבת'.