שאלה?

DAVID523

New member
שאלה?

האם מותר להיסתכל על מיכתב שניכתב בשבת או ביום טוב? כמו כן האם צריך להחרים לצמיתות חברת אוטובוסים המפעילה אוטובוסים בשבת? בתודה מראש. עוד שאלה-האם מותר במוצאי שבת להיסתכל על ערוץ טלוויזיה לדוגמא מארה"ב ששם השבת לא יצאה?האם זה חילול שבת ?או שאנו מחוץ לתחום? תודה לעונים.

DAVID523

New member
עוד שאלה מיתבקשת

אם כותב יכתוב הודעה בפורום זה בשבת. האם מנהל הפורום ימחוק את ההודעה שלו? או האם הוא יגיב להודעה שלו? תודה לעונים.

גם בזה.......

אין איסור לקרוא ולהתייחס, אבל אני אזדקק לכוחות נפש גדולים לענות למי שמזלזל בי בצורה בוטה.

DAVID523

New member
הבהרה -השאלה ששאלתי היא לצורך ידע

ובהחלט לא לשם מימוש בפורום זה.

לשאלותיך.....

א. מותר לקרוא מכתב שנכתב בשבת או בחג. ב. אני אישית נגד חרמות וכד', אבל האם הלב נותן לפרנס את זה שיורק לי בפרצוף? ג. ערוצי השידור מחו"ל הינם בבעלות ובתפעול של אינם יהודים ואינם מחוייבים בשמירת שבת. גמר חתימה טובה.

DAVID523

New member
גמר חתימה טובה

לכל בית ישראל. שתיזכו להירשם בספר חיים טובים. וששנה זו תהיה שנה טובה למרות שיש אומרים שאם ראש השנה הראשון כמו הזה חל בשבת שאז אסור ליתקוע בשופר אז זה מרמז על שנה רעה.

asaf2000

New member
ומה לגבי

לראות את החדשות במוצאי שבת וידוע שעל המדורה נערכה בשבת ובקריין הגיע לאולפן בשבת והמצלמות הודלקו בשבת.

DAVID523

New member
אם אני לא טועה

זה בדיוק כמו נושא חברת האוטובוסים המפעילה אוטובוסים בשבת.

asaf2000

New member
אז הנה משהו שכתב הרב אויערבאך זצ"ל

מתוך ספר "הליכות שלמה - תפילה':
כשם שאסור לאדם להתעסק בצרכיו קודם שיתפלל, כך אסור לו לגרום לחבירו שיעשה כן, משום "לפני עיוור לא תתן מכשול", ומה שאנו מזמינים נהגים או שאר פועלים לעשות מלאכה, כאשר ידוע לנו שהללו טרם הניחו תפילין וטרם קראו קריאת שמע והתפללו, יש ללמד זכות על כך, דכיון שאינם עומדים כלל להתפלל רח"ל, אפשר שאין בזה משום "לפני עיוור". ע"כ. הוא מפרט שם מספר בעיות למשל שמזמינים נהג לפני שקרא קריאת שמע ולפני שהניחו תפילין או שידוע שהנהג לא יאמר תפילת הדרך או שלא הבדיל במוצ"ש או שהנהג צריך לחזור לברך ברכת המזון כי הוא בודאי אבל היום. ועוד דוגמא שהוא מביא איך אפשר למכור למישהו אוכלים ומשקים כשבידוע שהוא לא יברך. הוא מאוד מאריך שם בענין הזה ובסוף כותב:
"ונראה, דאף שבמרומים, לאחר שיזכך מעבירה שאינו מבדיל ואינו מתפלל, יצטרך ודאי ליתן דין וחשבון גם על זה שעשה מלאכה לפני שהבדיל או לפני שהתפלל, מ"מ לדידן אפשר שלידא איסור כלל "ולפני עיוור", ולא שייך לחוש על איסור איסור מלאכה קודם הבדלה למי שהוא עבריין ואינו עומד כלל להבדיל או להתפלל (וגם יתכן שעבריין כזה אם עשה תשובה במוצש"ק אפשר שאינו מבדיל, כמו שלא מסתבר שאם חילל כל השבת יהיה חייב או מותר להבדיל בכל הג' ימיחם שלאחר השבת אם עשה תשובה ביום ג', משום דעבריין גמור כזה, יתכן שלעניין הבדלה חשיב קצת כגר שנתגייר במוצ"ש...וצ"ע) ועל זה סמכו להזמין אנשים אלו לעשות מלאכות קודם התפילה". ע"כ.

א77

New member
חבל שהנושא עולה כספק הלכתי

מפאת רגשותיי קשה לי להגיב להודעות הנכתבות בשבת. קרה שהגבתי, אבל בגלל צורך מיוחד, וכמובן לא בכייף. בתור 'איני פוסק', הנראה לאו להלכתא אלא למעשה מספר דוגמאות בנידון: יש משפחות שומרי תורה ומצוות המקפידים בקלה כבחמורה. שמי מבני המשפחה המתגורר במדינת הים והשני בארץ לדוגמא. ובני המשפחה ממתינים לבשורה כלידת ילד במדינת הים, אף שכאן שבת ושם חול, עושים סימן שאם מתקשרים הבה נאמר שלושה צלצולים, יודע זה ששבת אצלו לפי מספר הצלצולים שנולד בן בשעה טובה, ואילו אם מספר הצלצולים הוא שש אז נולדה בת. יש גמרא מפורשת בקשר לתבשיל שנתבשל בשבת, מתי מותר באכילה ומתי אסור. יש מספר אפשרויות של נתבשל, ויש מספר אפשרויות עבור מי נתבשל. יש נתבשל ע"י ישראל באיסור, ויש נתבשל ע"י ישראל בהיתר כגון לצורך חולה שיש בו סכנה, ויש נתבשל ע"י עכו"ם. וכמו"כ יש נתבשל עבור עכו"ם, יש נתבשל עבור ישראל באיסור, ויש עבור ישראל בהיתר כנ"ל. יש אשר התבשיל אסור לגמרי אף לאחר השבת, ויש שמותר לאחר המתנה של בכדי שיעשו, ויש שמותר לכתחילה ובשבת ובכגון שהאוכל הוא החולה שיש בו סכנה. הנושא ארוך כמעט מארץ מידה. מה שבטוח הוא שמצפוני ורגשותיי ייפגעו אם אשתף פעולה אם ע"י האזנה או צפייה או כל דרך אחרת באותם דברים. זכורני שיצא לי פעם לשמוע פתיחת החדשות שנאמר שם שזה מיועד עבור אלו השומרים שבת ושלא הספיקו לשמוע את החדשות... הבטתי באותם עורכים מחללי שבת בפרהסיא ש'דאגו' לי כשהכינו מנת חדשות מיוחדת עבורי בתור שומר שבת, וחשבתים לעבד המוזג לו כוס לרבו וכו' הנאמר בגשמים שבסוכה הפוטרים מלישב בה. כמובן 'מוחל טובות' וסגרתי את מכשיר החדשות. ויותר מששמרו ישראל על השבת, השבת שמרה על ישראל. וכנראה אם עם ישראל בכללו ישמור שבת, אז החדשות יהיו פחות מסקרנות. לא נהיה במתח של 'מה קרה בשבת'.

למעלה