שאלה

אזרח1

New member
שאלה

אני ארשום מקרה שאירע לי היום,ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי כאן ולייעץ לי. קיבלתי לאימייל שלי לפני כשבוע בערך,הזמנה למסיבה.לא משנה איפה. בקיצור,המסיבה היתה לכבוד ראש השנה. וקיבלתי גם שתי הזמנות ,בנוסף לאימייל ששלחו לי באופן אישי. התקשרתי באותו ערב של המסיבה ליחצן בכדי לוודא שאני יכול להגיע. אמרתי לו ששלחו לי הזמנות לאימייל,ושיש לי כאן הזמנות ביד. ורציתי לשאול אם זה זוגי או יחיד. נאמר לי ע"י היחצן שזה זוגי וניתן להגיע. אנחנו הגענו,אני ועוד שני חברים למסיבה. הצגנו תעודות זהות (מבקשים את זה מכולם) והצגנו גם את ההזמנה. נאמר לנו ע"י הסלקטורית שהיא צריכה לבדוק אם אנחנו רשומים. נתתי לה את כתובת האימייל הפרטית שלי (שלשם כמובן,נשלחה ההזמנה מיוזמתם לפני כמה ימים) . ולאחר כמה דקות המתנה היא חוזרת ואומרת לי שאני לא רשום. ביקשנו לדבר עם אותו בחור ,שאני באופן אישי דיברתי איתו כמה שעות לפני שיצאתי מהבית---בכדי לאמר לו שזה לא יכול להיות. הבחור הגיע,הסתכל עלינו ואמר שהוא יילך ויבדוק. נתתי לו גם את ההזמנה . הוא הלך,נעלם ל 15 דקות בערך,ולאחר מכן איתרנו אותו איכשהו בחוץ,והוא בכלל שכח מאיתנו. שהזכרנו לו.... הוא אמר שאנחנו בכלל לא רשומים, ואין מה לעשות. את ההזמנה שנתתי לו עם הכתובת של האימייל שלי מאחורה,הוא לא טרח בכלל להחזיר. אולי בכדי שלא יהיה לזה זכר.מי יודע. עזבנו את המקום די עצבניים. אנחנו לא ערסים,אין לנו גורמטים,לא מעשנים,לא משחקים סנוקר (נאמר בהומור)...ואין שום דבר במראה שלנו שיכול לעורר חשד או סלידה.להיפך. אנחנו באמת נראים בחורים טובים...כאלה שאין סיכוי שיכולה להיות איזשהי בעיה איתם.באמת.באמת. השאלה שלנו אם ניתן לתבוע את אותה חברה שאירגנה את המסיבה הזו?? ואם אפשר לתבוע אותם על עוגמת נפש...שבאמת נגרמה לנו כתוצאה מזה. זה מאוד משפיל שמסתכלים עליך עוד 300 זוגות עיניים,וששומעות את התשובה המביכה הזו והמשפילה. ואנחנו באמת ובתמים לא נראים בעייתים,אנחנו נראים ממש כרגיל.נקודה. יש לי כמובן את ההזמנה הנוספת (את זו שחבר שלי קיבל) יש לי את הפלאפון האישי של אותו יחצן שדיברתי איתו לפני שיצאתי מהבית. יש לי את פירוט השיחות (התקשרתי מקו של בזק.אז אני מניח שהכל רשום) שיכול להעיד שאכן דיברתי עם אותו בחור שאישר לי להגיע. יש לי באימייל את ההזמנה האישית שקיבלתי .(עדיין לא מחקתי אותה) אני יודע שפעם הוציאו חוק כזה..(אני חושב של אלי בן מנחם ממפלגת העבודה) לגביי אפלייה על רקע גזעני.או בכלל,סלקציה שאין בה שום היגיון. אני מבין שאם זו היתה מסיבה סגורה,אז מקובלת עליי ההתנהגות הזו. אבל לי נשלחה הזמנה באופן אישי.וגם דיברתי בפלאפון עם אותו אחד שהיה אמור כביכול "לארח" אותי אצלו....והוא אכן אמר לי להגיע. בקיצור, אשמח לתשובה עיניינית ומקצועית.

nutmeg

New member
השאלה היא

מה אתה רוצה כרגע. כי להיות במסיבה כבר לא תהייה. אתה רוצה לתבוע? מה תתבע? על עגמת נפש? ומה אז? OK ונניח שאפילו תזוכה במשהו - אולי השתתפות במסיבה הבאה... האם זה יספק אותך? אני לא חושבת שיש מה להגיד לך באופן קונקרטי חוץ מבאמת לכוון אותך לשקול שוב ולהגיד מה אתה רוצה שיקרה עכשיו, כי את שנעשה אין להשיב.

אזרח1

New member
מה אני רוצה?

אני רוצה שהדברים האלה ייפסקו. אני מעולם לא נתקלתי בתופעה הזו במשך חיי.כי באמת אני לא נראה כמו "הטיפוס שלא מכניסים למסיבות"-- והביטחון שלי בשמיים ואין לי ממש בעיה עם העובדה שלא נכנסתי. אבל אני מתאר לעצמי כמה משפיל וכואב זה לאנשים שהם בסה"כ אנשים באמת טובים ולא בעיתיים,אבל נדחים ונדחים כל שבוע ע"י סלקטור אחר. בהם זה יכול לפגוע הרבה הרבה הרבה יותר.ולהשפיל אותם. למזלי,אני לא מאלה . אז אני לא ראש ממשלה או שופט שרוצה לשנות עכשיו את העולם. אבל קצת לקח לא יזיק לאנשים ללמוד. את לא מסכימה איתי?

nutmeg

New member
אגיד לך עם מה אני מסכימה

אני מסכימה שנעשה לך עוול. עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה: למגר את עוולות הסלקציה בעולם או ללמד "אותם" לקח? בעניין דחייתם של אנשים טובים - ועוולות הסלקציה באופן כללי... מה אגיד לך? באמת נראה לך שאתה יכול לשנות משהו? כשממיינים (ולא משנה מה: תפוחי אדמה, אנשים או פרחי טייס) יש שני סוגי טעות: 1) שיתקבל מי שאינו ראוי 2) שלא יתקבל מי שראוי ככה זה מאז ומעולם וכל מה שאפשר לעשות הוא לנסות לשכלל את תהליך המיון כך ששיעורי הטעות ירדו, אבל לא למגר את הטעות לגמרי. תשאל את פרידום שעובר פה לפעמים הוא גם יוכל לתת לדבר הזה גיבוי סטטיסטי. בעניין הלקח - זה כבר עניין אישי שלך. אני לא מאלו שטורחים ללמד לקח אנשים שמייצגים "מערכת". הלקח היחיד בעיני הוא הלקח שאתה יכול ללמוד מהאירוע הלא נעים, ולחפש לך מקומות בילוי אחרים שם ישמחו לקבל אותך ואת כספך. בפעם הבאה שאתה מקבל הזמנה מהם, פשוט ספר להם שאת כספך אתה בוחר להוציא במקומות שלא עושים טעויות מבישות. זה הכל.

shellyland

New member
אני דוקא מבינה

ואני חושבת שדברים כאלה יפסקו רק אם אנשים באמת יתבעו. הסלקציה היא אינה חוקית ומשום שאיש אינו מתלונן היא אינה נפסקת. לצערי, לרוב האנשים אין הסבלנות והאנרגיות הדרושות בשביל להכנס לתביעה כזאת, וחבל. תביעה משפטית היא הליך ארוך ומייגע, שגם כשהוא מוצדק, הוא מוציא לצד הצודק את הנשמה פינצטה פינצטה. אבל באותה מידה יוצאת הנשמה גם לצד האשם. כמובן שאין ערובה לנצחון, אבל לפעמים עצם התלונה כבר עושה את העבודה.

המוזרה

New member
יפה אחותי את לומדת לצטט

והציטוט במלואו: שערה שערה אני אוציא לה עם פינצטה פינצטה...

MOZESY2K

New member
הרמאות במועדון

1.ניתן להגיש תביעה יצוגית, אתה וחבריך 2.תצתרך להוכיח , ולא רק עפ פירוט השיחות 3.תגיש תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות 4.תתקשר לאגודה להגנת הצרחן 5. במשרד התמ"ס ישנו ייעוץ משפטי חינם, בהצלחה...

למעלה