שאלה.....

לא לומדים באוניבסרסיטה

לומדים בבית ספר גבוהים למשחק (בית צבי, ניסן נתיב, לי שטרסברג וכו') זה מינימום 3 שנים, ולא נראה לי שיש לזה ניקוד בתארים כי זה לא מוסד אקדמי.

New member
דווקא ניתן ללמוד משחק באוניברסיטה.

ברוב האוניברסיטאות ישנו חוג לתיאטרון, שבדר"כ גם מתחלק למסלולי בימוי, משחק וכו'. הלימודים הם 4 שנים ומקנים (מן הסתם) תואר אקדמי. אני מדבר כרגע רק על הארץ, אבל גם בחו"ל יש את האופציה הזו, רק שאני לא בטוח במשך זמן הלימודים (כדאי שתבדקי את זה באוניברסיטה המבוקשת). בהצלחה.

אבל

לא מומלץ ללמוד משחק באוניברסיטה, אם כבר בימוי שזה איכשהו ברמה דיי גבוהה.. (וגם בקשר לבתי ספר למשחק צריכים להיות בררנים בימינו אנו)

אני לא רואה את האוניברסיטה כאופציה

ללמודי משחק, ולא הייתי ממליץ עליה.. מסלולי הבימוי והמחזאות חזקים בחלק מהאוניברסיטאות.

New member
זה שאתה לא רואה אותה כאופציה,

לא אומר שלא קיימת אופציה כזו ולכן אל לך לצאת סתם בקביעה של "לא לומדים באוניברסיטה משחק". עדיין לא הבנתי למה בדיוק אתה לא רואה בזה גם כאופציה ראויה. מה, עניין התואר גורם לזה להיראות יותר מדי 'גבוה'? מוזר.

*Dark Of Night*

New member
לא חושבת שזה מתיימר להיות...

מה שנקרא בפיך "רמה גבוהה" כלומר, אין שיעורי מעשי. זה מתמקד רק בחלק העיוני- מה שנראה לי בסדר גמור נשמע לי כמו לימודי ספרות קצת שונים, מה רע? זה לא אומר שהרמה של זה נמוכה. אלה פשוט אינם לימודי משחק. נקודה. Dark

New member
ומאיפה בדיוק יש לך את המידע

שאין שיעורים מעשיים במשחק בחוג לתיאטרון באוניברסיטה? ביררת או שזה סתם ניחוש פרוע?

יש שיעורים, אבל שוב...

ממה שאני הבנתי הרמה שלהם לא בשיא, יכול מאוד להיות שאני טועה.

New member
יצאת פה בהצהרה רצינית, חבוב.

"תואר לא אומר שהרמה גבוהה". אם ככה, כל מליוני האנשים שיש להם תואר ביד נפלו קורבן למזימה שטנית.

ממש לא!

אני רק אומר שלא נכון לחשוב שאם יש לך תואר אז למדת ברמה גבוהה. כל דבר צריך לבדוק - יכול להיות שהרמה באמת גבוהה, ויכול להיות שהרמה בטוסיק.

gamegir

New member
המפף.

תרשה לי. הלימודים באוניברסיטה אולי לא מביאים לשלושים הפקות בשנת הסיום, כמו במוסד הגבוה למשחק החביב עליך, אבל זה לא אומר שהרמה שם נחותה. מביאים לשם במאים טובים, יוצרים הצגות מעניינות ושונות וכמובן שהלימודים עצמם ברמה יותר גבוהה. אין אפס- מול מוסד שהוא פס ייצור ומנפיק כל שנה 50 בוגרים שיודעים לשיר יופי ולרקוד יופי ואולי גם קצת לשחק, האוניברסיטה מן הסתם משדרת יותר רצינות ועומק. ובגלל ששנינו לא יודעים לגמרי את העובדות ולא באמת יודעים על מה הם מדברים, אני מציע שנפסיק.

אני אוהב אנשים שקוראים רק חלק

זה נותן להם לגיטימציה להגיד דברים לא לגיטימים. וידידי, אני מכיר לא מעט אנשים שסימימו ניסן ובית צבי כשחקנים מעולים, זמרים בינוניים ורקדנים איומים. לילה טוב.

למעלה