שאלה...

ethnix1

New member
מיטב ידיעתי:

תמיר קליסקי - פולני טהור <הפתעה, הא?>
זאב הוא חצי בלגי חצי יווני (כן.. זה גם מה שאני חשבתי ששמעתי את זה.. ממש סלט> אני מתארת לעצמי שגיל ויורם אשכנזיים <אם כי יורם לא רומני כמו שזאב טוען לעיתים> ושגל לא ממש אשכנזי, אבל אין לי מושג לגבי שלושת האחרונים.. העיקר- כולם חמודים ומוכשרים

הפתעת אותי!

וואלה?! חשבתי שזאב איך שהוא ספרדי כי יש לו מילים בספרדית בחלק מהשירים... טיפשה שכמוני....טחחחח... תודה וחג שמח לכולם!!

נטלי 22

New member
אכן כן

זאב הוא חצי יווני. באחד הראיונות הוא סיפר שהשיר "איזקינו הדוד" נכתב לזיכרו של אבא שלו, ושהוא זוכר ומתגעגע לימים שהוא היה יושב ומנגן על הבוזוקי.

נטלי 22

New member
תסתכלי

במילות השיר ותביני: בגדול, השיר מדבר על משפחה שמתקבצת מידי שבוע ביחד, ושרים שירים ואוכלים, בקיצור חפלה
וזה מה שהיה במשפחת נחמה
איזקינו הדוד את אותה המנגינה שאבי אהב מבית התפילה שרו בלדינו בקולי קולות אצל הנונה בשדרה ריחות המטעמים של ערב יום שישי עם ריח פתיליה ליטפו את הפנים בריח משקר שלא אלה יווניה והאוזו נשפך כל הליל והראש המפוכח התבלבל ורק אז כמו תמיד נשמע צופר מכונית מי בא לעשות כבוד? איזקינו הדוד. הוא נישק את כולם ונתן ברכה בשם אדוני כיבד במריצפן שאשתו תמיד שלחה, עוד הטעם בשפתיי גם כשלא היה הרבה תמיד היתה שמחה, את זה תמיד אזכור וכשהמצב קשה תמיד אני אדע שלא הכל שחור שם האוזו נשפך כל הליל והראש המפוכח התבלבל ורק אז כמו תמיד נשמע צופר מכונית מי בא לעשות כבוד? איזקינו הדוד.

אה!וואלה!אף פעם לא ניסיתי להבין

על מה מדברים השירים! אבל זה ממש מגניב(עכשיו כשאני מבינה על מה זה)בהתחלה חשבתי שזה סתם עוד שיר נחמד....אני לא רואה הרבה תוכניות עם אתניקס כי לא יוצא לי...אין לי מושג מתי וכו'....אז אם ידוע לכם משהו על אתניקס-רשמו בפורום! ופעם שמעתי ראיון ברדיו עם אתניקס,וזאב סיפר שהוא היה צרוד אחרי סיבוב הופעות,אז הוא יכל רק לשרוק,והוא שרק את השריקה של כתם הפרי,והוא נדלק על השריקה אז הוא חיבר ת'שיר עם ה"שריקה" הזאת!

נטלי 22

New member
זה ממש נחמד

להבין על מה מדברים השירים, להרבה שירים יש סיפור מאחורי כתיבת השיר, לא רק שירים של אתניקס. אני תמיד מקשיבה למילים ומנסה להבין על מה השיר מדבר, זה נותן לשיר מימד אחר. את הקטע עם השריקה לא ידעתי, נחמד
כשאני אדע על תוכניות אני אודיע כמובן פה בפורום, בנתיים ידוע לי על הופעה אקוסטית ב - 25.10 בשעה 21:30 בקמלוט בהרצליה.

נטלי 22

New member
למשל

השיר "היא לא תשוב", שנקרא גם "הבלדה על עמליה וגל", נכתב על גל הדני והחברה שלו. זה סיפור די ידוע.

poisener

New member
לא בדיוק...

זה סיפור נחמד, חבל רק שזה לא נכון. כששאלו את זאב האם השיר נכתב על גל הוא ענה במפורש שאין קשר. זה בסה"כ צירוף מקרים. מה גם שגל נשוי כבר מעל 10 שנים לבשמת.

וואלה?!לא ידעתי שהבלדה זה

על גל הדני! אבל מגניב,עכשיו אני אתחיל להקשיב לשירים....או יותר נכון למילים...

ethnix1

New member
אם כבר מעלים ת'נושא

אז מה ב'מת המוצא של שאר חברי הלהקה: גל, גיל ויורם? כבר סקרנתם אותי... :)

למעלה