שאלה....

shiri4886

New member
שאלה....

קיבלתי רשיון נהיגה לפני כשבועיים...ולפני שבוע וקצת שנסעתי עם אבא ברחוב דו סטרי צר (אבל שעוברות שתי מכוניות) אני ורכב ממול נגענו במראות....כזה דבר אפעם לא קרה לי בשיעור נהיגה ולכן אני חושבת שהייתי מספיק קרובה למכוניות החונות ב"צד" שלי....יכוליות והרכב שבה ממול (שהגיע מאוד מהר..) היה דיי רחוק ושזו אשמתו...אין לי מושג... מאז , יש לי טראומה במקומות צרים...אני פשוט מפחדת כל הזמן שיגעו המראות או משהו כזה...וזה מפחיד אותי... יש למישהו עצה?

elena302

New member
עצה..

את פשוט צריכה להתמודד עם זה. עם הזמן זה יעבור לך. גם לי היה פחד כזה (אבל לא בגלל מקרה מסוים) אבל עם הזמן התרגלתי לאוטו ואני יודעת פחות או יותר אם אני קרובה מספיק. לא יודעת אם זה עונה על השאלה, אבל משעמם לי אז עניתי.. :)

מור~!

New member
הצלחת לתקן את המראה?

אז מה אם זה נגע בה, סוף העולם הגיע? מישהו מת? היה נזק? את תעברי עוד תאונות, קשות יותר וקשות פחות (למרות שאני בספק אם יש משהו פחות ממכה קלילה למראות) ועל כולן תצטרכי להתגבר. כשאת נוסעת במקומות צריך פשוט שימי לב לבדוק מדי פעם גם במראה הרחוקה (ימנית) ובכלל תשתדלי לבדוק את עצמך. יכול באמת להיות שהנהג השני היה אשם, ואת זה לא תוכלי למנוע. אל תהיי צודקת בכביש (מי אשם ומי לא) - תהיי חכמה. אם את רואה מישהו אחר נוהג בצורה שמסכנת אותך, תשתדלי לתפוס מרחק, ואם יש לך חששות את אפילו יכולה לעצור רגע ולתת לו לעבור. אף אחד לא יתן לך קנס על זה.

sattla

New member
יש ספק אין ספק

אם קורה לי מצב שאני חושש לצאת לעקוף אז אני לא יוצא פשוט חשש כזה זה כמה שניות של מחשבה ובשניות האלו המכוניות מתקרבות מה שקורה זה יציאה לעקיפה וחסימת אוטו נוסע בד"כ אם חושבים שאנחנו לא עוברים את המקום הצר בשלום (המקרה הנ"ל) אז עוצרים ההודעה גם לקודמת

be_roo

New member
במידה ואף אחד מהרכבים לא סטה

לכיוון מרכז הכביש ברגע האחרון, הרי שהאשמה היא של שני הנהגים, שלא האטו כדי לוודא שהם עוברים ללא מגע. גם אם נהג אחד היה מעט רחוק יותר מהרכבים החונים מימינו, הרי שהנהג ממול היה צריך להבחין בכך ולהאט. אי אפשר להוציא סרגל ולקבוע מהו המרחק שיש לנסוע מהמכוניות החונות, מכיוון שיש להזהר מדלתות שעלולות להפתח וכו'. לכן ברחוב צר יש לנהוג במשנה זהירות, כולם.

shiri4886

New member
תודה על כל התגובות.....

אכן כנראה זאת הייתה אשמת שנינו... הקטע הוא שזה רחוב ממש ממש צר - אבל עוברות שם 2 מכוניות...אבל בהתחלה חיכיתי בצד ונתתי למכונית לעבור...ואז עקפתי ונסעתי כי לא הייתה מכונית ופתאום ממול הגיעה מהר מכונית ... אז כנראה ההוא ממול הגיע מהר... בכל אופן זה עשה לי מן טראומה....כי במקומות , אפילו לא כל כך צרים אני מפחדת כזה שיגעו המראות וכאלה...וזה מעצבן........

sardin

New member
תאמינו לי הבנות האלה... :)

שאני רואה נהגת חדשה... אני עוצר בצד לוקח סיגריה עד שהיא תעבור... למה אני מפחד... תישמעו .. זה מסוכן הדבר הזה... חחחחחחחחחחח סתם בצחוק.. מת על הנהגות האלה שעושות הדים על השמשה הקידמית..

shiri4886

New member
אתה טוען שאני לא יודעת לנהוג?

אז קודם כל שתדע לך שאני עברתי טסט ראשון... ושאני נוהגת מצויין..וזה שאחד מטומטם נסע ברחוב צר כמו לא יודעת מה (מהר) זה לא אשמתי... אז אולי הייתי צריכה לתת לו לעבור...וזאת הייתה טעות...אבל מה לעשות שלא ראיתי שהוא בא כי הוא הגיע מהר.. אז תאמין לי שחצי מהנהגים פה בארץ לא יודעים לנהוג...או נוהגים כמו משוגעים...ואם כבר מישהו מסוכן זה הם...ולא אנחנו הנהגים החדשים..

sattla

New member
../images/Emo31.gifלא../images/Emo31.gif

"שאני נוהגת מצויין" - לא את לא זה שהוא נסע מהר זה משהו אחר אבל לא בגלל זה הוא נכנס לך במראה כי עובדה שזה קרה רק לך מבין הנהגים באותו מקום אולי את באמת מפחד להצמד לימין (זה ידוע כי לא רגילים לאוטו ולא מכירים את הרוחב שלו ולא רואים עד כמה קרובים אנחנו) אז מעדיפים להצמד לשמאל בכל אופן הטעות שלך זה שאת "נוהגת מצויין" עדיף שתנהגי בחכמה ולא בצדק... ואם את מתעקשת אני יכול להוכיח לך שלמרות שעברת טסט ראשון את הנהגת הכי גרוע בכביש (לא במטרה לפגוע אלא זה עובדה) אז הנה ההוכחה נהג שבפעם הראשונה עולה לאוטו אחרי השיעורים (ז"א כשאין ברקסים לידו) זה בעצם הפעם הראשונה שהוא נוהג והנסיון שלו כרגע הוא בדיוק 0
שיעור נהיגה לא נותן לך כלום ובגלל זה בעצם המורה נוהג ולא את אם את עושה טעות הוא מתקן "בחיים האמיתיים" אם את עושה טעות את משלמת. תרתי משמע. אל תקחי את זה כפגיע באמת שאין לי כוונה לפגוע או משו כזה אני פשוט רוצה שתפקחי עיינים ולא להפיל את האשמה על מישהו אחר בטענה ש"הוא נסע מהר" הוא לא בסדר אלא תחפשי תמיד איפה את לא סבסדר להפיל את האשמה על מישהו אחר - לא יתן לך כלום למצוא את האשמה אצלך - ילמד אותך להבא בידידות Sattla

sardin

New member
בגלל זה.. שאני רואה נהגת בסביבתי

אני ישר שם 4 ווינתקרים... עוצר להפסקת סיגריה... עד שהסכנה תחלוף...

sattla

New member
לא בהכרח

הבעיה עם הנהגות כפי שאתה מגדיר זה לא שהם לא נוהגות טוב זה להפך הם נוהגות לפי הספר! שבארץ זה לא בדיוק הולך זה שהם נוסעות 90 באיילון זה בסדר אבל זה 90 בשמאלי וזה מעצבן וכמובן יש גברים שאני פוגש ואני מעדיף שזו תהיה אישה אז זה לא נכון להכליל את המין היפה

sardin

New member
לא יצא לך איתה כלום... בטוח...

:) עזוב אותך... עדיף שהיא תישאר במטבח ותעשה אוכל... ושבעלה יחזור מהעבודה.. שתעשה לו קפה.. שתילמד קצת מאישתי!!

sattla

New member
../images/Emo6.gif

אתה עדיין לא צודק
אבל זה כבר לפורום אחר...

shiri4886

New member
אתהה ממש אבל ממש לא מבין...

אז אולי באמת זאת הייתה גם טעות שלי... אבל לקרוא לי נהגת הכי גרועה?!?? בגלל שעברתי טסט ראשון?!? זה ממש בולשיט...תאמין לי... אני נוהגת הרבה יותר מחברים שלי שאני מכירה שמשתוללים בכביש וכל זה... אני נוהגת בזהירות וזה...אז יכוליות שלא תפסתי עדיין את ה"רוחב" של האוטו...אבל זה ממש ממש לא אומר שאני נוהגת גרוע... ותודה שהורדת לי ת'בטחון העצמי...

למעלה