שאלה

שאלה

אני אמורה להתחיל ללמֵד #ASP.NET + C הקורס מאד קצר ומיועד לקבוצה בעלת רקע ב-ASP רגיל, וגם ב-js,vbs, java. חשוב לי לדעת באילו נושאים לדעתכם כדאי להתמקד, מה הכי חשוב ומאילו נושאים כדאי להתעלם. אשמח לקבל רעיונות ועצות על מבנה הקורס ועוד. תודה רבה

gilad g

New member
המממ

להתמקד:
אם היית שואלת אותי, קודם הייתי מלמד #C (לאו דווקא ASPNET), ואת עקרונות ה-OO (הורשה, וכו') ואז עובר לASPNET.
לדעתי צריך לבלות הרבה זמן בהטמעת ה-Page Lifecycle, ולהסביר מה באמת קורה מאחורי הקלעים ב-ASP.NET.
להסביר לתלמידים ש-ASP.NET זה בכלל לא כמו ASP, ושצריך ללמוד הכל מההתחלה. לוותר:
ADO.NET - לא לוותר על כולו, אלא רק לא להתעכב יותר מידי זמן על ה-DataSet/DataAdapter, אלא יותר להתמקד ב-Command/DataReader - בASP.NET יש נטייה להתעסק דווקא בהם.
אלא אם זה ממש חשוב לך, Code-Behind הוא דבר שלדעתי אפשר לוותר עליו.

תודה על הפרוט ושאלות->

1. #C מה יש ללמד שם -את התחביר? הקבוצה יודעת גם java וגם C אז נראה לי שזה לא סיפור גדול ללמוד #C, או שאני טועה? 2. למה זה כ"כ חשוב מה קורה מאחורי הקלעים ב- ASP.NET? 3. לא הבנתי במה יש יותר נטיה להתעסק ב-DataSet/DataAdapter, או ב-Command/DataReader . יש לך/לכם רעיון למבנה של קורס מתומצת מאד (6 שיעורים של 5 שעות) במהלך הקורס הקבוצה צריכה גם ליצור איזו שהיא תוכנית קטנה שתכלול פחות או יותר את החומר הנלמד. אני חשבתי: שיעור ראשון הקדמה על ASP.NET ומה שעומד מאחוריו. שיעור שני ADO.NET וללמד על ה-DataGrid ולהתחיל ליישם בתוכנית נו מה הלאה מה חשוב ואם בכלל מה שכתבתי יכול למלא תוכן של 10 שעות??? אני ממש מבולבלת אשמח לכל עזרה

gilad g

New member
תשובות ../images/Emo13.gif

1. אם לקבוצה יש רקע חזק ב-Java, C, ו-Object Oriented Programming, אני חושב שצריך ללמד רק את הסינטקס, בתוספת של Event ו-Delegates, ש(אני חושב) שלא קיים ב-Java. 2. זה חשוב מאוד, כי אם לא מבינים את זה, לא מבינים את ASP.NET, ולפתע דברים מתחילים לא לעבוד. שאלות כמו "למה הוא לא הוסיף לי את השורה לטבלה?" או "למה הוא לא עובר לי עמוד?" יכולות להיפתר באופן הזה. 3. יש נטייה יותר להתעסק עם ה-DataReader ולא עם ה-DataSet, משתי סיבות: א. ה-DataReader הוא יותר יעיל מה-DataSet, ולרוב, באתרי ווב, היעילות היא גורם קריטי מאוד. ב. סיבה יותר קונקרטית - ה-DataSet תוכנן כך שיהיה לו אורך חיים ארוך יחסית, אולם אורך תוכנית ב-ASP.NET היא לא יותר מכמה מילישניות, בגלל המודל ה-Web-י. לדעתי - יהיה לך קשה מאוד ללמד את ASP.NET תוך 30 שעות. זה מעט מידי זמן, גם כדי ללמוד #C, וגם ASP.NET. ASP.NET היא טכנולוגיה קשה מאוד ללמידה, וצריך הרבה ניסיון עד שהאסימון מתחיל ליפול, ומתחילים למה מיקרוסופט עשו מה שהם עשו.

d_style

New member
לדעתי

כדאי גם להקדיש לפחות שעה שעתיים למעבר על namespaces חשובים, Attributes וReflection.

תודה לכם

אני אנסה להכין ראשי פרקים ואח"כ אני אשאל אתכם אם הם ניראים לכם. אם יש לכם רעיונות נוספים עבור המבנה או החלוקה של השיעורים אשמח לקבל. 30 שעות זה מה שהקציבו לי... תודה רבה

למעלה