שאלה..

שאלה..

חברה יש לי חיפושית אבל אתמול אחרי שניסיתי להניע זה פשוט לא הניע.. המנורות של הדלק ושמן דלוקות אבל אין סטרטר. אז כמובן דחפתי אותה במורד החניה ושילבתי לשני וזה הניע (לא, אף אחד לא עזר לי, בושה וחרפה חהחה). אחרי נסיע של כשעה (כשחניתי כבר במקום היעד) ניסיתי להניע שוב אחרי שדוממתי את המנוע, היה את הרעש שהמנוע מתחיל להסתובב אבל בלי חירחורים.. (מעין קול יבש כזה של גלגלי שיניים) ואחרי שניסיתי שוב לסובב את המפתח כבר לא היה סטרטר בכלל... אז שוב כמובן הייתי צריך לדחוף את האוטו ולהניע. אחרי שוב נסיעה של כשעה חזרתי הביתה ובבית ניסיתי להניע שוב וזה הניע, ואז ניסיתי שוב וואלה.. שוב לא מניע. כל הפיוזים שלמים. אגב זה מזיק לאוטו אם אני מניע אותו כל הסופה"ש בדחיפה? מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש!

Turbomini

New member
מצבר

להפעלת אורות וצפצפה מספיק 8 סוללות אצבע, להתנעת המנוע - הרבה יותר. ד"א, אורך חיים ממוצע של מצבר רגיל הוא שנתיים עד שלוש. לפני שבוע החלפתי בסובארו מצבר מקורי והאוטו בן פחות משנתיים (טוב, רק שבןעיים פחות משנתיים).

אבל

אבל אין אפילו סימנים של הנעה... המנורות נחלשות (עומדות להכבה) אבל אין כל צליל מהמנוע

© DrorZi

New member
תחליף מצבר ../images/Emo70.gif

זה בוודאות זה. אין שום נזק בלהניע כל החיים בדחיפה, זה אפילו טוב לכושר של הארבע ראשי והדו ראשי הרגליים, יש רעיון יותר טוב, דחוף אותה עד לאיפה שאתה רוצה להגיע, זה טוב לסיבולת לב ריאה
דרור זי.

itzik93

New member
זיגי, כך תבדוק את המצבר/מתנע שלך:

בינתיים, אל תחליף שום דבר - בצע את הבדיקות הר"מ ואז תגיע להחלטה. לפני הכל, פרק את חיבורי המצבר ("נעליים"/"מהדקים" או איך שלא תקרא לזה) ונקה אותם בעזרת מים פושרים ע"מ להסיר את הקורוזיה, כנ"ל גם במצבר עצמו - חבר הכל חזרה למצב המקורי ונסה להתניע - אם הנעת, נפתרה הבעיה, אם לא - המשך לשלב הבא. דבר שני,נסה להתניע את הרכב עם כבלים: חבר את הכבלים לרכב הטוען כנדרש, וודא שהקוטבים נקיים וטובים ונסה להתניע. אם הנעת, סימן שהמצבר שלך חלש, אם לא התנעת, סימן שהמתנע שלך (סטרטר) דפוק. במידה והגעת למסקנה שמדובר במצבר חלש: גש לחשמלאי שיבדוק לך את הטעינה - אם הטעינה שלך תקינה (ומעלה), החלף את המצבר - אם היא לא תקינה, זה האלטרנטור. מעבר לכך, קיימים אלטרנטורים ש"עובדים" עליך בעיניים, הם מראים טעינה "טובה" אך בפועל לא ממלאים היטב את המצבר - נתקלתי בתופעה באופן אישי (לפני מספר שנים) לאחר ששמו לי אלטרנטור משופץ בלאונה 86 (שככל הנראה השיפוץ לא הצליח) - הייתי אצל אותו החשמלאי שלוש עד ארבעה פעמים, הוא בדק את האלטרנטור והכל היה "תקין" - אז הוא טען לי את המצבר וגם זה לא עזר - כל פעם הייתי חוזר אליו (לאחר שהרכב לא היה מניע)... ובסוף הוא שוב החליף לי אלטרנטור והכל (סוף סוף) עבד כמו שצריך. אם הגעת למסקנה שהמתנע שלך לא תקין: במוסך יוכלו לפתור לך את הבעיה ע"י החלפת המתנע באחד משופץ - לרוב מדובר במאות שקלים (400-800 ש"ח). מקווה שעזרתי איציק

itzik93

New member
ל Turbomini

למצברים נורמליים בימינו (עבור רכבים פרטיים לפחות) יש אחריות ל 20 חודשים - בדקת את האפשרות במוסך/חברה שזה לא הגיוני שדבר כזה יקרה ? אולי תצליח להוציא מהם איזה הנחה או החזר על החלפת המצבר... נסה לכתוב מכתב ליבואן. חוץ מזה, בכל הסובאריות שהיו לי עד היום המצבר החזיק בין 3.5 ל 4.5 שנים - ואני מעוניין לשבור את השיא הזה
(עדיין נראה לי מוגזם שהמצבר שלך "ילך" אחרי פחות משנתיים...) איציק

Turbomini

New member
מצברים

האחריות על מצבר כמו על כל חלק אחר במכונית חדשה היא לשנה אחת בלבד.

itzik93

New member
אחריות לשנה כמו על כל חלק אחר ?!?!

לפי מה שזכור לי, יש לך 3 שנים אחריות - כשהראשונה מהן מכסה בד"כ כל חלק באוטו עד לרמת הרכיב הכי קטן. כדאי שתברר אם המצבר מכוסה במסגרת 20 חודשי אחריות כנהוג בשוק המצברים המקומיים (או לחילופין אחריות היצרן לתקופה יותר גדולה מ 20 חודשים) או 12 חודשים. איציק

Turbomini

New member
אחריות

עד כמה שידוע לי (ומאוד ייתכן שאני טועה, כי מה לעשות, אף פעם לא היה לי כסף למכונית חדשה), האחריות של 3 שנים היא רק למערכות הנעה כגון מנוע ותיבת הילוכים, אל שאר הדברים האחריות היא לשנה אחת בלבד. וזה תקף לכל ייבואן. נוסף לכך, המצבר שמותקן ברכב חדש הוא בדרך כלל לא מתוצרת ישראל (מעניין למה?..), ולכן כללי האחריות על מצברים הם לא ממש אותם כללים המצויים בשוק המקומי. ולגבי הסובארו הספציפית שלי - טוב, נו. אם הייתי הולך למוסך ראשי בהרצליה - יכול להיות שהייתי מגלה דברים חדשים, וייתכן שהייתי מקבל מצבר חדש ללא חיוב. ייתכן. אבל ממש ממש אין לי זמן לזה בצהרי היום, ולכן קפצתי ליצחק שדה (400 מטר מהעבודה שלי) ושמתי מצבר חדש על חשבון החברה. אין כמו רכב חברה - אני אומר לכם.

rtwingo

New member
אתה טועה, אמנם אצל חלק מהיבואנים...

המצב כפי שאתה מתאר, אבל לא אצל כולם.

itzik93

New member
אם זה רכב חברה....

אז שישברו את הראש לבד
אנחנו בסה"כ דואגים לך
איציק - הולך לאכול....

rtwingo

New member
לא מדויק...

בטויוטה האחריות היא לשנתיים על המצבר, כשהשנה השלישית היא 50%. (משלמים לך 50% מהתיקון הנדרש בשנה השלישית על המצבר). לכל שאר המכלולים האחריות היא לשלוש שנים מלאות. וטויוטה לא היחידה. במגאן שלי הוחלף מצבר אחרי הרבה מעבר לשנה ועל חשבון היבואן למרות שמדובר בהתייבשות באשמתי ושאינה מכוסה ע"י האחריות.

למעלה