שאלה....

TRANSFER

New member
שאלה....

שלום לכולם!!(לא הייתי כמה ימים כי הייתי בטיול- אז חזרתי ולכן אשאל עוד שאלה).. המיסטיקה כוללת אסטרולוגיה נומרולוגיה , קריאה בקפה, קריאה בכף היד וכו''' האם זה נחשב לעבודת כוכבים ומזלות( עכו"ם)??? ואם כן.. אז אסור לעסוק בזה..??.

א77

New member
דברים אלו אין בהם משום עבודה זרה

אבל יש בזה משהו אחר. בדברים פרק יח פסוק יג נאמר "תמיםתהיה עם ה' אלוקיך". משמעות הפשוטה של הפסוק היא, שאין לחקור אחר העתידות. בקשר למזלות. ישראל הינם למעלה מן המזל. היינו היהודי בכח מעשיו יכול הוא להתעלות מעל המזל. ולדוגמא פרעה שהיה ידוע כחוזה כוכבים ובעל חכמות נוספות, ניבא לישראל שיש כוכב שסימנו דם, והוא עולה לקראת ישראל במדבר. אבל ישראל הפכו את הדם לדם חיובי. שתי מצוות שבזכותן נגאלו, דם פסח ודם מילה. וכמו"כ ידוע שהנולד במזל מאדים יש לו קשר לדם. אבל היהודי הנולד במזל מאדים, ע"י מעשיו ייתכן ויהיה שוחט או מוהל. משא"כ גוי שנולד במזל מאדים, הרי שאין בכחו להתעלות מעל המזל. ואם כך מה לנו בני עםן קדוש ולחקר עניינים אלו.

לשאלותך........

אסטרולוגיה - במקורות היהדות, נומרולוגיה - במקורות היהדות, כירולוגיה - במקורות היהדות. קריאה בקפה - לא מבית ספרינו. אבל. גם אותם הבאים ממקורות קדושים - לא יכולים להישמע ממי שזר לה' ולתורתו. ולא ידוע על הרבה יראי ה' העוסקים בהנ"ל, מהטעמים שציין זאבי. ברכה והצלחה.

TRANSFER

New member
דווקא אני מכיר כמה...

כמו הרב עידו ובר, הרב שלמה עופר שליט"א. אבל אם כל המיסטיקה היא מהיהדות, אז האם יש אתרים שאפשר ללמוד ממיסטיקה יהודית כמו אסטרולוגיה וכו'', כי רוב האתרים שאני מכיר הם אתרים של מיסטיקה לועזית.. מתשובתכם הבנתי שהגבול בין עבודה זרה למיסטיקה שהיא רגילה, זה לא להאמין בגורל, אלא שעם היהודי יכול לשנות אותו..וכל מנבאי העתיד לא להאמין להם.. אז חוץ מזה אני לא רואה שום סיבה שזה דבר פסול..

למעלה