שאלה

שאלה

מתוך בורות ורצון להבין הייתי רוצה לדעת אם יש חוזרים בשאלה שממשיכים להאמין ביהדות באופן שונה? ואני לא מדבר על מי שפונה לזרם שונה ביהדות אלא- מאמין אבל ללא הפולחן הדתי אני מאמין שכן אני רק רוצה להבין מה זה אומר ובאיזו דרך ? באהבה עמרי

יערהא

New member
יש

יש כאלו היהדות היא לא רק פולחן דתי אלא הסטוריה וגם אם מישהו לא מקיים מצוות הוא לא יכול להתעלם מההסטוריה של העם היהודי. ולא צריך לחזור בשאלה בשביל זה אפשר להיות סתם חילוני.

מה זה?

מה זה בדיוק להאמין ביהדות? הדת היהודית מצווה על היהודים להאמין בכמה עיקרים, (שיש אלוהים, שהוא ברא את העולם, שהוא נתן את התורה וציווה עלינו לקיים את מצוותיה). אני חושב שהיוצאים בשאלה לא מאמינים בכל אלו, למעט אולי באל בורא עולם (חלקם) הדת היהודית, לעומת זאת היא עובדה קיימת. (לפחות כל זמן שיש כאלו שמאמינים במה שהיא מצווה).

rony15

New member
תשובה קצת שונה וסליחה על ההתפרצות

אני חושבת שממה שהצלחתי להבין מהשאלה , הדרך של "אמונה" ביהדות בלי בעצם אמונה בכך שהתורה ניתנה למשה בהר סיני היא בריחה מהמציאות , לדרך הקלה. אי אפשר "להאמין" ביהדות . יהדות זו תרבות שקשורה לדת . ודת זה קיום מצוות .נקודה. אולי כדאי שתברר לעצמך קצת מה בדיוק אתה מתכוון לעשות עם העתיד שלך מץוך נקודת מוצא יותר הגיונית , ולא בהחלטות של גרעים של מה בא לי עכשיו ומה לא.. בקשר לטענות של "זה לא אני", כל אחד יכול למצוא את עצמו בעבודת ה , ואם הוא לא כדאי שיעבוד על זה וילמד , במקום לברוח החוצה. סליחה אם הפרעתי.

למעלה