שאלה .............

אוריתי1

New member
שאלה .............

שלום רב בני שיחיה יהיה בן 3 בעוד שבועיים. עדיין לא סיפרנו אותו מתוך תקווה לקיים את המנהג ולספרו במירון כשיגיע לגיל 3. לצערינו אין באפשרותינו לנסוע ולספרו במירון. מה לעשות על מנת ש"טקס" התספורת לא יהיה סתם....... אלא מלווה בברכה שתיתן לזה משמעות דתית? חשבתי לפנות לרב שיתן את הגזירה הראשונה תוך כדי מתן ברכה. האם ישנה ברכה ספציפית שאומרים בזמן גזירת השיער לראשונה בגיל 3? תודה מראש בברכת שבת שלום אורית

א77

New member
אין בזה מצוות עשה מיוחדת.

אלא שבגילוח השיער וכשלא מקיפים פיאות הראש בשעת הגילוח, זהו חיבוב הדבר. אמנם יש בזה הרבה הרבה דברים נפלאים שאינם ידועים לכל אדם. אבל זה יום שמחה, שהרי ביום זה מגלחים ראשו כמובן, ולא מקיפים פאת ראשו. ו...גם נותנים לו "סימנים" ליהדותו. התימנים קוראים לפיאות "סימנים". וגם בפרשיתינו [איני זוכר בדיוק איפה] יש רש"י שמזכיר שישראל "מצוינים". היינו מסומנים. ולעניין, איני יודע מאיזה איזור את. לרבי שמעון תוכלי לנסוע לכשיזדמן ויתאפשר לך. יש צדיקים ויש רבנים גדולים אשר ישמחו להעניק ברכה לילדכם עם גזיזת שיער בהיותו בן 3. ואין בעיה שתלכו עם הילד לכל הל"ו צדיקים, שכל אחד יגזוז לו מעט ויעניק ברכתו. רק שתשמרו שלא יגזזו מצד של אחת הפיאות חלילה. אין ברכה מסויימת ליום ומעמד זה. אבל ראיתי לאחד הצדיקים שבאירוע כזה כשגזז לילד קרא מספר מסויים שלא הצלחתי להבחין מה זה. וגם שתו לחיים עם ברכת מזונות. וכמובן שיתפו להקב"ה בשמחה בכך שזימרו זמירות לא-ל עליון. והעיקר הרבה הרבה הרבה נחת. והנה תמונת אדמו"ר הגוזז לילד במלאת לו שלוש. האבא המאושר עומד לצידו. אך מן ההגינות הצמדתי לו מסכה...

BaaMan

New member
לא ידעתי שחסידים....

בס"ד הולכים עם מסכה ורודה
אגב מה זה הספודיק הזה? משו שאף פעם לא ראיתי...אגב איזה אדמו"ר זה?

א77

New member
חסידים לא הולכים עם מסכה וורודה.

ולא עם מסכה כלל. אבל כשהחלטתי להלביש לאותו חסיד מסכה בעל כרחו, חיפשתי לו מסכה שתתאים לצבע פניו... וסתם מעניין באיזה גוון היה צבע המסכה שעל פני משה כשקרן עור פניו. מה שבטוח שה'עור' של משה היה ה'אור' לכל ישראל. הספודיק?! זה לא ספודיק. זה נקרא קולפיק. זה בהיר משיער שונה ממה שיש בספודיק. זה מיועד לאדמו"רים. אם בטיש או ביומא דפגרא חנוכה וכו' כשזה לא שבת ולא יו"ט, כי אז יש את השטריימל או הספודיק, כ"א ומנהגו. את פני האדמו"ר כאן בין כך לא רואים, אז מה לך שאומר לך מיהו. העיקר "וראית את אחוריו ופניו לא ייראו". לא יצא לי לבקש ממנו רשות לגלות. אז תסתפק בלית ברירה בזה... והעיקר שיהיה תבלין טוב לפורום המעניין הזה. ואגב תבלין, שבת קרויה תבלין. אולי תאמר לי מה הקשר בין שבת ותבלין, ולמה דווקא תבלין. יש כ"כ הרבה שמות יפים יותר מתבלין. אם יש לך תשובה, אשמח מאד לקבל. שבוע טוב ומבורך.

asaf2000

New member
נדמה לי

שיש איזה תפילה או בקשה שאומרים כשהילד מגיע לגיל 3. אגב, ראיתי בטיש ל"ג בעומר אצל אחד האמו"רים שהאנשים שומרים את השיער של הילד אחרי שהרבי גוזז אותו, מה הענין בזה? מה הם עושים עם השיער?

א77

New member
חיבוב מצוה למיטב ידיעתי.

ילד עם שיער חלק וגולש, בלונדיני או כל שיער אחר של ילד בן שלוש, שב"אכזריות" [כפי שהגדיר לי זאת בכאב לבו, אדם שלא גדל על יסודות התורה) גוזזים לו את היופי הזה בשביל הפיאות והכיפה, כל זה מזכיר לי סיפור אמיתי שכתוב בספר שנקרא 'תלמוד בבלי' מסכת נדרים דף ט עמוד ב': אמר רבי שמעון הצדיק מימי לא אכלתי אשם נזיר טמא אלא אחד פעם אחת בא אדם אחד נזיר מן הדרום וראיתיו שהוא יפה עינים וטוב רואי וקווצותיו סדורות לו תלתלים אמרתי לו בני מה ראית להשחית את שערך זה הנאה אמר לי רועה הייתי לאבא בעירי הלכתי למלאות מים מן המעיין ונסתכלתי בבבואה שלי ופחז עלי יצרי ובקש לטורדני מן העולם אמרתי לו רשע למה אתה מתגאה בעולם שאינו שלך במי שהוא עתיד להיות רמה ותולעה העבודה שאגלחך לשמים מיד עמדתי ונשקתיו על ראשו אמרתי לו בני כמוך ירבו נוזרי נזירות בישראל עליך הכתוב אומר איש כי יפליא לנדור נדר נזיר להזיר לה' (במדבר ו). אכן השיער הזה חביב. מזכרת מאותו שיער יפה, וכהוכחה מה תורמים לצורך סימנים יהודיים. שבוע טוב, זאבי.

BaaMan

New member
זה נראה כמו ספודיק...

בס"ד טוב החכמתי...תמיד טוב להרחיב ידיעות לגבי לבוש חסידי

למעלה