שאלה

ישראל2004

New member
שאלה

מי מתרבה יותר בקלות ומגדל צאצאים יותר בריאים:תוכונים או פינקים?

parrot

New member
שניהם אותו הדבר

אם תתן להם, הם יתרבו אפילו עד התשה.

ישראל2004

New member
ועוד שאלה.....

אני יכול לצרף ביצה של תוכון לערימת הביצים של הפינק....האם הפינקית תקבל את ביצי התוכון ותגדלו?הרי גודל ביצת פינק כמעט זהה לזה של תוכון?

parrot

New member
לא הייתי מנסה

למרות שזברות יכולות לשמש כאומנות לסוגים אחרים של פינקים, תוכון זה עדיין לא פינק. עדיף כבר להוציא את הגוזל להחתמה אם אין אפשרות להשאיר אותו עם ההורים.

רן בראל

New member
זה שגודל הביצה דומה עדין לא אומר

כלום. על תעשה את זה!!! אין שום סיכוי שהם יוכלו להאכיל את התוכון. פינקים הם לא תוכים!!! מבנה המקור שלהם שונה, המזון שלהם שונה ועוד. תכנית גם אם נורא ירצו הם לא יצליחו!

דרך הגב !!!

יש מגדלים בחו"ל שמגדלים ארות וכאשר הארות מטילות הם לוקחים את הביצים ושמים אותם לדגירה אצל יונים !!!

רואי

New member
אמת

היונים ידועות שדוגרות על כל דבר.. גם אני שמעתי על השיטה הזו

רן בראל

New member
נכון אבל

כשהם בוקעים הם מועברים מיד להאכלת יד של בני אדם. היונה לא יכולה לגדל את הארות. הפינקים בהחלט יוכלו לדגור על ביצי תוכונים אבל לא יוכלו לטפל בגוזלים בשום פנים ואופן!!!

ישראל2004

New member
שאלה נוספת

האם ניתן לגדל פינקים ותוכונים יחד,האם אין חשש שהתוכונים ינשכו את הפינקים וירדפו אחריהם?והאם ניתן להוסיף גם קוקטיל אחד או שתיים לחגיגה.....פשוט הקוקטיילים ממש גדולים ביחס לפינקים ואני לא רוצה שיזיקו לפינקים .... ושאלה נוספת:זה נכון שאם יש קנר (או כנר ,אני לא בטוח איך לאיית...) בקירבת תוכי אז התוכי ילמד לשיר כמו הקנר? תודה מראש

רואי

New member
תוכי אכן יכול ללמוד לשיר כמו כנר

אומנם לא באותו משך זמן אבל יש דימיון... אבל אני לא בטוח שכל תוכי יכול לעשות זאת, אני ראיתי פעם ג'אקו שעושה זאת, כי הם בעלי חיקוי מעולה, אבל לגבי תוכים אחרים, זה יהיה להם קצת יותר קשה...

parrot

New member
זה תלוי בך

יש כאלה שאומרים ששלושת הסוגים האלה מסתדרים כמו שצריך. מצד שני, הרבה אנשים אומרים שהם יפריעו אחד לשני להתרבות, ולא תקבל תוצאות מקסימליות (למרות שעם שלוש מכונות רביה כאלה, אני לא יודע כמה משמעותי זה יכול להיות).

למעלה