שאלה

milionare

New member
שאלה

איך זה שכל פעם שספינות נפגשות אז זה קורה כשהן עם הפנים אחת לשניה (זאת אומרת בדו-מימדיות)? למה לא רואים שהן זזות גם מלמעלה למטה או באלכסונים (בתלת מימדיות)? יש למעלה ולמטה בחלל? שבגלל זה כולן עומדות "ישר" ולא הפוך? אני מקווה שהצלחתי להבהיר למה אני מתכוון... ראיתי את הסדרה המקורית, את הסרטים (חוץ מנמסיס) וגם את הדור הבא (אבל זה היה כשהייתי קטן ויותר התעמקתי באפקטים ופיצוצים ולא ברעיון של כל פרק) אז יכול להיות שמה שתיארתי למעלה כן קרה אבל לא שאני ראיתי... יש למישהו הסבר?

Bufreak

New member
גם אני חשבתי על זה :]

לי אין תשובה,בכל אופן. אבל לא שווה להתעמק בקטנות....

Lu Tze

New member
את זה לא בעיה לפתור,

כששתי ספינות מתיישבות הכיוון שלהן הוא בכל מקרה "ישר" (ז"א, הכיוון של שתי הספינות הוא בקו ישר, רק שהן נעות ביכוונים שונים. וכשהן מתקרבות הן מסתובבות כדי שה"למעלה" של שתיהן יהיה מותאם.

Lu Tze

New member
ואיך שכחתי,

קירק השתמש בדיוק בתפיסה הזו כדי להביס את קאן בסרט השני. בני אדם רגילים לחשוב בדו מימד אז משנים את הכיוון של הספינות, אז משנים את ה"מצב" של הספינה כדי שזה יתאים לצורת המחשבה האנושית.

milionare

New member
נכון,

אבל זה לא כאילו הוא היה הפוך ממנו או זז ב90 מעלות למטה, הוא עדיין היה יציב ובאותו אופן כמו הספינה של קאן.. ובנושא אחר לגמרי אם בא לכם: אפשר או אי אפשר לטעון את הגבישים של הספינה? בסרט הרביעי הם הצליחו איכשהו אבל הם אמרו שאי אפשר אפילו במאה ה23, למרות שבסדרה המקורית הם עצרו כמה פעמים לתדלק את הגבישים. אז מה בעצם קורה שם?

milionare

New member
וגם (עדיין בקשר לשאלה הראשונה)

כשהם במסלול סביב כוכב מסוים- תמיד זה יהיה בצורה "ישרה" (או: לפי קו המשווה של הכוכב, אם תרצו לקרוא לזה ככה) ולא בצורה הפוכה (לפי קווי האורך של הכוכב למשל).

Sefy

New member
לאו דווקא! במרדף קירק לקח אותו...

לתוך מקום (Nebula) שבה הם היו גם "הפוכים" ובאלכסון

itstzar

New member
וכמובן שיש בTNG בall good things

את הסצינה שבו רייקר עם האנרפרייז D המשודרגת תקף את הקלינגונים מלמטה בזווית של 90 מעלות :)

milionare

New member
ok אז זה כן קיים רק לא מראים את זה

הרבה, הבנתי. תודה. בקשר לשאלה עם הגבישים מישהו?

milionare

New member
בהודעה שהכותרת שלה "נכון," כתבתי:

ובנושא אחר לגמרי אם בא לכם: אפשר או אי אפשר לטעון את הגבישים של הספינה? בסרט הרביעי הם הצליחו איכשהו אבל הם אמרו שאי אפשר אפילו במאה ה23, למרות שבסדרה המקורית הם עצרו כמה פעמים לתדלק את הגבישים. אז מה בעצם קורה שם?

Sefy

New member
אפשר לטעון אותם בקרינה גרעינית

אני זוכר שהוא אמר משהו לגבי המאה ה 23 אבל לא זוכר מה

milionare

New member
סקוטי אמר עוד לפני שספוק הציע קרינה

גרעינית: "אפילו במאה ה23 לא יודעים לעשות את זה". ואם אני זוכר נכון אז הם טענו את הגבישים בכמה הזדמנויות.

Sefy

New member
כי אין שימוש בקרינה גרעינית

וספוק הציע אחרי שיש אלטרנטיבה במאה ה 20 בגלל השימוש באנרגיה גרעינית

milionare

New member
זה עדיין לא עונה על השאלה איך סקוטי

לא ידע בסרט וכן ידע בסדרה?

Sefy

New member
לא ידע על מה משתמשים במאה ה 20 ?

כי הרעיון מה צריך לעשות היה שלו, הוא פשוט כנראה לא מכיר את המאה ה 20

milionare

New member
ברור שהוא לא הכיר והוא אפילו הוסיף:

(כמו שציינתי קודם) "אפילו במאה ה23 לא יודעים" משמע הוא לא ידע על דרך לטעון אותם בכלל, בכל החיים שלו ובכל זמן שהוא היה קיים.

הגבישים אינם מקור הכוח ואינם נטענים

מטרת הגבישים היא למתן,ליעל או לתעל(אם תרצו) את האנרגיה האדירה המיוצרת בפיצוצים מבוקרים של חומר+אנטיחומר. אנטי חומר הוא הדלק. בתוך/בעזרת גבישי הליטיום במקום פיצוץ הרסני וחסר תועלת של איחודם של חומר ואנטי חומר, נוצרת אנרגיה שבעזרתה החלליות נעות ו..יש חשמל:) הבעיה היא שהגבישים מתפרקים עם הזמן (מהירות ההיתפרקות תלויה בזמן, מאמץ ועוד) ולא ניתן לתקנם. למעשה במקרים אלו הגבישים מוחלפים, ומקורם מכרות ליטיום שהוזכרו לא מעט בTOS. אותה קרינה מכור אטומי שומשה באחד מהסרטים שאני תמיד זוכר את מספרו:) אמורה, ושומשה לגיבוש מחדש.. של הגבישים. פטנט שבטוח סקוט יכל להרוויח ממנו..אך במקום זאת מצאו שיטה (TNG) לשמור על שלמות הגבישים על ידי שדה אנרגיה כלשהו כל עוד הגבישים אינם מוצאים מליבת הWARP (שכח מזה, לא אומר "פיתול":) מקווה שעזרתי להבהיר ולא בלבלתי יותר מדי:)

למעלה