שאלה

laker000

New member
שאלה

מה ההגדרה של תכניות מציאות? לאו דווקא "הגדרה" במובן של מילון, אלא, איך מבדילים בין תכנית כמו המירוץ למיליון שהיא בעצם סוג של שעשועון, לבין "הכספת" שהיא לא תכנית מציאות אבל גם שעשועון? ואם כבר תכניות מציאות- אז חידה: איזה שורד\ת הופיע\ה בתכנית מציאות נוספת חוץ מהישרדות? ומהי התכנית?

Boran

New member
תכנית מציאות

לפי איך שאני יכול להגדיר את ההבדל בין זה לבין שעשועון לא מצולם באולפן ה"שחקנים" הם אנשים אמיתיים (אני יודע שכך זה גם בשעשועון) מתמשך עונה שלמה על אותה קבוצת אנשים, כאשר בכל פרק או כמה פרקים מנופה אחד (או זוג במקרה של המירוץ, ופרט לאירועים חריגים כמובן) למישהו יש עוד הצעות?

Gal6

New member
גם בפיר פקטור מחליפים

לפי דעתי שעשועוני מציאות (להבדיל מתכניות דוקומנטריות או תכניות כמו קאפס (שוטרים) שבארה"ב גם מכניסים תחת ריאלטי) זה שעשועונים שיש בהם גם אלמנט פיסי (יו נואו) וגם שמראים לנו הרבה צדדים של האיש ואנחנו כאילו מכירים אותו טוב.. זה לא קורה בדיוק ב"מלך הטריוויה".

laker000

New member
זהו, גם אפקט הפחד נחשב מציאות למרות

שמכל מבחינה הוא בדיוק כמו שעשועון. ודרך אגב, היו שעשועונים שהיו פיסיים ולא נחשבו ריאליטי. למה אפקט הפחד זה ריאליטי- אין לי מושג..

אז..../images/Emo121.gif

האוזבורנז זה לא תוכנית מציאות? כי יש להם צוות צילום שמצלם 24/7 ... תוכנית מציאות חייבת להיות "שעשועון"? בעצם... המפ... אם לא זה יכול להפוך כל סרט דוקומנטרי לריאלטי שואו.... טוב, עזבו אותי בשקט!

laker000

New member
צודק, גל. ובקשר לשאלה המקורית,

אני לא חושב שאף אחד נתן תשובה אמיתית בינתיים. ריאליטי זה בפירוש לא חייב להיות שעשועון אבל הרבה תכנית מציאות הם מין סוג של שעשועון. כמו "אפקט הפחד", שלא ממש שונה מ"המבצר" של אקי אבני וסיגל שחמון ("תיזהר, תיזהר, נגמר לך הזמן...") אבל בכל זאת נקרא תכנית מציאות...

למעלה