שאלה

בן ספר

New member
שאלה

קבלתי היום מכתב מהצבא אך אני לא מבין אותו כל כך כתוב בו כך עם קביעת נתוניך האישיים לאתר מיון שעברת , אנו פונים אליך ומציעים לך ללמוד במסגרת קורס לפני גיוסך לצ"ל. קורס זה יקנה לך מקצוע ונסיון ומעשי בעבודך לקראת העתיד. למטה כתוב תפקיד : משק"ית קורסים רציתי לדעת למה הם מתכוונים ? איזה מקצועות אני כבר יכול לעבוד ? האם כולם מקבלים את זה ? או שתלוי במיונים שעברתי?

Snarkomanic

New member
הם מציעים לך קד"ץ

זה הכל. אם הם לא אומרים איזה קד"ץ זה, רצוי לשאול אותם לפני שאתה מחליט, ובכל מקרה קד"ץ יכול להיות אחלה דבר. שיהיה בהצלחה

Snarkomanic

New member
לא. רק למקצועות מסויימים

וזה נע מתוכניתני ממר"מ וכל מיני דברים במודיעין ועד לנהגים. מה שזה בד"כ אומר זה שאתה לא מיועד לתפקיד קרבי, ולא הרבה יותר מזה. מה שכן, אם הם לא אומרים לך איזה קד"ץ זה אז יכול מאוד להיות שזה אחד מהמסווגים, ושמעתי שהם נורא מעניינים.

בן ספר

New member
רגע רגע רגע...

מה שזה בד"כ אומר זה שאתה לא מיועד לתפקיד קרבי רגע אך איך אתה אומר דבר כזה אם יש לי פרופיל 97 ואני מיועד לתאריך גיוס קרבי ב 24 בנובמבר?

Snarkomanic

New member
אה, אשליית ה-97

נתחיל בזה שגם לי יש 97, ואפילו ביקשתי קרבי, אבל אני עדיין ג'ובניק. דבר שני, לפעמים יוצא שבתאריך גיוס אחד יש יותר מיחידה אחת, והתאריכים של יחידות מיוחדות בקשר ומודיעין לפעמים זזים, ככה שזה יכול לצאת, ואם אני לא טועה יש לי אפילו ידידה במצו"ב שהתגייסה בתאריך של גולני. דבר שלישי, יש גם קד"צים שהם קרביים, או חצי קרביים, כמו למשל נהגים, שיכולים להיות גם קרביים, וכל מיני כאלה. ודבר אחרון, יכול להיות שאם תוותר על הקד"ץ ישלחו אותך ליחידה קרבית, ואם תלך אליו ישנו לך את התאריך גיוס, שזה דבר מאוד הגיוני, וקרה לכמה חברים שלי. אז להבא תחשוב קצת לפני שאתה מתעצבן.

Snarkomanic

New member
ועוד דוגמא קטנה

תוכניתן ממר"ם, למשל, חוסם כל יחיזה קרבית, והרבה שוויתרו דווקא על זה מצאו את עצמם בחי"ר. והגיוס של 24 בנובמבר הוא לא רק קרבי כבר כמה שנים. אני די בטוח שגם לקשר יש גיוס בתאריך הזה, כי יש לי כמה אנשים בבסיס שהתחיילו ב24 לנובמבר.

בן ספר

New member
שמע

אני לא הולך לקד"צ הזה אני לא ניגש אליו קרבי אני יהיה יש לי פרופיל 97 ואני רוצה להיות קרבי והצבא לא יוותר עליי ככה סתם.תאמין לי. ודרך אגב 24 בנובמבר זה קרבי טהור !

Snarkomanic

New member
אז תבקש קרבי, רוב הסיכויים שתקבל

ותסמוך עליי עם ה-24 בנובמבר. יש יחידות לא קרביות שמתגייסות בתאריך הזה לפעמים, ולראיה מצו"ב (או לפחות חלקים ממנו)

Joy Division

New member
אחי צא מזה אתה לא מתגייס ב24 בנובמב

24 בנובמבר זה תאריך זמני שנותנים לכולם, ומשנים להם אותו חודש חודשיים לפני הגיוס כשמחליטים מה לעשות איתם. זה נכון במיוחד למיועדי חילות טכניים כמו קשר אויר חימוש וכאלה, אבל גם לקרביים. יש כאלה שמתגייסים גם בתאריך הזה כמובן אבל הם מיעוט של ממש:) אם אתה רוצה קרבי אל תלך לקדצ, תתגייס בתאריך שיתנו לך, תגיד לקצין מיון שאתה רוצה קרבי (אם לא ישלחו אותך ממילא), ותקבל כמו גדול.

למעלה