שאלה

שאלה

שלום לכולם, ממה ששמעתי על זן, הבנתי שיש איזשהו קשר בינו לבין אמנויות לחימה (סמוראים, לדוגמה?) אני לא מצליח להבין איך עיסוק באומנויות לחימה מתיישב עם בודהיזם. מישהו/י יכול/ה להסביר לי?

from the book of tao

Weapons are the tools of violence; all decent men detest them. Weapons are the tools of fear; a decent man will avoid them except in the direst necessity and, if compelled, will use them only with the utmost restraint. Peace is his highest value. If the peace has been shattered, how can he be content? His enemies are not demons, but human beings like himself. He doesn't wish them personal harm. Nor does he rejoice in victory. How could he rejoice in victory and delight in the slaughter of men? He enters a battle gravely, with sorrow and with great compassion, as if he were attending a funeral.

Rinor

New member
מקסים ונכון

מקסים ונכון... אני מסכים עם כל מילה פה, אכן עלינו להמשיך לזרום בחיים, לאהוב, לכבד, לחוות... אהבה ואור זילברמן ניר...

תודה על תשובתך, ובכל זאת-

אם נחזור למציאות, נראה שהאדם בוחר בעצמו לעסוק באמנות לחימה, איש אינו כופה זאת עליו. כלומר הוא בחר בדרך אלימה. הציטוט שהבאת מתייחס לאנשים שנאלצים בכורח איום לבחור באלימות, אבל הסמוראים בחרו לעסוק במקצועם, וגם אי אפשר לומר על האדם כיום (במערב למשל) שקרבות אלימים נכפים עליו נגד רצונו. אני עדיין חוזר על שאלתי.

TheHead

New member
אלימות

1) ספר בנושא מאבק רוחני בצל היציאה למלחמה הוא קודם כל הטקסט ההינדואיסטי "הבהגווד גיטה", בו מסביר קרישנה את ארג'ונה מדוע עליו לצאת למלחמה למרות הרוע שהיא תגרום. 2) ב"תורת הזן" של דיוויד סקוט וטוני דאבלדיי יש פרק שלם על הקשר בין זן ואומנויות לחימה: "הן דיבר אל המעמדות הצבאיים מכמה וכמה סיבות. מדובר בשיטה המעריכה התנסות ישירה יותר מאשר ספקולציות אינטלקטואליות ואשר מעודדת התפתחות של תכונות כדוגמת אומץ, ביטחון עצמי, אישיות אסטטית הנחשבות למושכות בעיניו של איש מלחמה... אף כי בתחילה נמשכו הסמוראים מן הסתם אל הזן מטעמים מעשיים, הרי שאין כל ספק שאצל רבים שימש הזן אמצעי לבשלות רוחנית..." וכמו כן: "בשנת 1600 התרחש קרב גדול בסקיגהרה. התוצאה היתה שמשפחת טוקוגאווה הפכה למשפחה החזקה ביותר ביפן והצליחה להשליט על יפן שלום למשך כ-300 שנים. הסמוראים השתנו, והפכו באופן הדרגתי מאנשי מלחמה למנהלנים. המטרה של אומנויות המלחמה השתנתה אף היא; חדלו מלהתאמן לקראת המוות בשדה הקרב והחלו להשתמש באומנויות הלחימה כדרך לצמיחה רוחנית. החרב אשר נחשב לתמצית ההוויה של אומנויות הלחימה הפכה כלי לתירגל רוחני. החרב שהיתה בעבר כלי לקטילת חיי אדם, הפכה לכלי המעניק חיים." 3) העיסוק במלחמה הוא חלק מה"קואן" של חיינו שאותו יש לפתור, באופן בלתי נמנע. אני מתגייס לצבא בעוד 3 שבועות - והעיסוק שלי בבודהיזם ובהתפתחות לא ייפסק עקב כך. כמו כל דבר - גם זה חלק מהתרגול שלי. 4) ראיתי אותך בפורום צמחונות וטבעונות. ובכן, יש בודהיסטים ויש בודהיזם, נכון? ובכן, יש צמחונים אבל אין "צמחוניזם" או משהו כזה, נכון? עכשיו: יש בודהיסטים אבל אין בודהיזם. זה חשוב מאוד. על מנת לתפוס ידע ולמיין אותו כמו שצריך כדי שתשים לב לזה. הדברים שבודהא עצמו אמר הועברו בעל-פה במשך 400 שנים עד שהועלו על הכתב. וגם אחריו יש כמה זרמים של בודהיזם (שהזן הוא אחד מהם) ועוד הרבה אנשים טובים שאמרו דברים טובים (ולהפך). לכן אתה לא צריך לשים הכל תחת קורת גג אחת - להפך: ככל שתצמצם את המידע שלך כך שייגע יותר ויותר באנשים הללו שמסקרנים אותך (הסמוראים?) ככך ייטב לך ותצליח למצוא תשובה. 5) וסוף סוף, לתשובה שלי: כמו בעיסוק במדיטציה, העיסוק באומנויות לחימה מביא אותך למצב של בוננות בעצמך, מגביר את הריכוז (דבר הנחוץ באומנויות לחימה) ומספק במהלך הדרך הרבה מטאפורות שימושיות (קליעה בחץ וקשת, לחימה בחרב). אל תקח את זה קשה. ואומנויות לחימה (לפחות היום) זה כבר לא דבר כל-כך אלים... גיא.

שששלום

New member
זן בודהיזם הוא הדרך הישירה

לשלמות. בעבר היה ערך קיומי לאומנות לחימה. מדוע לא להביא לשלמות את העיסוק באומנות לחימה (כמו כל עיסוק אחר) ע"י הזן ? בנוסף, הזן שוחר אהבה, אך נמנע מהושטת הלחי השנייה. ז"א יש בו אלמנט לוחמני. מצד שני, הרפה משאלות סרק. תרגל את הישיבה שלובת הרגליים בשקט, שים מבטחך בדרכם של מורי העבר, והתשובות בוא יבואו אט אט, עם הזמן. אולי.

מה שבעיניך שאלת סרק-

הוא בעיני עניין עקרוני בסיס מאד. אז בבקשה, לפני שאתה מטיף לאנשים להרפות מ"שאלות סרק" ולתרגל את הישיבה- תרגל את הסובלנות שלך.

שששלום

New member
איתך הסליחה

מילותיי כוונו לסוג של נעשה ונשמע. הזן מובן ע"י הגוף והשכל בו זמנית. נסיון להבנה ע"י השכל בלבד אינו זן. כמובן שיש מקום לשאלות הבאות מתוך ראיית חשיבות האמונה והימנעות מתשובות שכלתניות בלבד. הכי חשוב - תרגול מהנה, שהרי ללא אושר אין תכלית בתרגול. אולי

darmha

New member
שאלה נוספת../images/Emo9.gif

האם להיות חיל בצבא יכול להתיישב עם זן?

למעלה