שאלה..

ת מ י מ ה

New member
שאלה..

אני יודעת שזה שאלה שידעו לענות עליה אבל אני קצת הסתבכתי... האורות קצת הסתבכתי יש לכם אולי הגדרה ספציפית לאור דרך\אור מעבר וכו'...

Superdror

New member
אני מוכן לנסות.

הכל אני עושה בערבון מוגבל מאחר ואני חושב שההגדרות בספר התאוריה הן הנכונות ביותר. נחלק את התאורה בפנסים הקדמיים ל3 דרגות, ככל שהדרגה יותר גבוהה - האור מאיר למרחק גדול יותר. 3. אור דרך - מה שאנחנו מכנים "אורות גבוהים". האור שמאיר למרחק של כ100 מטר, המרחק הגדול ביותר, זה אותו האור שכאשר מישהו משתמש בו ונוסע מולנו - הוא מסנוור אותנו. 2.אור מעבר- מאיר למרחק של 30 מטר, זה האור ה"רגיל" שאנו משתמשים בו בדרך כלל בנסיעות בלילות, דרגה אחת מתחת לאור הדרך("האורות הגבוהים"). 1. פנסי חניה - זה יהיה קצת קשה להסביר, זה אור חלש יחסית, הוא לא מאיר למרחק שיאפשר לך כנהגת לראות את הדרך, אך כאשר הוא דלוק, רואים אותו ממרחק מסוים - החוק דורש 150 מטר לפחות. בידית ברכבי, ישנם שני מצבים בידית האורות. הראשון מדליק את אורות החנייה, המצב השני מדליק את אור המעבר, ובעת שאני מוריד את הידית מטה - אורות הדרך נדלקים(האורות ה"גבוהים"). שוב, לדעתי עדיף להשאר עם המושגים שמופיעים בספר התאוריה ולא לעבור למושגים שאנו מגדירים, זה רק עלול לבלבל. דרור.

driver2b

New member
אור דרך ואור מעבר

ברכב מנועי שרחבו מעל מטר (למעט רכב איטי), מותקנים שני פנסי חזית, שצבעם לבן או צהוב בהיר: 1. אור דרך - האור הגדול ("אור גבוה") 2. אור מעבר - האור הקטן ("אור נמוך") אור הדרך יאיר את הדרך לפני הרכב בלילה למרחק של לא פחות מ-100 מטר (במזג אויר נאה). אור המעבר יאיר את הדרך לפני הרכב בלילה למרחק של לא פחות מ-30 מטר (במזג אויר נאה). הגדרה חשובה נוספת - עמעום = כיבוי אור הדרך בפנסי החזית והדלקת אור המעבר. בברכה, דרור, צוות Driver2b

למעלה