שאלה!

שאלה!

האם בזמן לימוד הנהיגה חייבים לנסוע למקום רחוק?? אם אתה גר באזור השרון אז אתה חייב לנסוע עם המורה לחיפה?

mc bige

New member
לא.....לא חייב לסוע איתו רחוק....

למה חשבת שזה חובה לסוע עם המורה לחיפה?

פרטנר

New member
חוצפה!

המורה שלך רוצה לקחת אותך לחיפה? מה פתאום, אין שם טסטים!! תדרוש רק!! במסלולים שעושים הבוחנים, ושלא יבלבל לך את המוח עם נהיגה בכבישים שלא קשורים לטסט. # נכתב כמובן בציניות#

ranzz

New member
דווקא מיותר לדעתי הצנועה.

רגע, עד לחיפה? לא אמרת איפה השיעורים מתנהלים בכלל. טוב נו נתנהג לזה כמו אנשים שאני מכיר שיצאו מאיפה שאני גר (נתניה) עד לחיפה. בשביל מה צריך לבזבז את הזמן בנסיעות הסרגליות והטיפשיות של כביש החוף? זאת הנסיעה הכי משעממת שקיימת, ממש בזבוז זמן. מספיק אימון על הכביש הראשי מיציאה ליציאה בתוך העיר, בלי להתרחק יותר מדי. כל המסע הזה שלוקח כמה שעות עם כמה תלמידים, כל אחד כפול וכו' - דיי מיותר. אנחנו בשיעורי נהיגה לא בטיול שנתי.

פרטנר

New member
ומה אם

באותה נסיעה ארוכה ישולבו גם כבישים הררים ומפותלים כמו הכביש לבית אורן,כבישים בינעירונים דו סטריים, כבישים צרים בעלי שדה ראייה מוגבל,וכד'? אם יתייחסו לזה כאל שעור נהיגה שבו לומדים ונוגעים בנושאים שלא מתאפשר בקירבת ערים מסויימות, ולא כאל "טיול שנתי" הרווח של התלמיד יהיה רב.

ranzz

New member
מנקודת המבט שלי

יש דברים שניתן בהחלט להשאיר את התרגול עליהם לתקופת המלווה. כמובן שאני מדבר באופן אישי על כך שהיה לי מלווה מומחה לנהיגה, אבל אני לא רוצה להיכנס לכך שיש אנשים שאין להם מלווה או שלא נוהגים כל התקופה. אני אישית, לא ראיתי צורך בדבר כזה וגם לא עשיתי אותו, מה גם שעם המורים הנעליים של נתניה אף אחד לא היה חושב בכלל על חצי מהדברים שאמרת, וסתם מתכנן נסיעה משעממת בכביש החוף.

apl

New member
..........

מאיפה אתה בנתניה,ומי היה המורה שלך?

ranzz

New member
קרוב לים, צפונה משדרות ניצה.

"זמיר אלמוג, המורה שלי" (כמו שיש על שלטי הנהג החדש שהמורים נותנים
). מבית הספר שגיא ד"א.

apl

New member
......

סבבה הבנתי :) אני דווקא דרום נתנייתית,גם קרובה לים.

me123

New member
סליחה אבל אני דווקא מסכימה עם המורה

נסיעה רחוקה בכביש בין עירוני ובכלל יכולה להביא בהחלט תועלת אם לומדים לחיים ולא לומדים לטסט! צריך להתנסות לפחות פעם אחת בנסיעה כזו כדי להיות מוכנים בעיניי היא הרבה יותר קלה!

גם אני הולכת לעשות שיעור בינערוני

המורה שלי אמרה לי שלדעתה חשוב שאני אעשה את זה, נצא מירושלים (מקווה שלא נגיע עד חיפה
) יש דברים בנהיגה בינערונית ששונים מהנהיגה העירונית שמתרגלים אותה בכל השיעורים האחרים.

yogm16

New member
לדעתי

לדעתי נסיעות בין עירוניות הן מיותרות אפשר בהחלט להשאיר את זה לשלבים שאחר כך, נסיעה בין עירונית לדעתי (ואני בעל רשיון) יותר קלה מנסיעה בתוך העיר מאחר וזו נסיעה שרובה מונוטונית ורוב הזמן יש לך שדה ראיה טוב, ולא צריך לדאוג לכל מיני דברים כמו בעיר כמו תמרורים הולכי רגל צמתים וכדומה....

ranzz

New member
זה לא מה שאני אמרתי

בהחלט צריך לתרגל נסיעות בין עירוניות, אבל לא לעשות מזה 4 שיעורים כפולים של 4 תלמידים שונים, כלומר טיול של כמה שעות, אלא להקדיש עשר דקות מהשיעור האישי שלך כדי לרדת לכביש הראשי.

Superdror

New member
כל דבר צריך לתרגל...

נסיעה בין עירונית היא לא תמיד יותר קלה. אתה אומנם נוסע בכביש מהיר ופחות צפוף, אבל עדיין חייב לשים לב לכל פרט קטן, לשמור מרחק כמו שצריך וכמובן, להשתדל להיות מרוכז, לפעמים נסיעה ארוכה בכביש מהיר מחוץ לעיר היא נסיעה משעממת ואתה עלול לא להיות קשוב כל כך. הכל צריך לתרגל.

למעלה