שאלה

Benten

New member
שאלה

הכלב שלי מדי פעם מתגרד - אבל אני לא רואה עליו פרעושים או קרציות (גם בין הרגליים או באזניים) יכול להיות שצריך לקלח אותו בתדירות גבוהה יותר (אני מקלחת אותו פעם בחודש-טרייר), שהפרווה מלוכלכת והוא מזיע או משהו אז מגרד לו? וגם הרבה פעמים הוא מצמיד את הראש שלו לספה וגורר - נראה לי שהוא מנסה להזיז שיער מהעיניים - אבל הוא לא נותן לספר אותו באזור הזה. למישהו יש עצה?רעיון?

Light woman

New member
תסרקי אותו בתדירות גבוהה יותר

זה בדרך כלל עוזר, וגם אם הוא לא מרשה לך לספר, תנסי לשחד אותו בכמה חטיפים. לפעמים לכלבים הפרווה התחתית מציקה. תעברי לתדירות של סירוק קצר פעם ביום ושני סירוקים ארוכים פעמיים בשבוע ואולי זה יעבור לו. אם השיער שהוא לא נותן לך לספר... אולי תעשי לו קוקו? יש כלבים שמרשים לבעלים שלהם לעשות להם קוקו ויוצאים הרבה יותר חמודים מהרגיל...

Benten

New member
תודה

אני אסרק אותו יותר-אבל בקשר לקוקו-הפרווה לא מספיק ארוכה הוא היה אצל ספר לפני חודשיים שהצליח להשתלט עליו בשביל לספר את כולו ובאיזור העיניים ועכשיו זה גדל שוב וזה מכסה חצי עין בערך

Light woman

New member
יכול להיות שהשיער נכנס לו לעין ו

מפריע לו ומציק. אני ממליצה לך לדחות קצת את האמבטיה כי למיטב ידעתי זה שוטף את השומנים על העור וגורם ליצירה מוגברת שלהם. אני לתומי חשבתי שיש לך איזה יורקשייר טרייר... אבל הכלב שלך מאוד חמוד^^ הוא מזכיר לי את סנופי שלי :( ... אממ... תנסי לסרק את השיער לאחור ואז לגזור אותו... יכול להיות שזה יעבוד...

zitasky

Member
הגעת לכתובת הנכונה benton../images/Emo107.gif

קודם כל לא להבהל הכלב שלי(זה שכיכב בנושא השיער ...),מתגרד כרוני, ובדקתי הנושא לעומק.(הוא בן 7) אז ראשית ,יש כלבים שיש להם אלרגיה בעור, ולא כדאי להתעמק כי זה הון תועפות לבדוק אלגיות. תקפידי (לא בטוחה שזאת את ולא אתה-אך משום מה זה הרושם שקיבלתי לכן עד שאתוקן אמשיך בנקבה )לשים לו חומר נגד פרעושים וקרציות(הכי טוב זה frontline באמפולות),כי אפילו שאת לא רואה יתכן שיש לו פרעוש אחד ובגלל האלרגיה זה עושה לו בלגן. שנית:כלב לא מזיע! הוא מתקרר דרך הפה. לכן כשחם הם עם לשון בחוץ,ומריירים,כך שזאת לא הסיבה לגרוד.גם הכלב שלי מתחכך בקירות ובעצמים,מן "חיינדלה" כזה. שלישית:כלב לא טוב לרחוץ בתדירות גבוהה(אחת לכמה חדשים), רחצה מרובה רק מגבירה את הגירוי(אם אפשר לרחוץ בים ואח"כ לשטוף במים מתוקים-זה טוב).וחשוב להקפיד על שמפו עם רמת חומציות נמוכה . בהצלחה אם הפורום נפל לתרדמה בעקבות ההסבר המלומד,אולי לפחות איזה מעסיק פוטנציאלי שעוסק בחיות, יתרשם מהבקיאות שלי ויציע לי עבודה. לילה טוב פורומחמש
האו

be_roo

New member
../images/Emo45.gif והערה קטנה לשואלת המקורית

כתבת שהוא מתגרד מידי פעם. השאלה מה התדירות, כל כלב, גם נקי מפרעושים וללא בעיות עור מתגרד לפעמים, כמונו, גם את מעבירה את היד בשיער או על העור בלי לשים לב בכלל. אז כל עוד מדובר בעיתים לא תכופות והוא אינו אובססיבי ופוצע את עצמו, זה טבעי לגמרי. בנוגע לשיער בעיניים, הציעו כאן "לשחד" בחטיפים, וזו לא הדרך. ניתן להשתמש בצ'ופרים כדי לחנך כלב וללמדו מהי ההתנהגות הרצויה על ידינו. מאלף טוב יוכל להציע לך דרכים ללמד את הכלב שהשתוללות בעת תספורת אינה מקובלת ושעליו לעמוד בשקט ובתמורה יקבל תשבוחות ממך.

Benten

New member
גירוד

הוא לא פוצע את עצמו ולא אובססיבי, כשהוא מגרד, זה ממש לכמה שניות, אולי פעם בשעה-שעתיים הוא מתגרד, אני פשוט הייתי שנתיים בלי כלב אז אני כבר לא זוכרת אם זה סביר... ואפשר לקבל שם של מאלף כלבים טוב באזור קרית-שמונה וכמה בדרך-כלל דבר כזה עולה?

be_roo

New member
לא נשמע כבעית עור או גירוד מוגזם

נראה לי שאני מגרדת יותר
אם הוא מעביר את הרגל 3 פעמים ומפסיק, הוא סתם מסלק איזה עקצוץ בעור ותו לא. כלב שסובל מבעיות עור או טפילים מתגרד דרך קבע ברוב זמנו הפנוי. ולמערי אין לי הכרות עם איזור הצפון, אך ודאי ברשת תוכלי למצוא אינדקסים לכל הארץ.

Benten

New member
רחיצה

אכן אני את...לפחות בפעם האחרונה שבדקתי
מה התדירות המומלצת לרחיצת כלב? יש הבדל אם זה עם שמפו או בלי שמפו (לכלבים כמובן)? ים לא אפשרי-אני בקרית שמונה יש לי נחל קטן ליד הבית-גם טוב?

be_roo

New member
את לחודש זה קצת תכוף מידי

אם אין מדובר בכלב שנמצא הרבה בחוץ ומתלכלך מהר, עדיף להמתין חודשיים בין כל רחיצה. בכל מקרה הרחיצה היא בשבילך ולא בשבילו. גם מים לבד מיבשים את העור אבל לא מנקים כל כך, לכן אם כבר לרחוץ, אז כמו שצריך, אבל לעיתים רחוקות יותר. השתמשי בשמפו המיועד לכלבים או לתינוקות, שמפו של אנשים בוגרים אינו עדין מספיק.

למעלה