שאלה :)

אן מרי17

New member
שאלה :)

האם כלבים חולמים? ואם הם חולמים איך יודעים את זה? הכלב שלי מיילל ונובח הרבה כשהוא ישן, בדר"כ שהוא מיילל אני מעירה אותו כי זה נראה כאילו יש לו סיוט או משהו כזה. אני צריכה בכלל להתערב?

lilithmm

New member
ודאי שכלבים חולמים ../images/Emo107.gif

אני גם פעם הייתי מעירה את הכלב שלי כשחשבתי שהוא סובל. את צריכה לחשוב אם היית רוצה שיעירו אותך.

אן מרי17

New member
תודה על התשובה ועוד כמה שאלות קטנות

הכלב הוא כלב זקן, אני לא יודעת את גילו במדויק כי מצאנו אותו אבל אני יכולה לומר בביטחון שיותר מ11 שנה (הוא אצלי 10 שנים והוא בא ככלב בוגר), ושמתי לב שעיניו מתחילות לקבל גוון כחול, הבנתי שזה מזקנה ושזה אומר שהראיה שלו נחלשת, יש לזה גם שם אבל שכחתי מהו, יש למישהו איזה מידע שאפשר להבין במה מדובר בדיוק? ודבר אחרון, אני גרה במושב וכיום יש בעיית קרציות נוראית אצל כל הכלבים במושב, וגם לכלב שלי יש בעיית קרציות, יש לו קולר שאמור להיות יעיל מאוד והוא באמת היה עד תקופה מסויימת אבל כנראה שהכלב הרטיב אותו ועכשיו הוא הרבה פחות יעיל, הוטרינרית אמרה שזה הדבר הכי חזק שיש לה והיא הוסיפה שצריך לרסס את סביבתו של הכלב, מה עוד שאני בודקת לכלב כל יום קרציות כך שאין לו הרבה קרציות אבל איך אפשר לשמור עליו נטול קרציות שכמעט כל שאר הכלבים מלאים בהם? יש איזה תכשיר יעיל שאפשר לרסס? תודה מראש לעונים :)

be_roo

New member
ראיה וקרציות

בנוגע לעיניים, את ודאי מתכוונת לקטרקט, שזהו מצב בו עדשת העין נעשית עכורה ולכן מתקבל גוון כחלחל. זהו חלק מתהליך הזקנה ואין הרבה מה לעשות (אצל בני אדם ניתן לבצע ניתוח לתיקון, אך עד כמה שידוע לי אצל כלבים לו, בעיקר בגיל מבוגר). הוא עדיין רואה, אבל פחות, אם בנתיים הוא מסתדר וחי חיים טובים, פשו לקבל את זה. קרציות, לגבי הקולר, מן הסתם של קילטיקס, הוא אכן יעיל ביותר, אך לא לאחר שהורטב, קני לו חדש. קרציות זה לא עניין של כמות, הן מעבירות את מחלת "קדחת הקרציות", שעלולה להיות קטלנית, בעיקר בגילו, ומספיק קרציה אחת כדי שידבק. מאחר ומדובר במושב והסביבה עצמה סובלת, מומלץ לבצע ריסוס איזורי, ולהזמין מדביר מורשה שירסס את הגינה. אם מדובר במושב כולו, אולי שווה לעשות ריסוס כולל בכל שטחי הישוב, או שכל בעלי הכלבים יתאגדו, וכך תקבלו הנחה.

כלבים חולמים...

ואפשר ליראות את זה לפי זה שהם מזיזים את הרגליים בשינה ונובחים פעם אחת הכלב שלי בכה מתוך שינה ולא הבנתי למה ואחרי זה נפל לי האסימון שהוא חלם.......

אן מרי17

New member
תודה רבה רבה ושאלה אחרונה (באמת!)

מה לעשות, אני מעדיפה להתייעץ עם הרבה אנשים :) הכלב שלי הוא "כלב של אדם אחד" כלומר אותי הוא אוהב ומגן אליי בקנאיות, הוא אף פעם לא יינשך אותי לא משנה מה ובזה אני בטוחה. העניין הוא שהוא פשוט נוראי לכל האנשים האחרים, הוא לא בוטח באף אחד (רק לרקע מצאנו אותו זרוק באמצע המדבר, כנראה שהתכנון היה שהוא ימות מצמא ומרעב). כשהוא היה צעיר יותר הוא רק איים על אנשים, הוא לא ממש היה תוקפני וגם לא הצלחנו לגרום לא להפסיק, הוא פשוט פחד מדי אם הוא היה נושך הוא היה נושך רק את הנעל ואם הבן אדם היה יחף הוא לא היה נושך. אבל לעת זקנה הוא פשוט יוצא משליטה, הוא נושך כל מי שמתקרב אליו ומנסה ללטף אותו, הוא מתנפל על החתולה שלנו שגרה בבית הרבה יותר זמן ממנו, פעם הוא פשוט היה מתעלם ממנה. החשש העיקרי שלי הוא שככל שהוא יזדקן הוא יהיה יותר תוקפני, הבנתי שבדר"כ כלבים תוקפניים נעשים יותר חברותיים ופחות מאיימים, מה גם שהוא גר בסביבה חמה ואוהבת כבר מלא שנים והוא לא השתנה, אני אף פעם לא הרבצתי לו, הוא מקבל תשומת לב בלי סוף ואני משתדלת לא להשאיר אותו הרבה שעות לבד בבית. למה הוא נעשה יותר תוקפני? יש לו גם בעיה בשיניים והוטרינרית שלו אמרה שאם הוא נושך מישהו זה עלול להיות מסוכן. לשלוח לאילוף וכ'ו זו לא אופציה טובה, אני לא ממש סומכת על אנשים אחרים איתו. יש דרך שאני אוכל לאלף אותו להפסיק עם זה בדרך נורמלית? כלומר בלי צעקות/מכות או איומים?? ובאמת תודה על התשובות, הן עוזרות לי נורא

Light woman

New member
קודם כל- את יכולה לאלף אותו בעצמך

זה אתר טוב למטרה זו- רדי למטה ותראי "חינוך ואילוף" ובנוסף לכך באתר יש איך לאלף את הכלב בעצמך, שוטטי בו קצת- מומלץ. ודבר שני כדאי לך לסרס אותו כי בדר"כ בעיות של תוקפנות הם של כלבים לא מסורסים.

be_roo

New member
בעיות התנהגות בכלב מבוגר

הן קשות להתמודדות, משום שבמשך שנים הכלב למד להתנהג בדרך מסויימת וזה כבר הפך להרגל שסביר להניח שסירוס לא יפתור וגם לאילוף מקצועי יהיה גבול ליכולת השיפור, אבל שווה לנסות. דבר ראשון, יתכן שחלק גדול מעודף התוקפנות נובע מהזקנה. כתבת שהוא לא רואה טוב, ומאוד יתכן שהראיה הפגומה גורמת לו להרגיש מאויים יותר, הוא לא מזהה את החתולה אלא רק רואה משהו זז ומרגיש חוסר בטחון. כנ"ל לגבי אנשים. הוא מריח אדם זר אבל לא רואה את שפת הגוף שלו ולכן מרגיש חסר בטחון. כלב חסר בטחון הוא כלב שנוטה להיות תוקפן. ולכן זהו קושי נוסף בנסיון לפתרון הבעיה. מכיוון שבאמת מדובר בקושי עם סיבוכים נוספים, ואני לא מאלפת מקצועית, קשה לי באמת לתת עיצות שיתמודדו בהצלחה עם הקשיים הספציפיים של מקרה זה, ולכן כל שיש לי הוא להמליץ על פניה למאלף מקצועי. הוא יוכל להציע דרכים לאילוף ולתקשורת נכונה עם הכלב למרות הראיה החלשה ולמרות ההרגלים הרעים שכבר השתרשו בו.

black kitten14

New member
בטח!

בטח שכלבים חולמים... כל לילה הכלב שלי "רץ" בחלומות שלו או רודף אחרי משהו ועושה תנועות כאלה עם הרגליים, אבל בניגוד למה שענו לך אני לא חושבת שאת צריכה להתערב..... בסה"כ כל בנאדם יסתדר גם אם לא יעירו אותו, אז למה שהכלב לא?

אן מרי17

New member
בקשר לסירוס

זה לא בא בחשבון, אולי הייתי שוקלת את זה וכשהוא היה יותר צעיר הייתי דווקא בעד סירוס (ההורים שלי היו נגד) אבל כיום הכלב זקן מדי ואני לא מוכנה שירדימו אותו, אי אפשר לקחת ממנו דם כי הוא מתנפל על הוטרינרית אם היא רק מתקרבת אליו (היו לו הרבה בעיות והיא עשתה לו חוקן בזמנו ודברים לא נעימים והוא כנראה זוכר לה) ככה שסירוס ממש ממש לא בא בחשבון כיום, אני מעדיפה שהוא יחיה כמו שהוא בנחת את מעט השנים שנותרו לו. אמנם אני לא מבינה הרבה מדי בכלבים אבל גידלתי המון כלבים והבעיה שלו היא לא נראית לי בעיה שתפתר בסירוס כי הוא תוקפני כלפיי אנשים ולא כלפיי חיות אחרות והתקיפה נובעת מפחד.

למעלה