שאלה

שאלה

שלום ברצוני לשעת על איזה פסוקים בתנ"ך מסתמכים הדתים שהם אומרים שלא חובה ללכת לצבא

גיא GAY

New member
תשובה

זה לא קשור לפסוקים, אם האוירה בצבא לא היתה מפריעה לנו בקיום המצוות, אז היינו הולכים לצבא. אם זה ממש מעניין אותך ואתה רוצה לשמוע הרצאה שלמה בנושא "חרדים וצבא" אז תגיד. אני יפנה אותך למקום שאפשר להשיג קלטת בנושא.. יום נעים !

גיא GAY

New member
תשובה

זה לא קשור לפסוקים, אם האוירה בצבא לא היתה מפריעה לנו בקיום המצוות, אז היינו הולכים לצבא. אם זה ממש מעניין אותך ואתה רוצה לשמוע הרצאה שלמה בנושא "חרדים וצבא" אז תגיד. אני יפנה אותך למקום שאפשר להשיג קלטת בנושא.. יום נעים !

0golan0

New member
בין צבא לישיבה

בס"ד שלום לך אחי! ישנו אתר מתוך ספר ידוע העוסק במענה לשאלות כמו של לשלך ודומיות אני מאוד מלמליץ לך להיכנס אליו, כתובת האתר: www.geocities.com/tzava שיהיה לך הרבה הצלחה לטובה

מתנצ

New member
אין פסוקים שמתירים זאת

כפי הידוע לי, אין ממש פסוקים המתירים זאת, ובמיוחד של מצב של מלחמה, אפילו היא מלחמת רשות(וכאן זוהי מלחמת מצווה), רואים בתנ"ך הרבה מקורות שכולם התגייסו לצבא, ולא היתה אם זה שום בעיה. כמובן יש כאלה אבל שלא מתאים להם, ויעודם הוא ללמוד תורה כל היום. רק 10% מהמשתמטים מהצבא הם מהציבור החרדי. ועוד הערה, אל תדבר על כל הציבור הדתי כציבור שלא מתגייס לצבא, כמעט כל ציבור הכיפות הסרוגות מתגייסים לצבא, ואפילו 60% מהקצינים בצה"ל הם מהציבור הדתי לאומי. אתה מדבר על חלק מהחרדים שמשתמטים, וגם אז תדע שיש הרבה שכן מתגייסים.

למעלה