שאלה..

Black Shark

New member
שאלה..

מה העונש (אם בכלל) המקסימלי על נהיגה בלי ביטוח? ואני אסביר את עצמי,נגיד יש לי רישיון והכל ואני נוהג ברכב שאין לי ביטוח עליו.עכשיו "תופס" אותי שוטר,מה העונש המקסימלי שאנ יכול לקבל?

miss_t

New member
לא יודעת אם יש עונש.......

פשוט חבל על האוטו אם תהיה תאונה.... אתה תצטרך לשלם הכל לבד.... ככה נראה לי .....

DKTLV

New member
עד כמה שידוע לי,

זה גובל בעבירה פלילית. משמע- תיק, משפט, אולי גם מאסר. כמובן שתלוי בתאונה. בכל מקרה- ביטוח חובה, חובה!

פהpumiky

New member
תשובה...

כשעוצר אותך שוטר יש כמה דברים שאתה צריך להראות לו: רישיון נהיגה, מסמכים של האוטו (שמראים שהם שלך) ותעודת זהות.. כל מה שקשור לביטוח של האוטו לא קשור לשוטר...אותו זה לא מעניין...אתה יכול לנהוג באוטו בלי שיש לך ביטוח עליו ולא יקרה כלום חוץ מיזה שבמקרה ותהיה תאונה או משהו בסגנון אתה תצטרך לשלם על ההוצאות...

be_roo

New member
בפירוש לא נכון

גם בבדיקה שגרתית שוטר מבקש את תעודת הביטוח כדי לוודא שקיים ביטוח חובה. אי נשיאת התעודה דינה קנס של 100 ש"ח. אך אם אין ביטוח בכלל (לא רק שהתעודה חסרה), מדובר בהזמנה למשפט ללא ברירת קנס.

פהpumiky

New member
לא הבנת אותי נכון..

כמובן שצריך ביטוח של האוטו...אבל בוא נגיד ואני נהגת צעירה ואין לי ביטוח צעיר - זו בעיה אך ורק שליף לא של השוטר...כמובן שיש ביטוח כללי אותו כל אוטו חייב לעשות.

DKTLV

New member
לא נכון

כל עוד את נוהגת באוטו, והביטוח אינו חל עלייך, אז זה כאילו אין לך ביטוח על האוטו. והשוטר כן בודק את זה! מאחורי התעודת ביטוח חובה יש את הסעיפים, ושם כתוב מי רשאי לנהוג באוטו. השוטר קורא את זה, ואם אחד הסעיפים פוסל אותך מלנהוג באוטו, כאילו אין לך בכלל ביטוח. ואם זה באמת קורה...חבל לך על הזמן...

be_roo

New member
זה היה כך בעבר, היום כבר לו

בעבר ביטוח החובה חל על כל נהג, וההרחבה לנהג צעיר היתה רק לגבי ביטוח מקיף וצד ג'. כיום ניתן לסייג גם את ביטוח החובה, ואם הוא אינו מוחל על נהג צעיר שנוהג ברכב, הרי שלמעשה הוא נוסע ללא ביטוח חובה, עבירה שבגינה מקבלים זימון למשפט.

inteli

New member
שאלה

נגיד ויש לי שכן, נגיד ויש לו אוטו, הוא לא נהג צעיר, או חדש... אני יכול לנהוג באוטו שלו. או במילים אחרות : מכיוון שהרבה אנשים פה מתחילים לנהוג, ולנהוג לבד אולי כדאי שמישהו שמבין עניין יסביר על ביטוח\פוליסה מה חובה, מה צריך, מה עושים במקרה של תאונה וכו... אולי נשכיל ונלמד...

Superdror

New member
אני אשתדל להסביר זאת בצורה הכי

ברורה שיש והכי מדוייקת שיש. יש שלושה סוגי ביטוח: ביטוח חובה - ביטוח החובה כשמו הוא - חובה שיהיה לכל אוטו והוא מכסה פגיעות גוף בלבד. בסעיפי ביטוח החובה מופיע סעיף "בני אדם הרשאים לנהוג - על פי סעיפים" וליד זה מצויינים מספרי הסעיפים שמופיעים בגב הטופס. על פי אותם סעיפים אתה יכול לדעת אם אתה רשאי לנהוג באוטו או לא. רוב פוליסות ביטוח החובה מכסות את כל הנהגים, אם כי אין להסתמך על הנאמר כאן וחובה לבדוק את טופס הפוליסה על מנת לדעת אם יש לך כיסוי או אין לך כיסוי, ביטוח חובה הוא אינו "משחק ילדים" ואין להזיז אוטו בלי שיהיה קיים ביטוח חובה המכסה את הנוהג באוטו
. בנוסף, בפוליסת ביטוח חובה לפעמים גם יש מגבלה לנהג הכי צעיר שיכול לנהוג באוטו, יש לשים לב גם לסעיף זה. ביטוח צד ג' - ביטוח זה מכסה רק פגיעות רכוש שנגרמו לצד ג'. כלומר, במידה ואתה עושה תאונה ויש לך ביטוח צד ג', הביטוח יתקן את הנזק שעשית לרכב בו נכנסת אך לא יתקן את הנזק שנגרם לאוטו שלך. לביטוח צד ג' אפשר להוסיף גם כיסוי שמשות, גרירה ותביעה משפטית בתשלום נוסף. כמובן שעל מנת שביטוח זה יכסה גם נהג חדש, יש לדרוש זאת מסוכן הביטוח ולבקש שיכלול גם נהג חדש בביטוח זה. עלות ההפרש בין נהג חדש ל"ותיק" בביטוח זה היא יחסית קטנה ונמדדת במאיות בודדות. ביטוח מקיף - כשמו הוא , ביטוח מקיף, ביטוח כולל. ביטוח זה מכסה פגיעות רכוש שנגרמו לשני הצדדים, במידה ונכנסת ברכב מסויים , הביטוח יכסה גם את הנזקים של האוטו שלך וגם את הנזקים שגרמת לרכב האחר. ביטוח זה מכסה גם גניבה ואף יכלול ביטוח שמשות, גרירה וכיסוי משפטי - באם ביקשת זאת מהסוכן. עלות ביטוח זה היא יחסית גבוהה ומשתנה מרכב לרכב. גם בביטוח זה יש לבקש מסוכן הביטוח שיכלול גם נהג חדש בביטוח זה. עלות ההפרש בין נהג חדש ל"ותיק" בביטוח זה גבוהה יחסית ונקבעת על פי מספר פרמטרים. בביטוח מקיף ובביטוח צד ג' יש השתתפות עצמית שלך במידה ועשית תאונה, לא משנה כמה חמורה התאונה, במידה ועירבת את הביטוח אתה מחוייב לשלם השתתפות עצמית מסוייימת, בדרך כלל נהג חדש משלם יותר מאשר נהג ותיק בכ-50%. דרור.

Superdror

New member
בזאת מצורף טופס ביטוח חובה

זהו תצלום של החלק הקדמי, עוד מספר דקות גם צידו האחורי.

Superdror

New member
תצלום גב הטופס.

סימנתי את סעיפי בני האדם המורשים לנהוג על מנת שתבינו מה עליכם לחפש פחות או יותר.

Superdror

New member
תצלום פוליסת צד ג' תוך כדי

סימון דברים שצויינו בהסבר, מקווה שזה יצא קריא.

Superdror

New member
ובמקרה של תאונה....

מה עושים ? אני אכתוב מספר דברים שיש לעשות ומספר פרטים שיש לא לעשות. לפני שאני ממשיך בהסברים, במידה ויש פצועים - חייבים להודיע למשטרה ואין להזיז את האוטו ממקומו גם אם הוא חוסם את התנועה - עד אשר יגיע בוחן תנועה ויאשר הזזת הרכב. במידה ואין נפגעים: 1. אין להודות באחריות לנזק שנגרם או להציע פיצויים, כל שיש לעשות זה למסור פרטים אישיים , פרטי בעל הרכב ופרטי הפוליסה. 2. לדווח לסוכן על כך שקרתה תאונה על מנת שיוכל לטפל בעניין. בנוסף, למלא את כל שאר הפרטים הללו: תאריך התאונה:_____________ שעת התאונה: _________ מקום התאונה:___________ במידה והובא המקרה לידיעת המשטרה, לאיזו תחנה?:_________ מס הרכב:_________ שם בעל הרכב:____________ כתובת בעל הרכב:_________ מס טלפון/פלאפון:________ שם הנוהג ברכב :_________ כתובתו של הנוהג ברכב:_________ מס הטלפון/פלאפון של הנוהג ברכב:__________ שם חברה הביטוח:____________ מספר פוליסת מקיף:__________ מספר פוליסת חובה:__________ במידה והיו עדים לתאונה: שמותיהם:________________ כתובתם:_________________ בנוסף, אני אתן לכם טיפ קטן(בגדר המלצה בלבד
): לפעמים בתאונות קלות בהן נשבר רק פנס/מראה צידית או שמדובר רק במכה קלה לא משתלם לערב את הביטוח בגלל שההשתתפות העצמית עלולה להיות גבוהה יותר מעלות תיקון הנזק ועל כן הדבר לא משתלם. בכל מקרה, קחו את כל הפרטים הנ"ל ולאחר מכן בררו עלויות תיקון במוסך - יכול להיות שעלות התיקון תהיה נמוכה בהרבה מעלות עירוב הביטוח(השתתפות עצמית). דרור. לילה טוב.

Superdror

New member
שיש לא לעשות = שאין לעשות

פרטים = דברים ונראה לי שזהו. ליל"ט.

DKTLV

New member
כל הכבוד!!

לדעתי- חובה לשמור את זה באגף המאמרים.

driver2b

New member
תודה בשם כולם...

על ההסבר המקיף. הוספתי אותו למאמרים. כמו כן העלית בי רעיון לפתוח גלריה בה נרכז את כל סוגי הרשיונות, הטפסים והמסמכים בהם פוגש הנהג לעתיד והנהג. עשוי להיות שימושי מאוד. התחלתי במלאכה... האם אוכל להעלות את המסמכים שסרקת?

למעלה