שאלה...

shiri4886

New member
שאלה...

לסוע על 40 בעירוני... נחשב איטי? כאילו , יכולים לכתוב לי שאני נסעתי איטי ולהכשיל אותי על זה? לא כל הזמן...נגיד יש כיכר...ומיד אחריה עוד אחת...אז אני מעדיפה כבר להישאר בשני מאשר לעלות ואז להוריד...

Superdror

New member
לדעתי הכל תלוי בדרך..

באם הדרך פנויה וזו דרך המאפשרת לך לנסוע במהירות המקסימלית , תשתדלי להתקרב אליה, כלומר, אם זו דרך עירונית והתנועה מאפשרת לנסוע 50, סעי 45. הישארות בהילוך 2 בטח תגרום לטסטר לפסול אותך על נסיעה איטית מידי ועל כן לדעתי תשלבי הילוך 3 בכל מחיר כל עוד זה מתאפשר מבחינת הדרך והמהירות.

be_roo

New member
אי אפשר לדעת

מהירות הנסיעה צריכה להתאים לתנאי הדרך (כמובן במסגרת המהירות המותרת) ומבלי לגרום לעיכוב בזרימת התנועה. לכן מבלי לדעת מהי הסיטואציה המדוייקת איש לא יוכל לענות על השאלה. אם מדובר ברחוב צר עם מכוניות חונות משני הצדדים, הרי ש-40 יכול להיות מהר מידי, אם מדובר בכביש רב נתיבי, לא יפריע לאיש אם תסעי 40 בנתיב הימני ואחרים יעקפו, אבל אם מדובר בכביש חד נתיבי עם שדרה ראיה פתוח, ללא מעברי חציה, גדר הפרדה וכו' ומאחוריך מזדנב טור ארוך של מכוניות, ניתן להסיק שאת חוששת ואינך מרגישה בטוחה לנסוע במהירות הסבירה לתנאים ולכן יכשילו אותך, לא בגלל המהירות המספרית, אלא בגלל חוסר הבטחון. מדובר בדוגמאות תיאורטיות בלבד, שאף אחד לא יקח אותן כמדד למהירות נסיעה מומלצת כזו או אחרת. אסור לנהג לנהוג במהירות בה הוא אינו חש בטוח, אך יתכן ותלמיד נהיגה שחושש לנסוע באיילון אינו בשל עדיין לרשיון וצריך לשפר את הבטחון.

למעלה