לפי טבלת המדדים במחשבונים של זולו יוצא שהמדדים שונים מטבלת המדדים ששלחה לי חברה. לפי הטבלה בזולו יש יותר התאמה למה שקרה לדולר והחישוב שם נראה לי יותר הגיוני, אבל...בטבלה השניה-יש נתונים אחרים. מה אני אמורה לעשות? החל מחודש אוגוסט 2002 תודה. קישור לאתר www4.bizportal.co.il/netopro/np_11c.asp
לא חסרים.... אבל... למה נהוג להצמיד שכר דירה ידוע לך??? ואולי תסכים לעזור לי לגבי הבלבול בהבדלים בשערי המדדים כפי ששאלתי למעלה? תודה רבה.... מקווה שזאת לא שאלה מדי מסובכת....
זה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. ולכן רצוי לקחת נתונים מהם. אם את מחשבת הצמדות לאורך תקופה ארוכה, צריך לשים לב שמידי פעם "מנרמלים" את המדד ל-1 (או ל-100) וצריך להכפיל באיזה מספר על מנת לבצע השוואות עם מדדים ישנים יותר.
נכנסתי לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חיפשתי את מדד המחירים לצרכן לשנת 2002 ומצאתי הנתונים מתאימים למה שפורסם בלוח של זולו. האם זה אמור לספק אותי? האם תוכל לאמר לי כאיש מקצוע מה היה המדד בחודש אוגוסט 2002? תודה.
לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדד חודש אוגוסט 2002 היה 108.3-האם זה נכון? כאשר נחתם חוזה השכירות המדד הזה לא התפרסם עדיין. האם הייתי אמורה לחשב בהמשך את החישובים לפי מדד אוגוסט או לפי מדד ספטמבר? מה מקובל? תודה.