שאלה

Stage Animal

New member
שאלה

שלום. קוראים לי מאור, ואני בן 15 מחיפה. כבר 4 שנים שאני מגדל את ג'ון, רטריבר חלק שיער גזעי, מזן מיוחד ונדיר בארץ. ג'ון הוא הכלב השני במשפחה מגזע זה (לבן דוד שלי גם יש). בניגוד לשאר הכלבים במשפחה, ג'ון חונך ביד קשה (לא, לא מכות). הוא עבר פעמיים אילוף, וכנותנים לו פקודה הוא מחוייב לעשותה. הוא יודע שאסור לו לעשות נזקים בבית, לתקוף כלבים אחרים, לאיים על האורחים או לנסות להיות המנהיג של הבית. לפני חצי שנה בערך, אחי הגדול, שיצא מהבית בעיר לכפר, הביא כלבה מעורבת שמצא ברחוב. בגלל שהוא גר בכפר, הוא לא דואג לגבי החינוך שלה, ומסתפק אך ורק בחינוך שלה לא לעשות בבית, בואי ולכי מכאן. אחת לחודש, אחי מגיע לבקר בבית, וכמובן שהוא מביא עימו את הכלבה. הכלבה, שהיא יחסית גורה ולא מחונכת, עושה נזקים בבית, ובעצם את כל מה שאני חינכתי את הכלב שלי לא לעשות. אחי לא מסכים שאני אחנך את הכלבה שלו, ולא מסכים שאני יעניש אותה, אלא רק הוא. ולכן יוצא הרבה פעמים שהיא יוצאת ללא עונש אחרי שהיא עושה מעשים חמורים מאוד. לאחר מספר 'מפגשים' כאלה, הכלב שלי (ג'ון) ראה שהיא יוצאת מזה בחינם, ועד כמה שזה מוזר שלכלב יש כל כך הרבה שכל, הוא התחיל גם לעשות נזקים מתוך מחשבה שהוא לא יענש, כדומה לה. למרות שהיא לא נעשנת, אותו אני כן מעניש. אך אני מרגיש מאוד אשם, ויודע שזה לא יכול להמשך ככה. בבקשה תעזרו לי. מה לעשות ? את מי להעניש, את מי לא, ובכלליות מה לעשות ??

Snooopy Girl

New member
המ...../images/Emo41.gif../images/Emo107.gif

אמ....תנסה להססביר לאחיך שהכלבה שלו פוגעת בחינוך של ג'ון, ושהמצב ככה לא יכול להימשך. תנסה לגרום לאחיך להעניש את הכלבה שלו, אבל זה לא תפקידך. ואם הוא אמר שהוא לא רוצה לחנך אותה אז בכלל עדיף לך לא להתקרב, רק לכלב שלך. להעניש את הכלב שלך עדיין צריך כדי שישמור על מנהגיו הטובים ולא יאבד את החינוך שכבר קיבל לפי דעתי אם אחיך לא מוכן להסכים איתך, אז פשוט ששני הכלבים לא יהיו ביחד באותו החדר, שג'ון לא ידע על מה שהכלבה האחרת עושה, אולי זה יעזור...

מייקלס

New member
סקרנית לדעת -

מה זאת אומרת בדיוק "להעניש" ? אגב חשיבה חכמה, לכלבים אין חשיבה כל כך מעמיקה שפי שאתה סבור- אין לכלב שלך את היכולת לקשר בין ההתנהגות של אחיך לכלבה שלו, לבין צורת ההתנהגות שלו עצמו. סביר יותר להניח שהוא נסחף במשחקים אחרי הכלבה של אחיך "ופורק עול" סתם מתוך כיף, או משום שלעולם בעצם לא הייתה לו ההזדמנות להשתולל עם עוד כלב בתוך תחום המחייה שלו. ולכן לא יכולת לצפות לשום צורת התנהגות כזו או אחרת. לא ממש אוהבת את המושג "עונש". מנסיוני, כלבים המחונכים בשיטת העונשים הופכים להיות חשדנים, חסרי בטחון עצמי ומדוכאים. או לחילופין מרוחקים ותוקפנים. אשמח לשמוע יותר פרטים.

Stage Animal

New member
להעניש זה

להעניש זה לצעוק עליו, לסגור אותו בחדר אחד, להחרים צעצועים וכו'... בד"כ כלבים מבינים שהם עשו משהו רע כבר כשצועקים עליהם ואז זה מספיק והם לומדים את הלקח (לפחות אצלי).

© Tweety ©

New member
../images/Emo4.gif

בגלל שאני לא חושבת שעונש זו דרך חינוך. אני לא רואה לנכון לסגור את הכלב בחדר,לקחת לו צעצועים וכו'.. אני בחיים לא אעשה את זה לכלב שלי (והוא מאוד מחונך והכל בלי מכות,בלי צרחות,בלי שסגרתי אותו בחדר). גם את הילדים שלך תכלא בחדר ותחרים לה את הצעצועים?

מייקלס

New member
מה לומר? לא ממש מתלהבת

משיטות החינוך שלך. הדבר היחידי שהכלב מסוגל להבין, זה שאתה כועס עליו. למה? אין לו מושג. החרמת צעצועים, וסגירה בחדר אחר אולי נותנת פורקן לכעסים שלך, אך לא תורמת מאום בחינוך הכלב. נראה שהכלב הוא ממושמע וצייתן לא מתוך התנייה חיובית, אלא מתוך פחד לתגובתך. חבל. מערכת יחסים בין אדם וכלבו צריכה להיות מבוססת על הבנה וכבוד הדדי. הכלב צריך להגיב לפקודות ברצון ובכיף, ולא מתוך כניעה ופחד. דיברת על עונשים. האם הכלב מתוגמל כאשר הוא מגיב בצורה "נכונה" לפקודות? עשה נסיון - בפעם הבאה כאשר הכלב מבצע מעשה שלילי (בעיניך), הפסק אותו בזמן ביצוע המעשה, ובמקום לשלח אותו לחדר אחר נסה לתגמל אותו על עצם הפסקת המעשה השלילי. מאד ייתכן שתופתע מהתגובה החיובית שתקבל.

RoNcHa PoNcHa

New member
לדעתי.......

אתה ח-י-י-ב לדבר עם אח שלך תגיד לו שאתה עמלת קשה מאוווווד לחינוך הכלב שלך והכל נהרס בבאת אחת ברגע שהוא הביא את הכלבה שלו- תודיע לו שאם הוא לא מתכוון לחנך כראוי את הכלבה שלו- שלא יביא אותה! זה ממש לא פר מצידו של אחיך! אתה היית בסדר גמור- והוא זה שהורס לך את מה שאתה עובד עליו קשה!

freearth10

New member
כלבים הם יצורים חכמים!!!!!!!!!!

אני מבינה שחופש זה דבר חשוב לאחיך, לא רק בחינוך הכלבה אלא גם בחיים בכלל ולכן כל פגיעה בכלבה שלו, כמוה כפגיעה בו. עם כל הכבוד לדרך בה אתה החלטת ללכת - כבד גם את הדרך בה אחיך החליט לחנך את כלבתו. הכלבה לא יכולה לשנות את עורה רק בגלל שהיא מגיעה אליך, לכן קבל אותם כמו שמקבלים כל אורח ואת הכלב שלך תוכל להמשיך לחנך מבלי להרגיש רגשות אשם - אלא אם כן אתה לא בטוח בצדקתה של הדרך בה אתה הולך - ואז תוכל לשנות אותה. אם תעשה זאת - גם אתה , גם הכלב יצאו נשכרים. עונש זו לא דרך חינוך. אהבה וחמלה - דווקא כן. מאיה

למעלה