שאלה

iceviper

New member
שאלה

סליחה על הבורות,אבל אולי מישהו יודע. במאמר שקראתי נכתב שארצות הברית "הפנימה ערכים קלוויניסטים". מישהו יודע למה הכוונה? סביר להניח שמדובר בגישה שהותוותה ע"י הוגה-דעות מסויים,אבל אין לי מושג במי מדובר. בנוסף,אולי מישהו יוכל לספר לי האם זה נכון שמרקס נשען בגיבוש המניפסט הקומוניסטי על עקרונות שקבע ניטשה (בעניין האדם מעל הכל,שלילת המוסר האנושי וכו'). בתודה, ICE

IamRa

New member
בנודע למרקס

בהתחשב בעובדה שהמניפסט הקומוניסטי פורסם ב-1848, כשניטשה היה בן 4, ניתן לקבוע די בוודאות שמרקס לא התבסס על שום עקרון של ניטשה.

TalReshef

New member
שאלה מתחום תולדות הרעיונות

ז'אן קלוין היה כומר ומלומד שויצרי מייסד תנועה נוצרית מוסרנית וסגפנית שהעמידה קודם כל את שליטתו העצמית של היחיד וגינתה כל סוג של הנאה גופנית, חברתית, אגו וכו'. לתנועה הזאת היו הרבה המשכים כולל התנועה הפוריטנית בבריטניה אשר כשמה כן היא. ראשית החברה האמריקאית היא בפוריטנים שברחו מאנגליה מחמת הרדיפות הדתיות וייסדו מושבות בניו-אינגלנד, כאשר הגל הראשון שלהם היה על אניית המייפלאואר. טוענים שהאופי המוסרני האמריקאי נובע מזה: איסור האלכוהול בתחילת המאה ה-20, האיסור הגורף עד היום לחזה נשי חשוף בחופי הים ואפילו התמיכה הגורפת בישראל שקשורה לקשר הקלויניסטי אל התנך... בנוגע למרקס וניטשה: מרקס כתב את המניפסט הקומוניסטי עשרות שנים לפני שניטשה החל לכתוב

TalReshef

New member
קלוין וחברים

ז'אן קלוין היה כומר ומלומד שויצרי מייסד תנועה נוצרית מוסרנית וסגפנית שהעמידה קודם כל את שליטתו העצמית של היחיד וגינתה כל סוג של הנאה גופנית, חברתית, אגו וכו'. לתנועה הזאת היו הרבה המשכים כולל התנועה הפוריטנית בבריטניה אשר כשמה כן היא. ראשית החברה האמריקאית היא בפוריטנים שברחו מאנגליה מחמת הרדיפות הדתיות וייסדו מושבות בניו-אינגלנד, כאשר הגל הראשון שלהם היה על אניית המייפלאואר. טוענים שהאופי המוסרני האמריקאי נובע מזה: איסור האלכוהול בתחילת המאה ה-20, האיסור הגורף עד היום לחזה נשי חשוף בחופי הים ואפילו התמיכה הגורפת בישראל שקשורה לקשר הקלויניסטי אל התנך... בנוגע למרקס וניטשה: כאמור מרקס כתב את המניפסט הקומוניסטי עשרות שנים לפני שניטשה החל לכתוב, אבל נראה לי ששניהם הושפעו עמוקות מהגל, וזה יוצר זיקה מעניינת בין הדעות שלהם

iceviper

New member
תודה רבה ובעניין מרקס

טעיתי. התכוונתי להשפעות מקיאווליסטיות. טוב,יש כמה עקרונות דומים בין ניטשה ומקיאוולי.

למעלה