שאלה?

דספרדו

New member
שאלה?

היות ונחה עלי רוח קשקשת הייתי רוצה להפנות שאלות לקוראי הפורום. 1.האם יחסים וירטואליים בן נשוי/אה לאחר/ת יחשבו לדעתכם כבגידה? 2.האם תתכן אהבת אמת פה בצ`ט כמובן? 3.ואם כן האם צריכה להשאר אפלטונית?

יפעת*

New member
דעתי האישית בלבד

1. לדעתי זו בגידה,כיוון שיש כאן קשר נפשי אינטימי שנוצר, שמבטל או משנה את הקשר עם בן/ת הזוג הקבוע. אבל שוב זה רק מהעיניים שלי. לפי החלטת בית משפט אגב סקס וירטואלי אינו בגידה, אבל זה כבר עניין אחר. 2.כן בפירוש אפשר להתאהב בצאט מנסיוני שלי ושל רבים וטובים שאני מכירה. 3.זה כבר עניין של איך את/ה רואה את הדברים אם להשאיר את זה אפלטוני או לא כל מה שאני יכולה להציע הוא לשתף את השותפ/ה לשיחה בהתלבטויות הללו, ולעולם לא להעלם סתם ביום בהיר אחד אין גרוע מזה. יפעת

noy301

New member
כן! כן! כן!

אם בן זוגי יפגוש מישהי בצ`ט ויספר לה דברים אישיים, יתייעץ איתה, מבחינתי זאת מערכת יחסים לכל דבר. לגבי שאלתך השנייה. אנשים נפגשים בכל מיני סיטואציות, אין שום הבדל איך הם נפגשים, מה שמשנה זה מה הם עושים עם זה הלאה. אם מערכת היחסים נשארת אך ורק במחשב, אז היא שייכת לעולם החלומות, וככל שהזמן יעבור יש לה פחות ופחות סיכויים להתממש בעולם האמיתי

אוריאנה

New member
צודקת, נוי

נכון מאד, ואם היא לא התממשה אחרי חצי שנה, היא לא תתממש עכשיו. הגיע הזמן להמשיך הלאה. אוריאנה

דספרדו

New member
דעתי שלי-אולי דעה גברית?

טוב.אז זו דעתי אולי אתחיל מהסוף להתחלה: אהבת אמת?.. מודה שקטונתי מלענות לשאלה זו. אני לא בטוח שאוכל אפילו להגדיר את המושג.. כל שכן לנסות ולנקוט עמדה כל שהיא.. יחסים וירטואלים!! אז צר לי לאכזב את בנות (מדגיש בנות) הפורום או הצ`ט, איני רואה כל בגידה שהיא בקיום יחסים וירטואליים עם בת או בן זוג בצ`ט. עצם המושג וירטואלי-דמיוני , לא מוחשי.. הוזכר הצרוף ``עולם חלומות``.. אז אם זה וירטואלי אייך אפשר לבגוד?? האם כשאני חולם (כל שכן חלום אירוטי) על אחרת זו בגידה? האם זה שונה מכתיבת יומן אישי אשר בו אדם כותב את הגיגיו את רצונותיו את האהבות האסורות שהיה רוצה? מה יהיה כאשר יהיה יומן אינטר אקטיבי ובעל בינה מלאכותית (ולו מעטה ככל שתהיה) האם גם אז זו תהיה בגידה? האם כאשר רואים סרט ומתאהבים בכוכב/ת זו בגידה? או אפילו לחשוב בערגה על ההתאהבויות קודמות בגידה? אם כך צר לי שאיני מסכים איתכן. מה שמביא לשאלתי השלישית האם להשאיר את היחסים אפלטונים בלבד? אז לדעתי פה טמון ההבדל בין בגידה לבין יחסים וירטואלים.. ברגע שאת/ה נפגשים או מתעתדים להפגש אז בהחלט ניחוח של בגידה ממלא את האוויר. אגב אין הכוונה להפגש בשביל להתעלס לתנות אהבים (איך שתרצו}..אלא עצם הפגישה עצמה.. נ.ב לא בטוח שאשתי מסכימה עימי אבל כמו שאמרתי זו דעתי...

SickBoy

New member
יחסים ושאר טופינים

באשר לזוג נשוי שמחפש קשר וירטואלי ברשת, כנראה שחסר להם משהו בחיים אם הם מחפשים משמעות כאן. וכנראה שבשלב מסויים זה לא ישאר בגדר וירטואלי. אני חושב שבשורה התחתונה זאת בגידה. אהבת אמת, למה לא? למה אפלטונית? אז איזו מין אהבת אמת זאת? אני חושב שאם זאת אהבה, אז ללכת איתה עד הסוף.. רק אהבה לכולם סיקבוי

...ים

New member
דעתי האישית

דספרדו. מנקודת מבטי לפחות אין זאת קשקשת זאת שאלה עניינית ומאוד רלוונטית ואני רוצה לענות עליה, ברשותך. אהבה- מהי בכלל אהבה? אתה בעצמך אמרת שקשה להגדירה ובכל אופן יש לה גוונים שונים ורבים, צורות שונות וביטויים אין סופיים אז לדעתי תיתכן אהבה או הרגשה כלשהי בין אנשים שונים גם בצאט כמו בכל מפגש כזה או אחר בין אנשים ולגבי מימוש הקשר הווירטואלי והאם הקשר עוד לפני מימושו נחשב כבגידה זאת שאלה שלדעתי אין עליה תשובה אחת ויחידה זה מאוד אינדבדואלי. אצלי בכל אופן קשר בינאישי מלווה ברגש מסויים, גם אם זה קשר ווירטואלי אני מרגישה כלפי האנשים שאני משוחחת איתם. נוצר איזשהו קשר בין אם נרצה ונודה בכך ובין אם לא. השאלה היא מה נחשב בעיני כל אחד כבגידה. יש כאלה שיראו בקיום קשר אפילו ווירטואלי כבגידה משום שיש בו אלמנטים רבים מאלה שמתקיימים בקשר בכלל. יש שיתוף ויש עניין ויש התחלקות במחשבות, רגשות, תחושות ואפילו במה עשיתי היום ולאן אני יוצאת בערב וכו...וחשיפה וכו... ונוצר משהו שיכול להשפיע על החיים מחוץ לצאט. אתה יכול למצוא את עצמך חושב על אותה דמות ווירטואלית גם כשאתה לא בצאט וכו... מצד שני זה באמת ווירטואלי וזה דומה במידה כזאת או אחרת להרגשה או מחשבה על שחקנית קולנוע או מוכרת בחנות הנעליים בה אתה מבקר. אבל בוא נהיה כנים הרי מי שיוצר קשר שמלווה בשיחות עם מישהי בצאט מעבר לשיחת חולין בכללי בדר``כ עושה זאת מתוך כוונה להכיר אותה הכרות אחרת, פחות שיטחית וזה הרי יכול להוביל , לעיתים, למשהו הרבה מעבר ל``שיחת חולין`` ואת זה צריך לקחת בחשבון כמו כל אותם דברים אחרים, לכל דבר יש השלכות ויש מחיר והשאלה היא האם אתה לוקח את זה בחשבון מראש ואם ברור לך לאן אתה חותר? ובכלל אתה פותח בשאלתך מקום לשאלה נוספת האם בגידה נחשבת כבגידה רק כשהיא מתבטאת במגע פיסי? או שגם רגש כלפי אותו אדם הינו בבחינת בגידה? וגם במקרה הזה זה נתון לפרשנויות ולדעות שונות ומגוונות וכל אחד יעשה כפי שנראה לו לנכון. בעניינים האלה לדעתי צריך להיות קשוב ללב שלך לעצמך. אם אתה מחוייב למישהי למשל ובתחושה שלך או שלה קיום קשר כזה יכול לפגוע בזוגיות ובביחד ואתם חשובים האחד לשניה אז אין מקום לקשר כזה ואם לא כך אז אין שום בעיה. ודבר נוסף ואחרון, לדעתי קיימת האפשרות לאהבה אמיתית שנרקמת בצאט אבל היא לא תוכל אף פעם להישאר בגדר הצאט משום שכולנו הרי רוצים בסופו של דבר לממש את האהבה כלומר שבסופו של דבר הקשרים הללו מובילים למפגש והמפגשים הללו עשויים להוביל להמשך הקשר אז צריך לקחת את זה בחשבון משום שמי שנמצא במערכת יחסים ומקיים קשר ווירטואלי נוסף עלול למצוא את עצמו בסוף בסיטואציה של בגידה וזה מחזיר אותי לכך שבעצם אפשר לראות בקשר הווירטואלי גם אם לא בגידה בהתחלה בגידה בפוטנציה!!!! אז שווה להקדיש לכך מחשבה ולא סתם אומרים: סוף מעשה במחשבה תחילה... ים...

למעלה