שאלה...

plomphy

New member
שאלה...

איך מתמודדים עם פחד בתת מודע? איך מוציאים אותו החוצה כדי שיהיה ניתן להתעמת איתו כמו שצריך? תודה על התשובה

nutmeg

New member
כל הרעיון

ב"תת מודע" הוא שלא מודעים למשהו... גם לא לפחד. כלומר, אם הפחד הוא בתת מודע - לא מרגישים פחד, לא מודעים לו. לעומת זאת אם את פוחדת, ומודעת לכך שאת פוחדת, אבל לא יודעת את הסיבה לפחד, זה כבר סיפור אחר. אנשים בדרך כלל הולכים לטיפול פסיכולוגי כדי לדעת יותר אודות עצמם, מה מניע אותם, ועם אלו עניינים הם מתמודדים באופן מוצלח יותר או מוצלח פחות.

plomphy

New member
אז זהו

שאני לא מרגישה את הפחד. אבל הפחד מונע ממני...להבין את עצמי. מאוד מסובך אבל חלק מזה כבר הבנתי. אני מפחדת מהשינוי.. שלי. אנלא יתחיל לספר לך את כל הסיפור, אבל הפחד תקוע שם, והוא צריך לצאת. אני גם לא יודעת עם הוא בתת מודע בדיוק, אני רק יודעת שהוא מודחק. אז אני אשנה את השאלה- איך משחררים רגשות מודחקים?

spring17

New member
אני מציעה לך -

לא להשתמש במושגים שאת לא ממש מבינה את המשמעות שלהם, את סתם מבלבלת את עצמך. לא ייתכן מצב שבו את מדחיקה (מכניסה את התכנים מעוררי החרדה ללא מודע) ואכן מודעת לכך שהם שם ובנוסף הם משפיעים על התנהגותך את מפחדת ממשהו ואני חושבת שיש כמה סיבות ואת לא בטוחה מהי הסיבה העיקרית שגורמת לך לפחד עלייך לשבת בשקט עם עצמך ופשוט לחשוב.. אין קל מזה! בהצלחה :)

plomphy

New member
:)

אני לא מדחיקה את התכנים אני מדחיקה את הפחד עצמו אני יודעת ממה הפחד אני ל א מרגישה את הפחד בכלל, בגלל זה אני לא מצליחה להתמודד איתו.

spring17

New member
חחח תקשיבי

אם את לא מצליחה להתמודד עם הפחד (לא משנה אם הדחקת או לא) הדרך היחידה היא התעמת איתו בהצלחה!

nutmeg

New member
לא מבינה כלום

איך את יודעת שמדובר על פחד אם אינך פוחדת? את מוכנה להיות קצת יותר עמומה??

גרא.

New member
יש שתי דרכים טיפוליות להגיע לתכנים

של הלא-מודע.האחת, דרך פסיכואנליזה..טיפול יקר העשוי להמשך שנים רבות. והשנייה, דרך היפנוזה,באמצעותה התהליך קצר הרבה יורת, ולעיתים גם יותר אפקטיבי.אין ספק שבין שלל התכנים השליליים בעיקר בתת מודע, יש פחדים רבים..עם איזה מהם את רוצה להתעמת? בכלל בשביל מה את רוצה להתעמת דווקא עם פחד x או y ?

למעלה