שאלה.

free4you

New member
שאלה.

יש לי ילדה בת שנה ושלושה חודשים. בשבוע וחצי האחרונים היא עושה בעיות כשהיא הולכת לישון. בד"כ כלל היינו שמים אותה לישון בין שמונה לתשע בערב והיא כבר הייתה נרדמת לבד אך כעת כאשר שמים אותה במיטה היא מתפרצת בבכי היסטרי ורוצה שנוציא אותה מהמיטה. כמו כן שעת השינה שלה מתארכת לשעה עשר עד אחח עשרה בלילה. מדי פעם היא מתעוררת באמצע הלילה ומתחילה לבכות שוב בהיסטריה. השאלה הנשאלת ממה יכול להיות שזה נובע? וכיצד לנהוג איתה? לתת לה לבכות או להרים אותה מהמיטה ולחכות שתרדם על הידים למשל?

לדעתי לעולם לא לתת לתינוק לבכות

ולא לגשת אליו. יש להם פחדים, תארי לך שהיית פחדת ממשהו והיו נוטשים אותך לבד?! אני מציעה דווקא להרדים אותה עליך אם זה מה שהיא רוצה, או אפילו יותר טוב - להשכיב אותה במיטה ולשיר לה, ללטף ולחבק אותה כשהיא שם ע"מ שתחוש את החום והקירבה שלך. זה בטח שלב שהיא עוברת ויעבור לה.

ענתש

New member
מממ... תראי זה כבר גיל שמבינים

(הבת שלי בת שנה וחודשיים) ומנסיוני המר - אם עושים בגיל הזה מה שלא רוצים זה הופך לנורמה, למשל להרדם בידיים שלך... למשל להרדם במיטה שלך... אני מצאתי פתרון ביניים אחר - הצבתי מיטה בחדר של נגה וכשהיא בוכה בלילה או מתקשה להרדם אני פשוט נשכבת שם לידה ומלטפת ומדברת ושרה עד שהיא נרגעת ונרדמת. מבחינתי זה פתרון יותר טוב מכל הדברים שעיתי קודם - לקחת אותה אליי למיטה או להרדים בידיים מול הטלויזיה. זה גם נורא קשה לי וזה גם גורם לזה ש"רק אמא יכולה להרדים". עם שיטת "המיטה החמה" כמו שאנחנו קוראים לה - גם אבא יכול ! הוא פשוט נשכב שם לידה ומלטף ומדבר וזה עוזר.

למעלה