שאלה

מייקלס

New member
שאלה

עקב נסיון מר בחיבור בין שני מחשבים בבית (הצפה של וירוסים וכו") אני רוצה הפעם לעשות הכל כמו שצריך. מודה מראש על הסבלנות. 1. כיצד לעשות שיתוף לאינטרנט בצורה נכונה בין שני המחשבים? המחשב מחובר לאינטרנט דרך כבלים. 2. האם יש צורך להתקין נורטון לשני המחשבים, או שהמחשב הראשי (זה שמחובר במקור) יגן גם על המחשב השני? 3. האם יש צורך להתקין פיירוול בשני המחשבים? 4. האם יש בעיה עם הפיירוול ברגע שאני משתפת מחשב בחיבור לאינטרנט? ותודה על הסבלנות.

אריק101

New member
עוזי/ לינק תענו על זה בבקשה, גם..

צריך ואם אפשר הסבר על ראוטר משולב פיירוול כמו של DLINK בתודה מראש אריק101

uzi2

Active member
איזה סוג של הסבר אתה רוצה

יש יתרונות וחסרונות לפיירוולים שמשולבים בראוטרים חומרה, אל מול פיירוולים אישיים. יתרונות - אם יש חור אבטחה הוא בפני עצמו לא יביא לשליטה/פפגיעה במחשב, אלא רק לתקלה בראוטר. הפיירוול הספציפי של DLINK מאוד קל לקינפוג. ראוטר חיצוני לא לוקח משאבים מהמחשב וגם לא מואט עקב הפיירוול. יותר קל (ככלל) לטפל ברשתות דרך ראוטר חיתוני משולב פיירוול. חסרונות: לא ניתן לקנפג חוקים לפי האפליקציות הספציפיות. יותר יקר מפיירוול אישי.

לינק

New member
מצטער, לא מבין בזה. הכל תלוי בעוזי

או במישהו אחר ...

uzi2

Active member
תשובות

1) שיתוף אינטרנט - שתי אפשרויות: ICS או ראוטר חיצוני. אין צורך ב Microsoft Network לצורך כך, או בשום דבר אחר. כל שיתוף אחר יש לטפל בנפרד ורק אם יש צורך. לגבי הכבלים - תתייעץ בפורום רשתות ופס רחב - יתכן שצריך להתייחס גם לעניין ה- dialer (אני לא בטוח אבל לא מכיר כרגע את המצב). בכל מקרה, תשובה יכולה להיות שונה בהתאם לחברת הכבלים. 2) נורטון הרגיל - כן. בשני המחשבים. 3) אין צורך להתקין פיירוול בשני המחשבים. יש עדיין יתרון מסויים בהתקנת פיירוול על המחשב שאינו מחובר ישירות לאינטרנט - כי זה גם מגלה נסיונות תקשורת לכיוון החוצה, אבל ככלל יש הגנה לא רעה על המחשב שמחובר דרך ICS. 4) צריך לבחור פיירוול שיודע לעבוד עם ICS (בהנחה שאתה משתף אינטרנט בעזרת ICS). לא כל פיירוול יודע.

למעלה