שאלה.

• פותח הנושא bnc
  • פורסם בתאריך

bnc

New member
שאלה.

אני מחפש קוד שיאפשר לי לקרוא 20 שורות אחרונות(לדוגמא) ממסמך, כך שאם יוסיפו עוד שורה יקראו אותה ואת ה-19 שאחריה - כך שהבחירה בשורות לא תהיה קבועה. אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב מספיק....

Mr Boggy Man

New member
אוי אופס חשבתי שאני בפורום לינוקס

<?php system("tail -l [filename]"); ?> hope for good :)

N i X

New member
בשביל מה אתה צריך את זה?

והאם הקובץ גדול? אם הקובץ קטן, אולי אפשר לעשות משהו כזה:
$db = file("filename.txt"); $c = count($db); for ($i = $c; $i >= ($c-20); $i--) print($db[$i]);​
אם הקובץ גדול, תצתרך לעשות קומבינות עם fseek... בכל מקרא, כדאי לך לקרוא כאן.

Mr Boggy Man

New member
מה זאת אומרת רץ על חלונות?

אתה אומר שיש גם פי.אץ'.פי לחלונות? חשבתי שזה רק לחכמי הלינוקס והיוניקס.....

N i X

New member
יש גרסה לחלונות ;)

וראיתי כבר שרתי NT עם PHP... (עולם מוזר...) ועד כמה שידוע לי לוינדוס אין קלון לtail (תקנו אותי אם אני טועה.) אני חושב שההודעה שלך הייתה קצת בנימה צינית, אבל עיניתי בכל זאת, לא עולה כסף, נכון? ;)

N i X

New member
מה שהתכוונתי בקשר לfseek...

לך לסוף של הקובץ, תקרא את הקובץ אחורה כשאתה סופר ירידת שורה, \n\r (תלוי בסוג הקובץ), ואתה שומר את כל הקטע הזה במשתנה, אח"כ תעשה
$db = explode("\n", $keta);​
ואז לולאה פשוטה מ1 עד 20 שמפדיסה את השורות
$db[$i}​
אני מקווה שהבנת על מה לעזעזל דיברתי, בהצלחה!

Mr Boggy Man

New member
NiX

אני מודע לפי.אץ'.פי לחלונות. ואני גם מודע לעובדה שזה טפשי להשתמש בו. גוזל יותר מדי משאבים ממה שהוא צריך ועושה עבודה חלשה. פי.אץ'.פי בחלונות זה לא יעיל כמו פי.אץ'.פי בלינוקס\יוניקס. עדיף -כן כן עד כמה שאני שונא אותם- ASP אם אתה משתמש חלונות. מה שאמרתי היה בציניות :)

N i X

New member
; )

מסקנה: כשעושים עבודה באנגלית, ל-א לכתוב בפורום ;)

bnc

New member
למען האמת...

אני ניסיתי את מה שהצעתם לי אבל הגעתי למסקנה שהקובץ יגדל עד כדי כך שהוא יאט את עליית הדפים, לכן אני פשוט אכלול את כל הקובץ וברגע שיוסיפו שורה, היא תתווסף לסוף המסמך והשורה הראשונה תמחק. בכל מקרה.. תודה על העזרה.

../images/Emo41.gifרבקה מיכאלי../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif../images/Emo34.gif../images/Emo164.gif

הנה מה שהבטחתי......מקווה שאת רואה את זה
(נכון שהוא יפיפה
)

למעלה