שאלה

למה???

New member
שאלה

מה לפי דעתכם הדבר שגורם לאדם מסוים להיות אדם חכם וההפך, מה גורם לאדם להראות טיפש אלכס...

אדם יראה חכם לפי תפיסת הסביבה...

החוכמה תמדד לפי הסביבה ובראי ההסטוריה. ובאופן ראשוני את תחשבי על אדם כחכם לפי הסיטואציה בא תפגשי אותו... אדם שנחשב חכם במקום אחד יחשב מטורף באחר... ולהיות חכם היתה לפני שבוע כתבה בהארץ על אבא שהחליט שהילד שלו יהיה גאון וישב ולימד אותו כל היום מגיל אפס (ניתק אותו מהחברה) בגיל 11 הוא קיבל תואר ראשון (שיא גינס) ואז האמא לקחה אותו מידי האב והוא התאמץ קשות להיות נורמלי... והיום כבר קשה לו לשבת ללמוד...

למה???

New member
כן, כן...

ולכן שאלתי איך **אתה (או כל אחד אחר)** רואה אדם כ"חכם"

Hologram

New member
תלוי,זה שונה אצל "כל אחד" אחר

-מישהו יראה אדם כ"חכם",רק בגלל מראה מסוים,כסטריוטיפ ,למשל(ואני מדגישה,שיש כאלו) אם "לאדם יש משקפיים",ואז יש גם את עניין הלבוש וההתנהגות המסוימת,וגם צורת הדיבור->דברים שבולטים לעין פחות או יותר -ישנם שיחשבו אדם ל"חכם" אם מישהו אמר כך עליהם(ויש כאלו) -ישנם שיחשבו אדם ל"חכם" אם ראו כי חכם מהם ואם אינו חכם מהם(כאילו שאפשר ממש למדוד את זה ולהגיד תמיד מי יותר) אז אינו חכם,למשל מישהו ראה שמישהו אחר מבין יותר,קיבל אולי ציון טוב יותר ממנו וכולי' => לומר לפעמים מספיק לעשות רושםן כאילו את/ה מבינ/ה במשהו,או ציון גבוה או מראה לפי הסטריוטיפ וכולי' שאלה מענינת ,תמיד שאלתי אותה את עצמי
אני אישית מחשיבה כל אדם לחכם,זה בטבע שלו,מעצם היותו אדם ומסוגל חשוב ולהבין שלא כשאר החיות(לפי מה שהוכח מדעית עד היום) ואין מישהו לא חכם,רק חכם פחות,וקשה למדוד את זה כי חוכמה זה לא ידע בתחומים ,למשל מישהו שיודע ממש לעומק פיסיקה, לפחות לדעתי,וחוכמה מתבטאת בהמון גורמים,איננו יודעים את כולם וגם לא נדע לכן קצת קשה לענות מי אדם "חכם באמת",אבל בואו ניקח מישהו שאיתו כמעט אף אחד לא יתווכח כאן על חוכמתו,ואז נשאל למה אנו לא נפקפק בחוכמתו? (לי אישית זה נשמע ממש טיפשי להתחיל לענות על זה או בכלל לקבוע פיקפוק או אמון בחוכמתו של אדם וקביעה אם חכם או לא,נחשיב כשאלה רטורית) ואיך שאני רואה אדם חכם,מסובך מדי להסביר...../(אולי אמצע מילים להסביר,או צורה יותר ברורה ומובנת להסביר "חוכמה",כרגע אין לי באלתור) ניקול..

למה???

New member
אוח נו... זה לא מה ששאלתי

אני אנסח שוב... איך אתם, כל אדם לעצמו, מחליט על אדם אם הוא חכם? מה ה"תכונות" או שמא האופן מחשבה שגורם לאדם להראות (מבחינתכם) חכם? אני לא רוצה שתסבירו לי איך החברה תופסת אנשים כחכמים... את כל זה אני יודעת... אני פשוט רוצה לראות איך אנשים שונים תופסים את ה"חוכמה"

איך מחליט אם אדם חכם...

אפשר להחליט לפי מה שאומר כשמדברים איתו... אבל אין שום מדד ודרך לדעת אם אדם הוא חכם...

למה???

New member
אם כך (נייטוויש)

אז איך זה שאתה שופט אנשים? כי הרי כל בנאדם שופט אנשים אחרים ומסווג אותם לטיפשים/חכמים (במודע או לא שבמודע) למה אתה חושב שאין שום מדד ודרך? מה זה בכלל "חכם" קודם כל? " אפשר להחליט לפי מה שאומר כשמדברים איתו... " האם אתה מתייחס לאופן המחשבה? האם ליצירתיות? לידע כללי? למה אתה מתכוון...?! אלכס...

אז זהו ש...

חכם זה לא משהו שניתן להגדרה (אלה אם הולך לפי IQ או מדד כזה) בדרך כלל בחוכמה מתכוונים לאינטליגנציה אבל אני לא מיתיימר לדעת חוכמה מה היא ולכן גם אומר שהשפיטה המודעת או הלא מודעת של אנשים היא עניין סובייקטיבי לחלוטין ולא ניתנת להגדרה זאת פשוט מין תחושה פנימית כזאת משהו שלא ניתן למדוד או להסביר.

זו לא שאלה טובה

מפני שאדם נראה חכם או טיפש על פי תפיסה שלך. מה שלך נראה חכם לאחר יכול להיראות טיפש.

Hologram

New member
נו ברור שזה עניין של דעה ויחסי,זה

מה שאמרתי לפני גם אבל מה אלכס אמרה לי לפני ? זה מה שהיא שואלת,שאיך אתה וכל אחד מחברי הפורום "עפ"י התפיסה שלך" יחשיב מישהו לחכם או טיפש?

למה???

New member
וואלה?!

זה מסביר הכל. תודה לך שהארת את עיני... אתם באמת לא הבנתם?!?? אני לא קולטת...

Alcharzor

New member
בן אדם חכם(לדעתי) הוא:

1.כמובן בעל ידע(לא מתמטיקה וכו') אלא למה כל דבר מתקתק(כמו: למה יש גלים בים ,למה השמש פולטת אור וכו') 2.בן אדן בעל תגובה מהירה(מבחינת מחשבה) שכאשר נמצא בדו שיח מגיב מהר ולא פולט שטויות. 3.מנומס-לא אחד שאומר לבריות כאשר מישהו מתאטש אלא אחד שמשתדל במעשים שלו לא לפגוע באנשים אחרים. ואחרון: בעל דעה גמישה אחד שיודע לקבל דעה שונה משלו אם הבין שלא צודק בנושא כלשהו

Lu Tze

New member
שאלה קשה,

בגלל שהתהליך מתרחש אינטואטיבית, ורק לאחר מכן יש רציונליזציה של במבט לאחור. אדם חכם צריך קודם כל לקבל דעות שונות משלו וגם קצת אינטלגנציה לא מזיקה. כל השאר זה ניחוש פרוע.

shykedmi2

New member
הקטלוג שלי הוא כזה -

ראשית, בלי שום קשר למה שארשום בהמשך - חוכמה אינה נקשרת בציונים לימודיים, כמו שמן הסתם כולכם יודעים. כעת, לקיטלוג שלי. אני מקטלג אנשים על חוכמתם לפי כמה אמות מידה: א) "איסתרא בלגינא, קיש קיש קריא" - קופסת מתכת עם מטבע אחד בתוכה לעולם תעשה רעש מחריד. כל הלהגנים למיניהם (להג, אימרות שנאמרות ללא חשיבה מוקדמת). ב) קונפורמיות - גם אם אנשים הם אינם להגנים, אך הם קונפורמיים בתגובתם לנאמר, ועובדים ע"פ נורמות קבועות מראש, ללא הבנה מוקדמת לכך, בעיניי אין בהם הרבה חוכמה. ג) חוסר הבנה - אדם צריך להבין מה הוא עושה, ולמה. אדם צריך להבין מה הוא חושב, ולמה. אדם צריך להיות מודע למעשים שלו. הפעלת מאגר האינטליגנציה של אדם היא בעיניי קריטריון לאדם חכם. נדמה לי שאלו שלושת המרכיבים החשובים בעיניי. לסיכום, רמת המודעות של אדם למעשיו, לדיעותיו, למחשבותיו, היא לפי דעתי זו הקובעת אם האדם חכם או לא - וכמובן שאת כל אלו ניתן לראות מבחינה חיצונית פיזית על האדם - בהבעות פניו וכו'. כמובן שבכל כלל, יש יוצא מן הכלל.

למעלה