שאלה

פראזניק

New member
אוה...

שאלה כבדת משקל... כעקרון, טענו חלק מבנות הברית כי טכנית לא היתה להם האפשרות לעשות זאת. בסוף הספר "ברחתי מאושוויץ" (רודולף ורבה), יש מאמר של פרופסור קונווי (כמדומני) מאוניברסיטת קולומביה הבריטית, שטוען (אני מצטט מהזכרון. קראתי את הספר לפני די הרבה זמן) כי א. בנות הברית לא יכלו להפציץ את אושוויץ טכנית. ב. גם אם היו מפציצים - זה לא היה מועיל. ובאמת, מה היתה ההפצצה מועילה? הרי ההשמדה היתה נמשכת. לא כך? אלא שאחרים טוענים כי היות ומבצע ההשמדה הנאצי היה תלוי בשקט - שהרי הנאצים ניסו להסוות את ההשמדה - הרי שלו היתה הפצצה, הנאצים היו מבינים שזה מפריע לעולם ואולי היו מפסיקים את ההשמדה ההמונית. יש עוד נקודה. הפצצות בנות הברית לא היו דייקניות כלל. עיקר ההפצצות, אלו שכוונו לעבר מטרות אזרחיות, לא היו טעונות דיוק, שכן לא משנה אלו אזרחים אתה הורג... וההפצצות על מרכזי תעשיה וצבא, לקו בחוסר דיוק משווע. לכן, לו היו בנות הברית מפציצות את אושוויץ, אני מתאר לעצמי שזה היה טבח המוני. מפקד פיקוד המפציצים הבריטי, אם איני טועה, טען כי לא היתה אפשרות להפציץ את אושוויץ. צ'רצ'יל, במכתב שמצוטט בכמה מקומות, הורה לפיקוד המפציצים "לעשות הכל" כדי להפציץ את צמתי הרכבות שמובילים למחנות ההשמדה (וכמדומני שגם את מחנות ההשמדה). אז לגבי צמתי הרכבות, שוב יש לנו שני טיעונים שהוזכרו: חוסר יכולת וחוסר דיוק. אלא, שוורבה עצמו מספר בספרו שכאשר הוא הסתתר במחנה, בשלב הראשון של בריחתו, היתה הפצצה של בעלות הברית על מחנה צבאי סמוך, הפצצה שפגעה גם במחנה עצמו. גם ביומנים נוספים מופיעה ההפצצה הזו, שאם איני טועה נהרגו ממנה כמה אסירים. איני זוכר אם ההפצצה כוונה למחנה צבא סמוך או למתקן מכ"ם, אבל היא הייתה, כך שכנראה כן היתה אפשרות כזו. בכל אופן, ככל הידוע לי, דנים הרבה מאד בשאלה הזו ומעולם לא נתקלתי בהסבר משכנע בעניין זה.

hastings

New member
לעניין הדיוק הדרוש בהפצצה

זו אינה טענה תקפה. לבריטים הייתה טייסת ייעודית (טייסת 617) שהתמחתה בהפצצות מדויקות, מול מטרות שהיו מוגנות טוב הרבה יותר מאשר מחנות ההשמדה. תיאור ספרותי יפה של תולדותיה אפשר למצוא בספר "פורצי הסכרים" מאת פול בריקהיל.

masorti

New member
הסיבות ידועות...

א. האמריקנים לא ראו באושוויץ ובמחנות ההשמדה האחרים מטרות אסטרטגיות, ולא היו מעוניינים לסכן מטוסים וטייסים (וכן "לבזבז" טיסות על אושוויץ במקום על מטרות צבאיות) בגיחות להפצצת אושויץ. ב. בשלבים הראשונים של השתתפות ארה"ב במלחמה עדיין היתה בארה"ב תעמולה פרו-גרמנית חזקה. האמריקנים לא ראו להפציץ מחנות השמדה כדי לא לעודד את הטענה שהיהודים הם אלה שדחפו את ארה"ב למלחמה ושחיילים אמריקנים נהרגים במלחמה למען היהודים. --- הטענה שארה"ב לא יכלה טכנית להפציץ את אושוויץ היא קישקוש. ידוע שארה"ב הפציצה בהצלחה מפעלי תעשיה גרמנים לא רחוק מאושוויץ. והטענה על סכנת הטבח ההמוני גם היא קישקוש. השבתת תאי הגזים והקרמטוריומים לכמה שבועות (או אף יותר) היתה מצילה עשרות אלפי יהודים, וזה הצדיק הרג של כמה מאות יהודים בזמן ההפצצה. והאמריקנים הבינו את זה היטב.

פראזניק

New member
צ'רצ'יל כותב...

שהוא הוציא את הפקודה לפיקוד המפציצים. "אבל אין מה לעשות, אידן פשוט שונא יהודים"...

masorti

New member
אנתוני אידן - שר החוץ של בריטניה.

ראה לינק מצורף עם הביוגרפיה שלו.

בבקשה

אתה בטוח שאידן היה חבר בממשלתו של צ'רצ'יל אני חושב שאתה טועה אנא בדוק את הנקודה הזאת בשנית

masorti

New member
נא לעיין....

בביוגרפיה של אידן. ובמיוחד במשפט: When Winston Churchill took over from Chamberlain in 1940, Eden was reappointed as Foreign Secretary.

טוב

אני חולק על אתר האיטרנט אבל אין לי כוח לריב איתך על הנושא כי אתה יודע מה המהלך הבא .... ואנחנו לא רוצים להגיע לשם

masorti

New member
נא לעיין גם בלינקים הבאים...

לינק_1, ובפרט המשפט: After Winston Churchill became (May, 1940) prime minister, Eden was briefly secretary of war before returning to the foreign office in Dec., 1940 לינק_2, ובפרט המשפט: He was appointed Secretary of State for War when Churchill became Prime Minister לינק_3, ובפרט הכותרת ומשפט הפתיחה: ANTHONY EDEN'S, SECRETARY OF STATE FOR FOREIGN AFFAIRS OF GREAT BRITAIN, SPEECH ON BRITISH WAR AIMS [British Library of Information] Excerpts from a talk at The Mansion House, London, May 29, 1941. שים לב לתוארו של אידן, ולתאריך הנאום. --- מן הסתם, הטענה של כל הלינקים שאידן היה שר החוץ של צ'רצ'יל הינה קונספירציה נגדך.......

מסורתי

טעיתי טעות קורה אני רק בן אדם וכמו שאמרתי פעם אני לא עוסק בענייני מלחמת העולם ה II רק אם הם קרו במזרח התיכון וזה בקושי ... עכשיו בקשר לאידן היתה בעייה עם הציונות אני לא זוכר היום למה ...סורי
ועוד פעם אני קם ואומר שטעיתי וזה קורה ...

זאת נקודה כאובה מאוד, ולצערי

עלי להצטרף בכל לדברי מסורתי. עצוב לחשוב שזאת כנראה המציאות: פגיעה בהשמדת היהודים, שבשלב הזה היתה ידועה כבר - אינה מספיק חשובה. ובהחלט יש סיכוי סביר, שהממשל לא רצה בעוד התייחסויות ל"השפעת היהודים" על מטרות המלחמה.

תשובה

לפי דעתי בעלות הברית עשו את אחת מן הטעויות הגדולות שלהם, בזה שהם לא הצפיצו את מחנות האשמדה . בגלל סיבה פשוטה הם היו מפציצים את המחנות היו ניצלים יהודים, כי עד שהנאצים היו משקמים את המחנה. זה היה לוקח זמן שבזמן זה היו יכולים, להנצל יהודים רבים.

hastings

New member
זו לא תשובה לשאלה שנשאלה

אני מתנצל, אבל לאחר לבטים אני בכל זאת מרגיש צורך להעיר בעניין זה. השאלה הייתה מדוע בעלות הברית לא הפציצו את מחנות ההשמדה, תחת הכותרת "תשובה" אתה כתבת מה דעתך לגבי התועלת שבהפצצה כזו, אילו התרחשה. זו אינה תשובה לשאלה שנשאלה. אם אתה מעוניין להביע את דעתך בעניין, לכל הפחות תן להודעה שלך כותרת כמו "לדעתי" או "בנושא קרוב", ולא כותרת כה פסקנית כאשר אין קשר בין תוכן ההודעה לבין השאלה. אני מקווה שלא נפגעת, ואם כן - אני מבקש מהניבלונגים למחוק את התגובה שלי.

the man is back

New member
יש לציין...

אנגליה הייתה במרחק של אלפי קילומטרים מפולין. גיחות של מפציצים מאנגליה לברלין במלחמה עלתה לבעלות הברית ב- 20% אבדות לכוחות המפציצים! ולכן כנראה הפצצה בפולין הייתה עולה לבעלות הברית ביותר אבדות. לא יותר הגיוני להאשים את ברית המועצות בכך שהיא לא הפציצה (שהרי ב-1944הצבא הסובייטי היה כבר בשערי ורשה). והרי ברית המועצות הייתה מדינה אנטישמית מובהקת.

masorti

New member
נו, ואם ברה"מ היתה מרשעת...

אז זה הופך את האנגלים/אמריקנים לצדיקים? ברה"מ גם נתנה לנאצים לדכא בברוטליות את המרד הפולני של נובמבר 1944, כדי שהמחתרת האנטי-קומוניסטית תחוסל והשטח יהיה פנוי אחרי המלחמה לעושי דברם של הסובייטים. אז בוא לא ניקח את הרוסים כדוגמא.

פראזניק

New member
דיברו על זה כבר...

ארה"ב כן הפציצה, כשהיה מדובר במטרות צבאיות, גם באזור פולין וגם באזור אושוויץ עצמה, כפי שהעידו עדי ראיה. בריה"מ, שבמשך כל התקופה הראשונה למלחמה לא השתמש בכלל בשיטת ההפצצות ארוכות הטווח, אינה שייכת לדיון זה, למרות שקל להאשים אותה במה שהיא היתה - מדינה אנטישמית מטורפת. ההפצצות ארוכות הטווח היו חלק מהאסטרטגיה ל בעלות הברית ושל כוחות הציר, בכל אזורי המלחמה. הוקצו לכך משאבים אדירים. בתחילה השקיעו בכך הבריטים משום שזו היתה הדרך היחידה שלהם להראות לגרמנים שהם עדיין "חיים" ועוד כוחם במתנם, אבל אחר כך זה הפך לאסטרטגיה מכוונת - אם כי מעוטת השפעה אמיתית על היצור המלחמתי. כך שבכל מקרה, אם הבעיה היתה הקצאה או אבדות, אני מניח שאם המטרה היתה *באמת* חשובה לבריטים או לאמריקנים, הם היו מצליחים לשנע לאושוויץ מטוס או שניים...

למעלה