שאלה....

zambush

New member
משום מה ../images/Emo73.gif

אני לא מצליח לחבר בין "קליל" לבין "קיצבית בראש צעיר"
אצלי המונחים האלה מנוגדים אחד לשני. חוץ מזה שג'אז לכשעצמו הוא לא סגנון "קליל" אלא סגנון מתוחכם שצריך להאזין לו ולא רק לשמוע ברקע כשעושים ספונג'ה

תיקון

אוקיי הכוונה היא למשהו שכיף לשמוע, מוזיקה "אוורירית" משהו עם שילובים מעניינים (לדוגמא) כלים אתניים יותר ממקד??

zambush

New member
זה לא כל כך ממקד ../images/Emo73.gif

ואני אסביר לך גם למה: בעוד אתה יכול להיכנס לפורומים סטייל "אגדות רוק", "מוסיקה שחורה", "מטאל" וכל מיני אחרים, ולבקש המלצות למשהו המתאים להגדרת הפורום באופן מאוד כללי ולקבל תשובה ספציפית, כאן העסק קצת יותר מורכב. לכל אחד יש את הטעם הספציפי שלו תחת העץ הגדול "ג'אז" (פיוז'ן כבר הזכרנו?
). אף אחד לא מסוגל להתחבר אל כל סוגי הג'אז, כל אחד וטעמו הספציפי. אפשר לעשות סתם ניימדרופינג כמו: "אוקיי אני ממליץ לך על צ'יק קוראה, מיילס דייויס, הרבי הנקוק, ג'ון מקלאפלין, מקס רואץ', בראנד אקס" וכו' וכו'. אני חושב שזה חסר טעם ורק עלול לבלבל אותך. אז קודם כל תגיד לי מה אתה מחפש בג'אז, לדוגמה מוסיקה לשעות הפנאי, לערב רומנטי עם החברה, לוויכוחים עם החבר'ה על "למי יש את האלבום הכי מנסר\מגניב\שולט" וכו' וכו'. אז אני מאמין שיוכלו לעזור לך בצורה טובה יותר

mickeym

New member
נסה את SHAKTI

השפעות אתניות של מוזיקה מזרחית (הודית וערבית) עם ג'אז קל. מעבר לזה יש לך את צ'יק קוריאה או JOAO GILBERTO שכתבו ג'אז "דרום אמריקאי".

למעלה