שאלה...

Jam Head

New member
שאלה...

אדם אתאיסט - הוא מתנגד לדת כלומר מנסה להפיל אותה או להכחיד אותה . או שהוא פשוט לא מקבל אותה ומאמין בתפיסת עולם אחרת ?

תשובה:

יש שני סוגי אתאיסטים: 1. אדם שאינו מאמין כי יש אלוהים. 2. אדם שמאמין כי אין אלוהים. אתאיזם אינו קשור לנסיון "להפיל" או "להכחיד" דת כלשהי, אלא לאמונה אישית של אותו אדם (חלק מהאתאיסטים מגדירים זאת כ"חוסר אמונה" ולא כאמונה אתאיסטית).

L7

New member
בעל דעה כלשהי הוא בד"כ מסיונר

אוהבי פלאפל יטיפו לאכילתו ויפתחו עוינות מסויימת לשונאי הפלאפל. אם אוהבי הפלאפל ינסו מדיניות קידום אגרסיבית ע"י חקיקה - וההפך העניין יתלהט. כל צד ינסה לגייס תומכים. אלוהים איננו שקול לפלאפל כמובן ( חוץ מ2-3 דוכנים בארץ) אך התשובה דומה....

לא בהכרח.

מדוע יתכנו אתאיסטים מסיונרים? יש אתיסטים שאינם רואים סיבה להאמין בדברים שלא הוכחו (פיות, אלוהים, חייזרים, שדים ואנשי זאב) אך אינם שוללים, והם עשויים לפתח עוינות מסויימת לקבוצות הדוגלות באמונה עיורת (טאליבן למשל, אך גם פלגים מתונים יותר). הסיבה היא ש"אמונה עיורת" גרמה בהיסטוריה לטבח עצום של חפים מפשע (אינקויזיציה, למשל). בנוסף, "מאמינים עיורים" עשויים להתנהג בצורה לא לוגית ומסוכנת בנושאים הקשורים לאמונה שלהם, גם כשיש לכך השפעה על אנשים אחרים (דוגמת הילדים שלהם). יתכן שאתאיסטים אלו יהפכו ל"מסיונרים". בכ מקרה, לטעון שכל בעל דעה הוא מסיונר, יהפוך את כל האנושות לכאלו.

Jam Head

New member
תאמת..

לא ממש קיבלתי תשובה חד משמעית מהתשובות שלכם...

מה לא בסדר בתשובה של

0000000000000 ? לדעתי, תשובה מלאה וברורה. אלא אם כן, לא ניסחת טוב את השאלה שלך, והתכוונת לשאול משהו אחר.

מה זה משנה?

נִשאלה שאלה, ונִתנה תשובה ברורה וממצה. אתה יכול להתווכח, לא להסכים, אבל מה קשור מספר השמות? נניח שלמישהו אחר יש שם אחד בלבד, תולעת1, אבל הוא מדבר רק עם עצמו, וכלל אינו מתייחס לדבריהם של אחרים, גם כאשר הם מופנים ישירות אליו. אז זה יותר מתאים למסגרת הנקראת "פורום"?

זה הכי משעשע...

תולעת מאמין לחלוטין שאני וגוברנור זה אותו אחד. מאחר שקל לעקוב אחרי הודעותי והודעות גוברנור כשנה אחורה, ולראות שחד משמעית זה לא נכון - - - האם זה אומר שגם האמונה של התולעת באלוהים מתבססת על אותו סוג של לוגיקה עקומה והנחות שגויות? לא שיש לי בעיה כשמישהו מאמין במשהו, אבל הלוגיקה העקומה של תולעת מצחיקה.

סידהרטה

New member
למה להכחיד?

חמודי בא תקשיב לאתאיסט בעל דיעה מוצקה היחוד של האתאיזם הוא בחוסר ממסדיותו אתאיסט אמיתי מגיע לדעותיו כתוצאה מתהליך פנימי ולא לחץ חברתי האתאיזם הינה הבנה אחרת של הקיום והיא שוללת את הממסד הדתי אין לי בעיה עם הדת מצידי שתתקיים לעולם אדם בעל דת הינו אדם שחי בשקר אני לא אוהב את הממסד הדתי אבל אין בליבי שנאה אתאיזם אינה אנארכיה אם כבר הייתי אומר שאתאיזם זה סדר חדש עולם בו אנו תלויים בעצמינו ולא בשום קונספציה מגוכחת של כח עליון אגב רק בשביל הקוריוז המשמעות של המילה ישראל היא "להאבק עם אלוהים" אתאיסטים פשוט ניצחו במאבק הזה וגרמו לקונספציה של אלוהים להעלם ניטשה אמר בספרו "כה אמר זרטוסטרה" ש"אלוהים מת"! הוא לא התכוון לכך שפעם אלוהים היה קיים ועכשיו הוא מת, אלא שהקונספצייה השקרית של קיומו של אלוהים כבר נס ליחה לצערי מעטים הבינו את זרטוסטרה אבל את ניטשה היום מבינים יותר ויותר אז יש לאנושות עדיין תקוה לא ירחק היום בו המושגים של דת ומדינה יופרדו בכל העולם ורק אז יוכל כל אדם באמת לחיות באמונתו או חוסר אמונתו בילבלתי אותך? מצטער זה מה שיצא לי

uuuaaa

New member
הערה קטנה

בקשר למשמעות המילה "ישראל", המשמעות לפי דעתי, היא אחרת. דבר ראשון, לא כתוב שאלוקים נאבק עם יעקב, אלא איש. (בראשית לב, כה) (ולפי המסורת- מלאכו של עשו) דבר שני, האיש הזה אמר: "לֹא יַעֲקֹב יֵאָמֵר עוֹד שִׁמְךָ--כִּי, אִם-יִשְׂרָאֵל: כִּי-שָׂרִיתָ עִם-אֱלֹהִים וְעִם-אֲנָשִׁים, וַתּוּכָל" (שם לב, כט) משמעות המילה שׂרית, אינה - נאבקת, אלא לשון שררה, התרוממות. דבר שלישי, השווה לספר הושע (יב, ד-ה) בקשר ליעקב נאמר שם: "וַיָּשַׂר אֶל-מַלְאָךְ וַיֻּכָל, בָּכָה וַיִּתְחַנֶּן לוֹ"

uuuaaa

New member
מה ?!

אני הסברתי את המשמעות הפשוטה של הביטוי. הוא עיוות אותו. האם משמעות המילה שׂרית היא נאבקת ?! 1. משמעות המילה שרית אינה נאבקת. 2. בבראשית לא כתוב שיעקב נאבק עם אלוקים, אלא עם איש. 3. מספר הושע מוכח שיעקב נאבק עם מלאך. לצערי, לא קיבלתי ממך שום התייחסות עניינית. אתה נקטת עמדה הפוכה לעמדה הדתית, בלי שום סיבה.

אני מעריך את חוש ההומור שלך ../images/Emo13.gif

1. הושע י"ב ד'-ה': "בַּבֶּטֶן עָקַב אֶת-אָחִיו; וּבְאוֹנוֹ שָׂרָה אֶת אֱלוֹהִים. וַיָּשַׂר אֶל-מַלְאָךְ וַיֻּכָל, בָּכָה וַיִּתְחַנֶּן-לוֹ;". עוד אחזור לזה. 2. כפי שכתב uuuaaa, בראשית ל"ב כ"ט: "כִּי-שָׂרִיתָ עִם-אֱלֹהִים וְעִם-אֲנָשִׁים וַתּוּכָל". כתוב שחור על גבי לבן שיעקב שרה עם אלוהים. נכון, גם עם עוד מישהו. 3. אבן שושן: "שָׂרָה [פ"ע] נֶאֱבַק, נִלְחַם". מובאות שתי הדוגמאות שלמעלה, וגם מהספרות ("אנשים ששָּׂרוּ עם גורלם...", פיכמן). 4. לא פירשתָ את המשמעות "האחרת" שאתה מנסה להעניק למילה. נניח שזה מהמילה "שררה". בכל זאת, מה הפועל? ומדוע "שררה" סותרת מַאֲבָק? 5. בראשית ל"ב כ"ה: "וַיִּוָּתֵר יַעֲקֹב לְבַדּוֹ וַיֵאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ עַד עֲלוֹת הַשָּׁחַר". וההמשך ידוע. כלומר, מסופר ברור, שחור על גבי לבן, שהתנהל מאבק. זה מה שנוגע לפירוש המילה "שָׂרִיתָ", בלי ההתחכמויות. 6. ומה שהכי חשוב, שכל ההבדלה הזו בין "אלוהים עצמו", לבין "העוזרים שלו" (כמו שגם כתוב בהגדה לפסח), מאפיינת את הגרסה הפרימיטיבית ביותר של הדת, הכוללת אמונה במלאכים ושדים ורוחות, כלומר מנוגדת בפירוש לאמונה באלוהים מופשט, "כל יכול" הממלא את כל השמיים והארץ. הרושם שלי הוא, שאפילו כותבי ספר בראשית וספר הושע התעלו מעל הרמה הפרימיטיבית הזאת, וראו במלאך (או באיש) משהו סמלי, לא ישות ריאלית, אלא הצגה שערך ליעקב האל המופשט הגדול, אקט סמלי.

uuuaaa

New member
אתה לא סותר מה שאני טוען

מה שכן, אתה צודק בקשר לזה ש"שרית" יכול להתפרש כ"נאבקת". אוקיי. אבל !! אני טוען שהמילה "אלוקים" המופיעה בכל הפסוקים האלה משמעותה היא "מלאך". 1. יפה, פסוק ה' בהושע חוזר על מה שכתוב בפסוק ד'. לכן, אלוקים=מלאך. 2. מה !? איך ייתכן שיעקב נאבק עם אלוקים ? הרי אתה הבאת בעצמך את הפסוק : "ויאבק איש עמו". אלא, הדרך היחידה להסביר את הסתירה הזאת היא ע"י ההנחה ש-אלוקים=מלאך. 3. בסדר. 4. לשון שר. האם שר בממשלה למשל, משמעותו "נאבק" ? 5. בסדר, התנהל מאבק, אבל בין מי למי ? 6. ההסברים האוניברסיטאיים שלך לא מעניינים אותי כל-כך...

טוב,

1. ההסבר הבלתי אוניברסיטאי שלך אלוהים=מלאך, או: אלוהים לא שווה אלוהים. עוד פחות מעניין אותי. אולי בכלל כתוב "אלוהים", אבל הכוונה ל"חתול"? אתה הרי יכול להמציא מה שאתה רוצה, וגם להאמין בכך. אבל מדוע אתה חושב שזה אמור לעניין מישהו? 4. אתה יודע מה ההבדל בין שם עצם ובין פועל? "שר", "שררה", אילו שמות עצם, ואילו "לשרות", "שָׂריתָ" זה פועל! 7. מה זה מלאך? חתול? בסדר, יעקב נאבק עם חתול, או "שררה"(?) חתול, ולכבוד זה הוחלט לתת לו שם כבוד - יִשְׂרָאֵל! הסבר גאוני!

L7

New member
ת'אמת- לא כל אחד בשל לאתאיזם

צריך חוסן מסויים לחיות ללא שומר עליון ומוסר פנימי שאיננו כפוי ע"י כוח עליון. אינני בטוח שהייתי מבטל את הדת , את המשטרה, ואת בתי הסוהר אם הייתי יכול.

למעלה