שאלה

Levinzone

New member
שאלה

האריכו את השירות לבנות לשנתיים???? כי מישהי היתה בצו ראשון ב1.1 והיא משרתת שנה ו9 חודשים ומישהי אחרת היתה בצו שבועים חארי והיא משרתת שנתיים!! תענו לי בבקשה תודה

joe18

New member
תשובה

החל מאוגוסט או יולי השירות הצבאי לבנות ישונה לשנתיים ( במידה וגוייסת לפני חודש זה, לא ישונה מהלך שירותך ותגוייסי רק ל-21 חודשים) אך מי שתתגייס החל מחודש זה - תגוייס לשנתיים שלמות ולא לחודש ו-9...... .

אריק 17

New member
לגבי משך שירות

משך השירות לבנות היה ונשאר שנה ו -9 חודשים ואם חברתך משרתת שנתיים אז זה כנראה בגלל שבאותו תפקיד היא הייתה צריכה לחתום או משהו ,כדי שהשירות לנשים ייארך אז צריכים לחוקק חוק חדש בכנסת וחוק זה עדיין לא חוקק ואני בספק אם יחוקק (למרות השמועות) בכל אופן כל הבנות משרתות שנה ו 9( גם יולי אוגוסט) אלא אם כן התפקיד דורש חתימה לקבע למשל הבנות שגויסו לתותחנים היו צריכים לחתום על הארכת שירות (לא יודע בדיוק כמה) בקיצור כנראה המסלול שהיא הולכת אליו דורש הארכת שירות

Levinzone

New member
אני חושבת שאתה טועה

כי היא לא התגיסה עדיין ובסך הכל היתה בצו ראשון...והיא מתגיסת באותו תאריך כמו השנייה ( הן רק קיבלו צו גיוס ) והחברה השנייה משרתת שנה ו9 והיא שנתיים

מקור מוסמך

היתה לנו הרצאה לפני שבוע בביצפר עם ראש מנהל גיוס או משהו כזה והיא אמרה שעד שאנחנו נתגייס (אני עכשיו בי``א) השירות לבנות כמעט בטוח יוארך לשנתיים ושבכלל הרצון הוא להשוות את אורך השירות של הבנים והבנות. אני חושבת שזה מקור די מוסמך לא?

avipe

New member
לא מדוייק

גם לנו היה הרצאה דומה אבל שמו לנו את הדגש שזה תלוי בחוק... ואכן כן לפי מה שידוע לי עוד לא עבר חוק שכזה... גם כול מי שקיבל צו גיוס כתוב לו לבנים 36 חודשים ולבנות 21 כך לפחות אצל החברה שלי

tali_le

New member
תשובה...

אכן, השינוי תלוי בחוק שאגב, עוכב בגלל המהומות בשטחים אבל הצבא כבר התחיל בשינוי מחזורי הגיוס ע``פ החוק, לפחות לבנות... ולכן במשך זמן מסוים, כל בת שקיבלה תתאריך גיוס למועד שאחרי אוגוסט נכתב לה כי הגיוס יהיה לשנתיים (האמינו שהחוק יעבור עד אז... כי כבר היו תאריכים לדיונים) בסופו של דבר, אלא אם כן החוק באמת יועבר ישרתו גם הבנות האלה שנה ותשע

אריק 17

New member
גם אני מקור מוסמך

מה שאני אומר זה ממקורות מוסמכים בלבד אז אני לא טועה מהבחינה הזאת.....

חיילת

New member
תרגעו

אני עוד מעט משתחררת ואני יכולה להגיד לכם ממקורות מידע שלי (לשכת רמטכ``ל) שבגלל המצב הבטחוני המעורער לבנוצת עדיין לא יאריכו את השירות ולבנים עדיין לא יקצרו את השירות אז אני מציעה לכם להרגע בנתיים...

after

New member
משך השירות

ע``פי הודעת ראש אכ``א, שירות הבנות יוארך החל מאוגוסט 2001, לשנתיים. צוות אפטר.

למעלה