שאלה

שאלה

יש לי שאלה חשובה------------****ו ברסלברית היחידה ו בבית שלי לא עושים ניקיון פסח.... כאילו כל שבועיים יש לנו עוזרת שמנקה אבל ניקיון יסודי לא עושים מה עלי לעשות? לנקות רק את החדר שלי או מה? נ נח נחמ נחמן מאומן במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד מה אהבתי תורתך כל היום היא שיחתי אין ייאוש בעולם כלל

האם אוכלים חמץ ח"ו?

אם אוכלים בבית שלך רק אוכל כשר לפסח, ורק לא מנקים לפסח, את צריכה לדאוג שלא יהיה חמץ "פיזי" בבית, ושהמטבח יוכשר לפי ההלכה (שיש, כיורים, כלים, סכו"ם). כמו כן עלייך לדאוג למכירת חמץ אצל רב מוסמך, ולבקש מהורייך רשות לבטל את החמץ בערב פסח בצהריים כפי שמובא בהגדות של פסח. אם זה לא המצב את חייבת להתייעץ עם רב כדי שלא תיכשלי בחמץ בפסח ח"ו.

כדאי שתפני לרב שידריך אותך

אפילו אם תקני לעצמך כלים חדשים לפסח, עדיין יש איסורים רבים באכילת אוכל שבושל בסירים ו/או בתנור שלא הוכשרו לפסח. לכן עלייך לפנות לרב שידריך אותך מה לעשות בפסח. איסור חמץ הוא מן החמורים שבתורה, ויש בו פרטים רבים, ולכן כדאי להיות מוכנה כבר עכשיו. את יכולה לפנות אלי בתיבת המסרים ולהגיד לי היכן את גרה, ואני אשתדל למצוא לך רב הסמוך למקום מגורייך שיוכל לעזור.

shimrit63

New member
תגובה לברסלבית היקרה

ברסלבית יקרה צר לי לשמוע שלא מנקים את הבית שלכם לפסח אם תוכלי להיות מחוץ לבית בפסח ולהתארח אצל משפחה דתית זה יהיה הכי טוב אבל אם הבית שלכם מאוד נקי אפשר לעשות בדיקת חמץ כשעושים ביעור חמץ מבטלים ביטול גמור את החמץ של הבית ומוכרים את החמץ לגוי אז מה שנמצא בתוך הפירורים שנשארו שייכים לנוכרי וביטלת אותם.

למעלה