האם אפשר למנוע סוכרת? אני מרגיש בימים האחרונים יובש בגרון וכל פעם שאני שותה חייב להשתין ועוד שאלה, אלו שהתחילו להשתין הרבה ולהרגיש יובש בגרון אחרי כמה זמן זה התפרץ אצלכם? אני היום קבעתי תור לרופא ואני אלך אליו ואבקש ממנו בדיקות דם עכשיו השאלה אם עד שהבדיקות דם יהיו והתוצאות יגיעו זה לא יכול להתפרץ כבר ואם לא אז אם אפשר למנוע את זה?! ואני מרגיש גם סחרחורת נוראית וכאבי ראש וזה נורא מפחיד אותי.. אז אם תוכלו לענות לי, תודה
סוכרת נעורים בד.כ מגלים כי מתמוטטים וכבר מגיעים לאישפוז. אם זו סכרת מסוג 2, יכולה לעבור תקופה די ארוכה עד שבכלל מעלים בדעת שמשהו לא בסדר (משערים אצלי שעברו לפחות כמה חודשים, חצי שנה עד ששמו לב במקרה בלשכת הגיוס). אתה יכול להתחיל להזהר בימים הקרובים. ואם זה מצב שמצריך טיפול בכדורים או אפילו אינסולין אז כבר יתחילו. גלוקוז זה אחד הדברים הראשונים שבודקים במעבדה. ואם משהו חשוד- מיד שולחים אותו לרופא והוא מתקשר אליך. ככה זה היה לפחות איתי.
רצוי וניתן לזהות גם סוכרת נעורים לפני "התמוטטות" אם מגעים למצב כזה כנראה והסוכרת היתה קיימת כבר כמה חודשים הלבלב לא מפסיק לעבוד ביום אחד. מצב של צמא מוגבר, השתנה מרובה, ורעב מעיד הרבה זמן לפני "ההתמוטטות" על ערכי סוכר גבוהים
אחת הצורות הטובות להתמודד עם בעיה של סוכרת היא פעילות גופנית למשל הליכה והרבה לא ללכת מהר אלא פשוט הליכה אפילו לאט לפחות שעה ביום ואת זה אמרה לי הדיאטנית בקופת חולים שלי.
למיאוו חביבי !!! אני הרגשתי את הסימנים האלו , ואני מצטער לומר זאת , אבל ברגע שיש לך את הסימנים האלה , הסוכרת כבר התפרצה . ונכון לעכשיו , עוד אי אפשר למנוע את הסוכרת , לא משנה באיזה שלב .