שאלה

kiki9

New member
שאלה

אתם לא מרגישים שהפנמת ארבע ההסכמות עושה אתכם אדישים, מרוחקים, לא אנושיים, "נעלים" משאר האנשים המתעצבנים והאגוצנטרים ולכן בודדים? אשמח לקבל תשובות מכמה שיותר אנשים...

kung fu

New member
ממש לא. אני אפילו לא רואה את הקשר.

ואני גם לא חושבת שאנשים שלא משתמשים בארבע ההסכמות הם פחות טובים ממני, או לא יודעת מה.

rainbow too

New member
בהחלט אפשר להגיד

שזהו שלב בתהליך, לשמירה על טוהר המילה. כשנשמור על טוהר המילה, נפעל ללא רבב, כשנפעל ללא רבב, נראה. למה לפעמים יש את ההרגשה שזה כל כך רחוק, כשזה כל כך קרוב?

ש איילת

New member
תשובה

אני מרגישה שלא הפנמתי לגמרי את 4 ההסכמות, אבל חשה שהסכמות יכולות לתרום לי.. למשל, "לא לקחת באופן אישי", זו הסכמה שיכולה למנוע ממני סבל וכאב מיותרים. הרבה פעמים אנשים אומרים דברים..ואני לוקחת אותם באופן אישי , מתעצבנת..כואבת...ומסתגרת (בודדה). אילו לא לקחתי באופן אישי חיי היו קלים בלי יותר מידי כעס, כאב ..אשר גוררים הסתגרות מפני אותם אנשים. קורה גם שהלקיחה באופן אישי גורמת לי להתבלבל ולאבד את האמת של עצמי כי אני מושפעת אישית ממה שאומרים לי, נלחצת ומאבדת את הצפון באותו רגע.. לא להניח הנחות גם מקל על החיים לדעתי..ההנחות הללו לדעתי מייצרות גם אמונות ,מבלבלות ומסבכות לעתים את החיים.. שמירה על טוהר המילה זה חשוב. למילים יש עוצמה רבה.. ולעשות הטוב ביותר שיכולים באותו רגע נתון- כדאי שאעבוד על זה. זו הסכמה שקשורה בניצול זמן באופן יעיל, לדעתי.. מקווה שעניתי על השאלה.. ליל מנוחה איילת

../images/Emo39.gif..בדיוק ההיפך ../images/Emo39.gif

"ארבע ההסכמות" הכניסו לחיי הבנה חדשה, נקודת מבט אחרת, ומן הסתם, תורמים "כלי עזר" נוספים, להתמודדות "בריאה" ונכונה יותר, בחיי. אני משתדלת ליישם כמה שאפשר... (אגב, אתה בטוח שקראת את הספר...?) "ארבע ההסכמות" יכולות רק לתרום במובן האישי והחיובי ביותר, ראה פירוט למעלה של איילת...
תמיד יש מה לשנות תמיד נשאר מה ללמוד כדאי וצריך לנסות...

דווקא מזדהה.

אבל בחירת מילים מעניינת "אדישים" וכו'.. זה שאני לא נגרר אחרי להטים ומוניפולציות שאנשים מנסים לעשות לי עושה אותי אדיש? ממש לא. להיפך.. זה סך הכל אומר שאני שולט בעצמי ולא נותן כוח לאדם אחר לגרור אותי. זה סך הכל אומר.. שאני נמצא איפה שאני בוחר להיות, ולא איפה שאני מגיע עקב הנסיבות ואנשים מסביב. וזה נותן לי את הכוח לאהוב יותר.. כי כעת שאני בשליטה על התחושות והחוויות שלי.. אני יכול לבחור לתעל את זה למקומות אחרים, של התחברות חיובית לאנשים, של מערכות יחסים חיוביות וכיפיות.. של אהבה ואמפתיה אמיתית, ולא אהבה תלותית של אנשים חסרי בטחון שצריכים אישורים ומשחקים והוכחות וכו'.. אבל אני מזדהה בכך, שלפעמים עולה המחשבה שיש בזה מין הבדידות, שכל מה שעובר עלי הוא בשליטתי.. ואני אחראי לכל. ובאמת שיש איזו אשליה של יחד בזה שהוא מתעצבן ..אז גם, והוא שולט עלי, ואנחנו מין אחד כזה.. אבל עדיין אשליה :)

born2b

New member
כן ולא../images/Emo11.gif

להתחבר לעצמנו זה לצאת מהעדר ולכן באופן טבעי נוצר ריחוק מהשאר. מצד שני אפשר להגיד שזה תהליך וזה שאנחנו מפסיקים לתקשר בצורה שלילית זה צעד לקראת היכולת לתקשר בצורה חיובית ולהבין שלמרות כל ההבדלים כולנו בסך הכל בני אדם ואנחנו מסוגלים לקבל אחרים כמו שהם מבלי להפגע מהם.

למעלה