שאלה...

BaaMan

New member
שאלה...

בס"ד איפה רבנו אמר שיעשה מאיתנו כיתות כיתות...? או שזה פשוט עבר במסורת ולא נמצא בכתב...?

חיי מוהר"ן...

בס"ד ובזרה"ק חיי מוהר"ן מעלת המתקרבים אליו אות כ"ט "אמר לאחד: אני אעשה מכם כיתות כיתות:"

BaaMan

New member
תודה...

בס"ד כתוב שם את הסיבה? ועוד שאלה...האם גם לפני מאה שנה ברסלב הייתה מפולגת? אם כן, אז במה התבטא הפילוג...(למשל היום יש את חצר הרב שיק הרב ברלנד ויש את הברסלבים נ-נח

פראזניק

New member
מחלוקות בברסלב

מחלוקות כמו היום לא היו מעולם. אבל חילוקי דעות תמיד היו, ברמה זו או אחרת. אלא, שעד הדור האחרון ידעו אנשים לחלוק אחד על השני, אבל גם לכבד אותו, היום הרגש הזה פוחת בכל העולם לצערינו. ועוד יותר לצערינו, הוא פוחת גם בברסלב. החכמה תמיד הייתה לדעת להיות "כיתות כיתות" לצד "העולם ראוי שיתמהו על אהבה שבינינו". היום, נעלמת החכמה הזו וכמעט שלא נותר ממנה זכר...

BaaMan

New member
אם תוכל בבקשה...

בס"ד קצת יותר לפרט בקשר למה היו המחלוקות?(אם ידוע לך משהו בכלל) ועוד משהו...אני אישית שואף לזה שלא היו מחלוקות...זה מתחיל מבנאדם אחד והוא מפיץ את זה... ומה עד כדי כך? לא נשאר אהבה בין חסידי ברסלב...קשה לי להאמין...באמת קשה לי להאמין....

BaaMan

New member
תודה...

בס"ד כתוב שם את הסיבה? ועוד שאלה...האם גם לפני מאה שנה ברסלב הייתה מפולגת? אם כן, אז במה התבטא הפילוג...?(למשל היום יש את חצר הרב שיק הרב ברלנד ויש את הברסלבים נ-נח)

למעלה