שאלה

• פותח הנושא atcbl
  • פורסם בתאריך

atcbl

New member
שאלה

אני לומד ג'ו ג'יטסו ויש ילד אחד אצלנו שלמד קראטה והוא תמיד עושה תנועה מסוימת ואין לי מושג איך לעצור אותה או להתחמק ממנה. תסתכלו באיור 1 - הוא עומד ממש קרוב. איור 2 - עושה צעד פיתאומי לאחורה! איור 3 - מביא בעיטה צידית. תודה

Connor MacLeod

New member
למה שלא תתייעץ עם המאמן שלך../images/Emo35.gif

אני בטוח שהמאמן שלך יוכל לענות לך בצורה הרבה יותר ברורה מסתם מילים פה בפורום .... אני מניח שאתם מתאמנים כחברים, ולא מנסים לראות מי "יותר שווה" ... בכל מקרה, יש מספר דרכים להתמודד עם בעיטה צידית (תנועה יחסית איטית) ... פתרון פשוט הוא, ברגע שהוא מבצע את התנועה לאחור, תתקדם אליו (צמצם את הרווח). הבעיטה יעילה לטווחים מסוימים, אבל לא לטווח קצר. שוב, ליותר פרטים, פנה למאמן שלך או למתקדמים שעובדים איתך ...

nitzano

New member
If he is your friend

Try to ask him .There is no winning or losing between friends practicing and tring to get better.He can tell you how to break his attack - that would make you a better fighter and he'll have to get better to in order to fight you .It's a win -win game

אם אתה רוצה רק להתחמק

ברגע שהוא "שובר מגע" כלומר מבצע תנועה פתאומית לכיוון כלשהו - תזוז. נסה לזוז לכיוונו (כפי שכבר נאמר) אם אתה מתכוון להמשיך בהתקפה, או לזוז הצידה (אם אתה מתכוון להתחמק). בד"כ עדיף לא לזוז לאחור כיוון שאז אתה מאבד אותו לחלוטין ולא מנצל את התנועה שלו לשם שיפור עמדות. תזמון חשוב ביותר. אל תחכה עד שהבעיטה הצידית מתחילה - התחל לזוז ברגע בו הוא התחיל לזוז. קשה לבצע, ועדיף פעמים ראשונות לתרגל לאט כדי לקבל את התחושה של תנועה בו זמנית יחד עם בן הזוג. זהו בעצמם הרעיון של סטיקי.

הגנה כנגד בעיטה צידית.

ההגנה הכי טובה היא קודם כל התחמקות, אך בקרב מאד קשה להשתמש בזה לכן אם כבר יש התחמקות בקרב היא תזוזה קטנה. בשביל להגן לבעיטה צידית אתה חייב להוריד לו את הרגל לכוון מטה מאד קשה סתם לשים את היד כנגד בעיטה צידית(דוגמא:הבעיטה פוגעת במרפק), או להסיט את הבעיטה הצידה. או שתחטוף את העוצמה של הבעיטה ביד ואז הקושי הוא להמשיך להילחם אחרי מספר מכות מרובות ביד ובמקרה הגרוע שזו בעיטה ממש טובה היא תיכנס.

אני מתאמן בהתגוננות רחוב

זאת סוג של אומנות לחימה ירושלמית שמשלבת את כל הסוגים, בעיקרון אנחנו מתחרים בענף הפרנקטיון של הקרבות החופשיים, אבל אנחנו עוברים על כל השיטות אני גם מתאמן בקבוצה של טקוואנדו בדרך לשחורה (כיום אני אדום+פס אחד) המועדונים למי שמתענין: גבעת זאב, נווה יעקב, מעלה אדומים, מבשרת ציון(ה-מועדון כמובן) וארמון הנציב

SideKick

New member
לאט אבל בטוח...

בתום השיעור בקש ממנו לעשות את זה איתך כמה פעמים לאט יותר, כדי שתוכל להתאמן בבלימה. אחרי שהגוף לומד לבלום את זה במהירות אטית יותר אפשר להגביר מהירות. לא יזיק גם להודות לו על שלימד אותך משהו חדש ועל הזמן שהקדיש לך. בהצלחה!

תשובה (אולי...) ../images/Emo26.gif

ב"בעיטה צידית" אתה מתכוון ליוקו-גרי או מוואשי? אם מוואשי - יש כאן טכניקה משעשעת...

אם להתייחס ברצינות - ההגנה נראית לא

מעשית. אם הבעיטה חזקה, היא תכנס לראש, לפחות בתנוחה בה עומד המתגונן (ידיים קרובות מדי לראש, עמידה נוטה לאחור בחוסר יציבות).

budoka

New member
מזווית הצילום

קשה לי לאמר אם הטורי (יעקב) עומד פה עם נטיה קדימה, אחורה או ללא נטיה, אבל אני מניח שהוא לא נוטה אחורה, שכן זאת באמת תהיה שגיאה. לגבי מעשיות מבחינת הידיים, ברגע שהוא עבר את הברך והמרפקים שלו מול ירך היריב, ככל שהבעיטה חזקה יותר, ככה הבועט "ישפד" את רגלו יותר ויתמוטט יותר בקלות. במפגש בין ירך למרפקים ברור מי מנצח. אם הייתי "מעגל" את התנועה שבצילום, הייתי הולך על סיבוב תוך התקדמות ואיפון סיאואי נאגה על הרגל מבלי להתעסק עם בלימת הבעיטה אלא ניצול של אנרגיית ההתקפה, אבל קל יותר לאמר מאשר לעשות את זה. עוד הצעה להגנה פשוטה יותר בפני מאוואשי, היא לנוע בתזמון קצת מוקדם קדימה ולתקוף את הראש (מישהו כבר הזכיר קודם, זה העקרון של "סטיקי" או היצמדות). ועוד הצעה, אם לא תפסת תזמון מוקדם: צעד קטן ככל הניתן אחורה, וברגע שרגל היריב נחתה, לבעוט לצד הברך. תומר

נסה להריץ פריים אחרי פריים

הוא אמנם בולם בתחילה קדימה, אך מהר מאוד עובר לנטייה אחורה (ייתכן כהכנה להמשך התרגיל) עוד לפני שעבר להטלה. אם הבעיטה הייתה חזקה, והוא היה מנסה לעשות אותו דבר (כלומר בלי להקפיד על נטייה קדימה עד שגמר לספוג את הבעיטה) לדעתי היה חוטף בפנים או נופל אחורה. אבל באמת שקשה להעריך מהסרט הזה.

דווקא אז רואים בבירור:../images/Emo26.gif

דווקא כשמריצים פריים אחרי פריים ניתן לראות בבירור שהוא לא נוטה אחורה - אלא עומד כשנטיית הגוף קדימה (בכיוון הרגל הקדמית). בנוסף - עיקר הבלימה היא עם יד ימין - שנותנת דקן לירך. גם אם המוואשי היתה חזקה יותר - בגלל שהבלימה באה גבוה על הירך היא תוכל לבלום בקלות גם בעיטות חזקות. בנוסף, אני לא יודע אם יצא לך לחטוף דקן ממישהו שיודע מה הוא עושה - אני יכול להגיד לך שהבועט בטכניקה הזו מרגיש זרם מחריד לכל אורך הרגל. אין לו סיכוי לדרוך על הרגל אחרי הבלימה. כמה שהוא יבעט יותר חזק זה רק ישתק אותו ליותר זמן.

מה שהפריע לי בטכניקה...

זה שהמגן עוצר את המומנטום של התוקף, אבל ממשיך את הטכניקה במשיכתו לאותו הכיוון שאליו הוא נע מלכתחילה
אז למה לעצור? או אםבר עצרת אותו, שלח אותו לכיוון אחר? או שלא הבנתי כלום?

bizhar

New member
הערה?

הטכניקה אכן לא בוצעה טוב לדעתי. הסיבה אולי שזה תרגיל הדגמה בו רוצים להראות בלימה והפלה ברצף. בלימה של בעיטה כזו בדרך דומה יכולה להיות מאד אפקטיבית כאשר היא נעשית נכון ועוצמת הבעיטה במקרה כזה הופכת לחרב פיפיות כנגד התוקף. הטכניקה טובה גם נגד חבטות קרס ואגרוף ישר. מי שהיה במפגש האחרון אולי תירגל את הטכניקה בשיעור של ספיר טל. אצלנו עושים את זה קצת שונה אבל העיקרון דומה.

bizhar

New member
אה, ומסכים עם דוד.

אם כבר בלמת - למה לסגת לאחור? היריב פתוח לחלוטין ואני לא רואה סיבה למה לא להמשיך את המומנטום לתוך היריב?

מסכים - הבעיה שלי היא לא עם הבלימה,

אלא עם ההמשך שבא אחריה. אבל כמו שאחרים אמרו - קשה לראות ברור בסרטון, יכול להיות שהתכוונו להראות בכלל משהו אחר, וגם (די ברור) אין לי מושג בנינג'יצו, אז יכול להיות שניסו להראות משהו שלא הבנתי...

budoka

New member
דעתי בעניין

נראה לי שנעשתה פה הדגמה של צירוף של שתי טכניקות, (הבלימה המכאיבה מאד הזו וההטלה), אולי בשביל "להזריק" שני עקרונות בבת-אחת לתלמידים. מה שהוצג, אם כן, הוא תרגיל לימודי ולא תרגיל שהינו בהכרח מעשי. כל מי שחטף את המרפקים האלה פעם יודע לבד שהרגל צונחת אח"כ כמו אבן, ואין טעם לנסות להחזיק אותה ולבצע הטלות עליה. בקיצור, אם תלמד את התרגיל לא כ-"פשט" אלא כ-"פרש", תוכל ללמוד גם על הטלות וגם על בלימות, וגם על מה הולך ביחד ומה לא כל-כך. תומר

למעלה