שאלה...

BaaMan

New member
שאלה...

בס"ד 1) האם מותר לקרוא זוהר? 2) האם מותר לקרוא את ספרי האר"י?

כן וכן

בס"ד ובזרה"ק אני לא פוסק, אבל זוהר מותר לקרוא וכן את ספרי האר"י הקדוש... בענין הזוהר מי שלא מילא את כרסו בש"ס ופוסקים לא ילמד זוהר בעיון אלא רק יגרוס... מה שאומר קריאה בעלמא גם ללא הבנה... אבל יש לנו כ"כ הרבה ללמוד... תורה, נביאים, כתובים, משנה, גמרא, מדרש וכמובן ספרי רבינו הקדוש.... וה' יזכנו להגיע גם לזה בעיתו ובזמנו... עיצה: טוב לגרוס זוהר לפני השינה... לשינה "נקיה"...

BaaMan

New member
מה הכוונה לגרוס?

בס"ד 2) את ספרי האר"י מותר לקרוא אפילו שזה קבלה? 3) איך לומדים זוהר בעיון? 4) אז הדבר היחיד שאני יכול לעשות עם זוהר זה סתם לקרוא בלי להבין מילה ממה שני קורא??

אנסה...

בס"ד ובזרה"ק 1. לגרוס הכוונה קריאה בעלמא גם ללא הבנה... 2. לעניות דעתי כן... רק לא לכוון את הכוונות שכתובות שם... 3. לא יודע... 4. אם הבנת... הבנת. לא הבנת... תמשיך הלאה...

BaaMan

New member
בקשר לתשובה 4

בס"ד ז"א לא לשבת עם מילון עברי ארמי לידך ולנסות לפרש כל מילה... ועוד שאלה... מה בדבר זוהר עם פירוש בלשון הקודש...מותר או אסור? מצטער שאני מטרטר אותך פשוט זה מעניין אותי...

מותר או אסור?

בס"ד ובזרה"ק תראה, כמה שנשב ונלמד את הזוהר אני לא חושב שנצליח בסופו של דבר לגלות ולהבין את הסודות העילאיים שגילה שם ר' שמעון בר יוחאי... אבל לפי המעט שאני יודע זה שהפירוש העברי הוא בסדר גמור... כי הפירוש הוא רק פירוש מילולי והוא אפילו לא הפשט הפשוט של הזוהר...

פראזניק

New member
אני יודע ש...

הבאבא סאלי זי"ע אמר לרבנית סימי, שתגרוס "תיקוני זוהר" (או זוהר) כלשונם. יש מעלה גדולה אפילו בקריאת זוהר ותיקוני זוהר בלא שום הבנה, ואם איני טועה כך כותב רבינו בשיחות הר"ן.

כמו שפרזניק אמר

יש שיחה של רבנו (אין לי את המקור)שהאדם לא יבלבל את עצמו בלהבין. כי ריבוי הלימוד עולה על הכול. פשוט לקרוא את הספר ומה שלא הבנת בפעם הראשונה אולי תבין בפעם השניה ומה שלא הבנת בפעם השניה אולי תבין בפעם השלישית וכו...........

מה זאת אומרת לנסות

אני לא מבין. אף אחד לא אמר שבכוח לא להבין. אם מבינים ברוך השם, ואם לא אולי בפעם הבאה.

למעלה