שאלה

faithme

New member
שאלה

עליתי פעם בפורום, יש לי אפשרות ללמוד כבר היום במכללת יהודה ושומרון ואולי בעוד מקומות התואר החשק הוא עובדת סוציאלית היוקרה והסטטוס חשובים לי ברצוני להגיע לת"א אני צריכה להסתמך על מצרף ולצורך כך לשפר את הציון (שוב אך ורק כדי להגיע לאוניברסיטה!) בכדי לדעת האם לא לבזבז שנה אני זקוקה לדעת האם המכינות האוניברסיטאיות נותנות עדיפות ליוצאיהן (באם עברת כמובן את תנאי הקבלה המינימליים?) האם באמת הרשמה מסתיימת ב - 6?

השפעת המכינות על הקבלה

מכינות מגדילות פי שלושה את סיכויי שכבות המצוקה להגיע ללימודים אקדמיים מאת ראלי סער "הארץ" המכינות הקדם-אקדמיות משפרות בעיקר את סיכוייהם של תלמידים משכבות מצוקה להגיע להשכלה גבוהה. השפעת המכינות הקדם-אקדמיות על תלמידים משכבות מבוססות, כאמצעי להגיע למוסדות להשכלה גבוהה, נמוכה במידה רבה. ביישובים משכבה סוציו-אקונומית נמוכה, סיכויי בוגרי תיכונים להשתלב במוסדות להשכלה גבוהה, לאחר לימודים במכינות הקדם-אקדמיות, עולים כמעט פי שלושה. בשכבות הסוציו-אקונומיות הגבוהות, סיכויים אלה עולים רק ב-14%. כך עולה מניתוח נתונים מתוך "סקר מעקב המשך לימודים" שקיימה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הסקר נעשה בקרב בוגרי תיכונים ממחזור תשנ"א, שעקב אחרי השתלבותם בלימודים גבוהים עד שנת תשנ"ח. לפי נתוני הסקר, רק 13%מבוגרי התיכונים ביישובים ברמה סוציואקונומית נמוכה מגיעים ללימודים גבוהים. לעומת זאת, אם תלמידים אלה למדו במכינות קדם-אקדמיות, שיעור הגעתם לאקדמיה עולה ל -36.4%)שיפור של 178%. ביישובים ברמה סוציו-אקונומית בינונית, 29.6%ממסיימי התיכונים מגיעים ללימודים גבוהים, לעומת 46.5%ממסיימי התיכונים שלומדים במכינות הקדם-אקדמיות. ביישובים ברמה הסוציו-אקונומית הגבוהה, 40%ממסיימי התיכונים מגיעים ללימודים אקדמיים, לעומת 45.7% ממי שסיימו המכינות קדם-אקדמיות. מניתוח הנתונים עולה עוד, שבוגרי תיכון שלמדו במכינות השתלבו בלימודים אקדמיים ב -57% יותר, בהשוואה לבוגרי תיכון שלא למדו במכינות. מקרב בוגרי התיכון שלמדו במכינות הקדם-אקדמיות, 45% השתלבו בלימודים אקדמיים, לעומת 28%בקרב בוגרי תיכון שלא למדו במכינות.

למעלה