שאלה

שני.ר

New member
שאלה

האם יש לנו בחירה חופשית? או שהכל קבוע מראש היה לי על זה ויכוח פעמיים: פעם אחת עם רב שטען שהכל קבוע מראש ןפעם שניה עם מישהו באוטובוס שטען את אותו הדבר. קשה לי לקבל שהכל קבוע מראש. מה דעתכם?

heaven1

New member
שני.. כן זה קשה לקבל עובדה זו

שהחיים מובנים מראש ואיפשהו באמת יש מישהו שמנווט לנו את החיים אבל איכשהו יש לנו זכות בחירה ויש לנו את ההחלטה האישית שלנו מה שלא יהיה צריך רק ללמוד למצוא את הדרך הכי נכונה בשבילנו (-:

שני.ר

New member
לא התכוונתי

לא התכוונתי לזה שאם שמישהו מנווט לנו את החיים. זה ברור לי הוויכוח היה אם כל מה שנעשה בחיים הכל הכל זאת אומרת מה שאת חושבת שזאת בחירה אישית שלך כבר נקבע באיזו שהוא מקום שתעשי את זה. ואת חושבת שיש לך בחירה חופשית אבל זה לא נכון-בדיוק על הנקודה הזאת אני לא מסכימה הדברים שאמרת מאוד מקובלים עלי

heaven1

New member
מממ לא יודעת אז (-:

אני מאמינה שאמנם יש לי חופשיות לבחירה משך עצמי אבל נראה לי שכל כיוון שאני אלך , איכשהו כתוב שהייתי אמורה לעשות את הצעד הזה

yofiel

New member
הכל ידוע והרשות נתונה

בחירה חופשית וגורל , לכאורה זה פאראדוקס , ולכן קצת מסובך... הגורל הוא כמו דרך עם הרבה התפצלויות. בכל פעם שאת בוחרת , את בוחרת בין ההתפצלויות. לאן ההתפצלות תוביל אותך , את לא יודעת , אבל אלוהים יודע... הבחירה היא חופשית , את קובעת לאן תלכי , אבל לאן תגיעי - לאלוהים זה כבר ידוע. בנוסף לכך (וכאן זה טיפה מסתבך עוד יותר) - מימד הזמן הוא אשלייתי והוא קיים רק במימדים נמוכים יותר. מבחינת אלוהים - הכל קורה בו זמנית. אלוהים רואה מעבר לזמן ועבר הווה עתיד כולם קיימים באותו הרגע , אם אפשר בכלל להגדיר ``רגע`` במצב כזה. זה כבר מעבר לבינתי ,ודבר שאני יכול להבין רק באופן תיאורטי. אלוהים יודע מה את תבחרי , ולכן כביכול ``הכל קבוע מראש`` אבל הבחירה היא שלך. כל פעם שהולכים לכל מיני קוראי קפה וכו` הם מקסימום יכולים להגיד לנו מה העתיד במסלול הנוכחי. כיוון שהעתיד יראה כך אם לא נעשה שינוי בדרך חיינו , אבל אם נרצה , נקבע מחדש את העתיד. אגב , זה המשמעות של המשפט - ``אין מזל לישראל`` - כיוון שאנחנו יכולים לשנות את הגורל שלנו במו ידינו (כל אחד יכול , רק לעם ישראל יש יותר כח רצון ואמונה שאנחנו יכולים) והדוגמא הכי טובה היא חג פורים - שבו הוטל עלינו פור - גורל מר והצלחנו להפוך את הגורל הזה. אנחנו מעל ה``מזל`` כי אנחנו יכולים לשלוט בגורל שלנו , ואנחנו קובעים מה יקרה בחיינו. אלוהים - שהוא מעל , רואה את הבחירות של כולם ויוצר סינכרון מושלם בין כולם. איך בדיוק - זה כבר ממש מעבר לתפיסה שלי... אפשר להגיד שהגורל מביא אותנו לצומת מסויימת , ואז אנחנו צריכים לבחור לאיזה כיוון ללכת. אז יש גורל ויש גם בחירה. לדוגמא שני אנשים שנועדו להיות ביחד - הגורל יפגיש ביניהם , אבל עדיין הם יכולים להתכחש לכך ולא יצליחו להשאר ביחד בגלל כל מיני בחירות שלהם. (למשל הגבר לא היה מוכן לוותר על עבודתו ורצה לעבור לחו`ל ובגלל זה ויתר על אהבת חייו - ובטח יצטער על זה כל ימי חייו) מי שרוצה לראות סרט על אהבה שלא מומשה - אונפגין (מדכא לאללה - סוף עצוב) הגורל יתן לנו את ההזדמנות , אנחנו נצתרך לנצל אותה. בברכת אור ואהבה :) יופיאל המלאך

שני.ר

New member
אין לי מילים

מדהים. עכשיו זה נראה לי קצת יותר ברור. מעט סדר בבלאגן. קשה לקלוט

מינוי אישי

יופיאל המדהים! מהיום והלאה אני ממנה אותך באופן אישי להיות הסגן שלי. היו לי מאות תקלות במחשב האישי שלי וכל פעם שלא הספקתי לענות למשתתפים עשית זאת במקומי כאילו קראת את מחשבותי. אני מודה לך באופן אישי על העידוד שאתה נותן לכולם. לדעתי אתה עושה פה עבודת ריפוי לכולם. לגבי המילה מזל. חדשות לי אליך. עם ישראל נמצא מעל הגורל ומעל המזל. ראשי תיבות של המילה מזל הם: מקום נכון זמן נכון לפעול נכון. במילים אחרות להיות במקום הנכון בזמן הנכון ולפעול ולדבר נכון. שום דבר לא יקרה לבד אנחנו אנשי העשיה והביצוע.בהצלחה! חזק ואמץ מיכל

ברכות :-()

יופיאל שלי! אתה מתוק! וכמו שאמרו בני ישראל בפרשת משפטים שנקראת השבוע: נעשה! ונשמע! אז התחברת אלי ואני מקווה שביחד נמשיך להעביר לכל האנשים הנפלאים שכאן טונות של אהבה ואור. ממלאת אותך באהבה ללא גבולות מיכל.

למעלה