שאלה,

lior05

New member
שאלה,

מישהו יכול להסביר לי למה פעילי האנטי גלוליזציה נאבקים כל הזמן נגד עישון באשר הוא? הרי אני מאמין שהמעשנים מודעים לנזדקים שזה עושה להם, ואם מתנגדים לכך עקב זיהום האויר אזי שזה דבילי כי זיהום האויר של הסיגריות הוא מזערי ביחס לשאר הגורמים המזהמים בעולם.

shay or eli

New member
המלחמה היא נגד

הפירסום המאסיבי שחברות עושות לסיגריות ולאיך שהן מהטלות בציבור וגורמות למבוגרים, צעירים וילדים להתחיל לעשן מאלף ואחת סיבות.

Felicityy

New member
בשתי מילים,על קצה האצבעות!../images/Emo68.gif

הבעייה שלי(ולא שאני מתיימרת לייצג מישי/ו חוצ מעצמי)עם העישון מגוונת. הנחמד הוא שמבחינה אנטי גלובלית,המאבק בעישון דומה למאבק במקדונלדס כמעט לגמרי. האינטרסים הם איילה שמסובבים את העולם. מי שיכול להרוויח כסף ממשו,יעשה הכל כדי להרוויח ממנו עוד. התאגידים שמסובבים את העולם,משפיעים על כלכלת מדינות רבות ומחליפים בצורה אמצעית ממשלות ושלטונות בכל רחבי הגלובוס, הם אלה שמייצרים סיגריות. הייצור לא עוצר בבחור שמוכר לך בפיצוציה סיגריות. זה קשור ברופאים שלא עומדים בראש המאבק בעישון,בחברות המייצרות נייר,המגדלות טבק,המייצרות דיו ועוד ועוד. סחר משפיע על יחסים בין מדינות. לכן ההתנגדות לעישון היא לא מסיבית,ולכן העישון ממשיך לצבור אוהדים בכל שנייה ושנייה. סיגריה היא אחד מהמוצרים הפופולריים ביותר בעולם המודרני והלא מודרני גם יחד,למרות שידוע לכל משתמש,יצרן או מוכר שזה רעל ליגלי. הכוח שיש ליצרני הטבק(שמייצרים גם קפה,מזון מגוון ועוד שלל דברים שאנחנו קונים)הוא עצום בכל קנה מידה כלכלי,ממשלתי ואזרחי. ההתנגדות הרבה שלי לעישון היא פשוט מפני שהכח להפחיתו נמצא בידיים שלנו,כמעט בלי מאמץ. כל אחת שמפסיקה לעשן תורמת למאבק. לא מדובר בעבדות של ילדים במזרח אירופה ובדרום אפריקה שרחוקה מאיתנו אלפי מילין. בכל פעם שמישי מחליטה להפסיק לעשן,היא יוצרת עוד קרש שנכנס בגלגליה המשומנים של תעשיית הטבק. זיהום האוויר לא קשור לעישון,כמו שאמרת,ואפ אחד לא רמז כאן שזה קשור. מה שקשור הוא זיהום הסביבה ע"י פרסומות ענקיות ששתולות בכל מגאזין או עיתון בארץ,בכל פינת רחוב שבה יש קיוסק או על כובעים של ילדים. תאגידי העישון מפרסמים עצמם דרך מסעות אתגר "ספורטיביים" ודרך תוכניות טלוויזיה בכל תחום אפשרי. מאבק בעישון יביא את המודעות לאיילה שלא יודעים שהעישון גורם לנזק לא רק למעשנים/ות ולאיילה שלידם,אלא גם לאיילה שלא מעשנות אבל מבליגות על סביבה ציבורית מלאה עשן,או כרזות ברחוב בעד העישון. מקווה שלא התפרסתי מידי..

למעלה