שאלה

TOMPARIS

New member
שאלה

האם היה איזה ישראלי באיזה סידרה של מסע בין כוכבים?

The Traveller

New member
לא!

אך בחוברת קומיקס של הדור הבא בשם:"The lesson", מופיע בחור, לא ישר במיוחד, שנקרא ארי בן-דוד. אולי אני קצת פרנואיד, אך לי זה נראה מעט אנטישמי.

Lu Tze

New member
אם כבר מדברים על אנטישמיות,

למישהו בא להשוות את היהודים לפרנגים?

bewiched

New member
לא ממש אבל הכיבוש הקרדסי לא היה

קצט נאצי וגטו לבזוריעם עם האמונה שלהם שמחזיקה חלקם בחיים וחלקם איבדו אותה? מלחמת העולם השניה enyone ?

bercko21

New member
אם כבר להשוות יהודים,

אז צריך לוולקן, זה מה שאמר לאונרד נימוי בראיון, שחלק גדול מהדרך של הוולקנים מבוסס על היהדות, וסימן בולט לכך, זה ברכת long live and prosper של הוולקנים, שהיא כמו ברכת הכהנים, וזה לא במקרה...

Esmena

New member
שמעתי שגם היה באיזה ספר,

או אולי סיפור קצר שהיה בספר, אחד דויד(?) רבין ,חבר של ספוק או מה.גס ווט.הוא היה ישראלי . ואם אני לא הוזה היה שם גם קטע עם " שלום חבר". או שסתם ספוק ידע להגיד שלום( סינקלייר יודע להגיד "להתראות", ביחד הם יוכלו לנהל שיחה מאוד פעילה . ד"א, בבבילון היו עוד מעט איזכורונים, אבל איסמנה מדברת יותר מדי על בבילון ). על הקטעים האלה כבר דיברנו לא מעט, לדעתי המסוכמת הבג´ורים לא(רק באימג´), הוולקנים קצת, הפרנגים קצת, אולי אפילו לא במכוון.

בצל אל

New member
אני חושב שיוצרי הסדרות ניסו

לשקף סוגים שונים של מציאות אנושית, מבלי לקשור אותם למאורעות הסטוריים כאלו ואחרים באופן מפורש. באותו הקשר, אני חושב שהגזעים השונים (כמו שכתבתי קצת יותר למטה בעמוד הזה) נועדו לשקף התנהגויות אנושיות סטיראוטיפיות למיניהן. העובדה שקבוצות אוכלוסיה מסוימות הביעו כבר בעבר התנהגות כזו אינה מצביעה בהכרח על הרצון של יוצרי סטר-טרק להעתיק או לשקף אותה, אלא על האותנטיות שבהתנהגות המוצגת לנו בסדרה כהתנהגות אנושית.

sysiphus

New member
אני מסכים ולא מסכים

ראשית המציאות האנושית לא יכולה להיות מנותקת מההיסטוריה האנושית. קשה מאוד לתאר לאנשים את הסכסוך הישראלי/פלסטיני, הצפון-אירי או היווני/תורכי בלא התייחסות לעומק ההיסטורי בכל אחד מהם. שנית, אני רואה את התפקיד המרכזי של מד"ב (ולמען האמת של כל ספרות, ולצורך הענין, אמנות, טובה) כפלטפורמה לתוכחה חברתית. לשמחתי, יוצרה המקורי של TREK אכן נתן במה מרכזית לתוכחה חברתית בסדרה, וקצוץ על הרשת וחוקי הצנזורה שלה. קשה לומר שבשיא מאבק זכויות האזרח של שחורים בארה"ב, פרק שעוסק בהבדלים בין שחורים ולבנים, רק שבתפקיד ה"שחור" וה"לבן" שני אנשים שמחצית פרצופם שחור והמחצית השניה לבנה, אולם בצדדים הפוכים, אינו פרק תוכחה חברתית שמתייחס לנושא מאוד ספציפי ואף אקטואלי, ולא רק ל"מציאות האנושית" הכללית של אפלייה על בסיס כלשהו... שלישית, בפרקים על לוחמי חופש/טרוריסטים, פרקי שואה, פרקי קבלת האחר וכד´, חלקם מופנים לעסוק בנושא היסטורי מאוד מסויים (שואת האינדיאנים בארה"ב, השואה "שלנו" ואין ספור אחרים), חלקם האחר אכן דנים בנושא חברתי כללי, יהא היסטורי או אקטואלי. קיצר, חלק מהפרקים אמנם עוסקים בתוכחה חברתית כללית, אך אי אפשר לומר שהם מנותקים מההיסטוריה האנושית או מאירועים מסוימים. זאת מעצם העובדה שאירועים היסטוריים מסוימים (עיין ערך השואה) לא ניתנים להסוואה תחת "אירוע כללי מסוג כזה או אחר", וסיווגם תחת קטגוריה כזו אף מפחית מערכם ועצמתם. יאללה, מספיק זיינתי את השכל.

sysiphus

New member
בספר של פיטר דייויד

אלוהים יודע למה. קראתי פעם את IMZADI של פיטר דיוויד. סיפור אהבתם המקורית של דיאנה ווויל. יש שם ארבעה באד-גאייס בשלב מסוים, ושמם הוא: charoset, chazeret, baytzah ו-Zroah. או שהוא אנטישמי, או שהוא יהודי, או שהוא מצחיק, או שזה סתם בטעות...

sysiphus

New member
אין משוואות

אין משוואה אחת ומלאה לחלוטין שאומרת... יהודים = באג´ורים רומיולאנים = סינים קלינגונים = רוסים המד"ב של רודנברי לא ניסה להיות אמין מדעית "יותר-מדי", לפחות לא בכל הרלוונטי לאילו גזעים פוגשים בחלל. כל הגזעים היו דמויי-אנוש, ולא רק זה, הן אכן היו בבואה של אספקט אנושי כזה או אחר, כי הסדרה בסופו של דבר התרחשה אי-שם אבל עסקה בנושאים מאוד קרובים ללב. ולעניינו של דבר... בסדרה המקורית ניתן היה לזהות שלוש "מעצמות-על" בים הבינכוכבי, שרודנברי השווה פחות או יותר לשלושת מעצמות העל דאז. ארה"ב בתפקיד הפדרציה, אימפריית הרשע הרוסית בתפקיד אימפריית הרשע הקלינגונית והסינים בתפקיד הרומיולאנים. זאת ברמה הפוליטית. הקלינגונים התגלו כ"סתם מרושעים" וחזותם, כשראו אותם בסדרה, הצטיירה יותר כמו לוחמים מונגולים שבאו לכבוש את היקום (תדמית שהשתנתה פלאים בסדרות "הדור הבא"). הרומיולאנים הרבה יותר מסתוריים ותככניים. בוולקאנים אפשר אמנם למצוא מאפיינים יהודיים, אולם רק בגלל שרודנברי חיפש מאפיינים אקזוטיים, והיהדות בעתיקותה, אכן אקזוטית. ברכת הכהנים הידנית היא גם ברכת הוולקאנים. בסרט השלישי אפשר לראות מגני דוד רבים על ה-robes הוולקאניים. ו... זהו לגבי יהדות בוולקאנים, ככל שאני יודע. בסדרות "הדור הבא" הקלינגונים הפכו ללוחמים סאמוראיים שוחרי-כבוד, סגנון יפאן השוגונית (כולל מלחמות בין בתי-אב וכל מה שצריך בשביל יפאן אותנטית של ימי הביניים). הרומיולאנים נשארו תככנים. יהודים אפשר לראות בכל מקום. את הפרנגי דווקא רודנברי מזהה עם תאוות הבצע האמריקאית, העובדה שתאוות בצע בתדמית המערבית באה בצורה של גמד שעיר עם אזניים ואף גדולים היא אכן עובדה מצערת, ואין ספק ששורש התדמית נעוצים, גם אם שלא במודע, בתדמית "היהודי" מימי הביניים. אבל לא נורא, העיקר הכוונה. הפרנגי, אגב, היו אמורים להיות הגזע החדש ו-המאיים, ב-TREK. המעצמה החדשה בעולם שבו כולם כבר מכירים את הפדרציה, הקלינגונים והרומויולאנים. הם מוזכרים כבר בפרק הראשון של TREK, "מפגש בפארפוינט". אחרי הפרק הראשון איתם, בו הם מצטיירים כמו קופים קטנים ותאבי בצע, הוחלט למצוא אויב אחר, ראוי יותר. הם מצאו את הבורג. לדעתי, טוב שהחליפו, אני לא חושב ש"FIRST CONTACT" היה מצליח כ"כ אם ה"שוס" הגדול הייתה "מלכת הפרנגי"... בבז´ורים אכן ניתן למצוא פיסות נרחבות של תרבות יהודית, בעיקר קטע של "דור שני" לשואה. כלומר, כמובן את "השואה", ואז את הלוחמנות, פטריוטיזם ולאומנות שבאו אחריה - "שוב זה לא יקרה", עד כדי רמיסת ערכים אחרים ואולי בטעות לעשות משהו דומה למישהו אחר, וכד´. מה שנכון-נכון. לא רק הבזו´רים יהודים, אולם. בל נשכח את "המתנחלים". רגע, איך קוראים להם ב"STAR TREK-ית", כן, מאקי. אותם תושבים של איזור החיץ בין הקרדסים לפדרציה, שהחליטו ליישב את המקום ולא לעזוב, ויהי מה. טוב, משוואה אחת כנראה יש, פחות או יותר: ארה"ב = הפדרציה פחות או יותר. למרות שרודנברי יותר קיווה לראות את הצד השמאלי של המשוואה בתור האו"ם...

למעלה